tarviisin valkosipulibroilerin hyviä ohjeita. meinaan filepihveille..? ja jos tiedätte hyviä lisäkkeitä ja juomia sen kans, ni kiitos!
valkosipulibroilerin HYVIÄ ohjeita??
4
10952
Vastaukset
- Kana
Halkaise broilerin rintafile ja täytä se tuoreella persiljasilpulla, valkosipulimurskalla ja aurajuustolla. Tota persiljaa saa olla runsaasti. Grillaa tai paista uunissa.
- YYZ
Hieman epäröiden annan tämän julman hyvän reseptin kaikkien tiedoksi. Toisaalta valkosipulin ystävät ansaitsevat aina vain parasta.
Tee marinadi (esim. ½ oliiviöljyä/½ vettä, jonkin verran maustamatonta jogurttia ja vähän vehnäjauhoa). Leikkaa fileet kunnon (ei pieniksi) paloiksi. Fanaatikko voi pistellä niihin pieniä reikiä marinadin (siis valkosipulin) imeytymisen parantamiseksi.
Murskaa marinadiin puristimella 1 kokonainen, iso, hieno ja tuore valkosipuli. Heitä paistopussiin kanat ja marinadi. Sekoita hyvin. Anna marinoitua jääkaapissa vuorokauden. Kääntele pussia pari kertaa (ilmainen vinkki: laita ensimmäisen pussin päälle heti aluksi toinen. Eka repeää yleensä aina.) Halutessasi sahrami antaa huikean värin.
Rohkeille ja niille jotka haluavat ymmärtää tämän reseptin idean: noin 4-6 tuntia ennen valmistamista lisää pussiin ainakin 4 teelusikallista _kunnon_ chilijauhetta esim. Rajahin Extra Hot oranssia tulta. Polte ei tule sietämättömäksi, mutta on huomattava.
Pistele kanapalat vartaaseen (älä turhaan pyyhi pois marinadia, mutta älä myöskään lisää sitä aloitettuasi grillauksen) ja paista grillissä kovalla tulella niin, että tapahtuu hiiltymistä kulmissa. Kana on tässä vaiheessa melko mureaa joten ole varovainen etteivät vartaat aluksi hajoa.
Tarjoile grillattujen tai paistettujen vihannesten kanssa. Hihittele kun valkosipuli menee hattuun.
----------
Tämän reseptin yksityiskohdista on taisteltu samoin kuin siitä kenelle kunnia kuuluu, joten kunniani säilyttämiseksi mainitsen tässä vielä toisenkin henkilön, jolle kunniaa kuuluu eli kiitokset Yagalle vaikken olekkaan asiasta samaa mieltä.- barbie*
kiitos vatauksista!
- YYZ
barbie* kirjoitti:
kiitos vatauksista!
Marinointia on paranneltu:
Pilko rintafileet isoiksi paloiksi ja laita kulhoon. Purista kokonaisen sitruunan mehu (sopiva esim. 6 fileelle). Ripottele kanoihin _kevyesti_ suolaa ja lisää mehu. Anna olla noin 20 minuuttia (hämmennä välillä) - mehu imeytyy kanoihin ja katoaa.
Marinadi:
-maustamatonta luonnonjogurttia (n. 2½ dl)
-1-2 kokonaista valkosipulia murskattuna
-makeaa chiliä jota saa pullossa maun mukaan
-Rajahin Extra Hot chili puuteria 2½-3 tl
Seuraavaksi tutkimuksen kohteena on chilijauheen lisääminen sitruunamehuun etukäteen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 427095
- 323978
- 513422
- 412978
- 172746
- 372248
- 162206
- 412173
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons472147- 422102