Mistä saan veripalttua

.....

eli rössyä pääkaupunkiseudulta. Tietäiskö joku? Vai saakohan sitä edes.. Haluan sitä valmiina, en viitti ite alkaa tekemään. Se on ihan mahottoman hyvää, en voi käsittää miksei sitä myyä joka paikasa.. :)

19

5766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja eti vaikkapa

      Hakaniemen hallista, sielä pittäis olla, ainaki on ollu, saattaa joku kauppiaski ottaa myyntiin, jos vasiten sitä mangut!

      • .....

        Pittääpä käyä joskus sieltä kattomasa. Asun vantaalla, että paras ois jos sieltä jostain löytyis..??


      • Saattaa auttaa
        ..... kirjoitti:

        Pittääpä käyä joskus sieltä kattomasa. Asun vantaalla, että paras ois jos sieltä jostain löytyis..??

        Ja tilata sulle rössypottuaineksiin tarvittavaa palttua, käyppä turisemassa sille, se on mukava ukko!


      • Sitä rössyä
        Saattaa auttaa kirjoitti:

        Ja tilata sulle rössypottuaineksiin tarvittavaa palttua, käyppä turisemassa sille, se on mukava ukko!

        Et taia ees tietää, että meilä täälä eteläsäki on palttu hyvinki tuttua, valamistettu jo vissiin ennen ku oululaiset alako tervaa soutaan, se vaan on jääny vähä unhoon, kun se ei oo niin muotijuttua täälä tännään!


      • palttua pöytään
        Sitä rössyä kirjoitti:

        Et taia ees tietää, että meilä täälä eteläsäki on palttu hyvinki tuttua, valamistettu jo vissiin ennen ku oululaiset alako tervaa soutaan, se vaan on jääny vähä unhoon, kun se ei oo niin muotijuttua täälä tännään!

        VERIVANUKAS vuodelta 1909

        4 1/2 dl verta
        4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
        1 tl. soodaa
        3 dl. ruisjauhoja
        1 1/2 dl. ohrajauhoja
        3 rkl. rasvaa
        1/4 sipulia
        1 1/2 rkl. suolaa
        hienonn. valkopippuria
        1/2 tl. hienonn. meiramia

        Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.

        Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
        http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854


      • Satu ♥
        palttua pöytään kirjoitti:

        VERIVANUKAS vuodelta 1909

        4 1/2 dl verta
        4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
        1 tl. soodaa
        3 dl. ruisjauhoja
        1 1/2 dl. ohrajauhoja
        3 rkl. rasvaa
        1/4 sipulia
        1 1/2 rkl. suolaa
        hienonn. valkopippuria
        1/2 tl. hienonn. meiramia

        Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.

        Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
        http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854

        Kiva kiitos reseptistä, mutta mistä ihmeestä tuota verta saisi? En ole kaupoissa nähnyt kuin joskus lapsena viimeksi. 80-luvulla oli semmoisia muovipulloja, joissa luki että tuoretta verta, vaan ei ole enää näkynyt.

        Ja tämä nyt voi vähän vaikuttaa raa'alta, mutta tiedätkö onko väliä, minkä eläimen verta käytetään - ajattelin lähinnä että jos ottaisi vaikka pihalle kesäkanoja, niin jos ne sitten syksyllä pyydystää, niin voiko siitä verestä tehdä esim. palttua?


      • suti3

        aika huonoo käytöstä,toiselle,jos sitä mangut.......


      • Laihialainen
        palttua pöytään kirjoitti:

        VERIVANUKAS vuodelta 1909

        4 1/2 dl verta
        4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
        1 tl. soodaa
        3 dl. ruisjauhoja
        1 1/2 dl. ohrajauhoja
        3 rkl. rasvaa
        1/4 sipulia
        1 1/2 rkl. suolaa
        hienonn. valkopippuria
        1/2 tl. hienonn. meiramia

        Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.

        Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
        http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854

        Onko kukaan koskaan lisännyt sekaan veripalttuun hienonnettua paistettua sian kylkisiivua paistettuna tai pekonisilppua. Oli lapsena hyvää!!!


      • puo_lukka

      • Anonyymi
        palttua pöytään kirjoitti:

        VERIVANUKAS vuodelta 1909

        4 1/2 dl verta
        4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
        1 tl. soodaa
        3 dl. ruisjauhoja
        1 1/2 dl. ohrajauhoja
        3 rkl. rasvaa
        1/4 sipulia
        1 1/2 rkl. suolaa
        hienonn. valkopippuria
        1/2 tl. hienonn. meiramia

        Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.

        Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
        http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854

        Verivanukas ei ole veripalttua!


    • ruuan ystävä

      haaparannalta läytyy..

    • Ismo Laitela

      Perunamuusia Ismon salaisella nakkikastikkeella. Jälkiruuaksi luumukiisseliä, tuoretta vastaleivottua pullaa sekä hometta korviin!

      NAM NAM NAM!!

    • veri on vettä sakeam
    • kaarina 2

      katsoppa pakasteista.veri myydään pakastettuna!

    • Anonyymi

      Tuo Veripalttu on niinkuin sairaan hyvää ja jos sulla on päälle vielä puolukkahilloa *ai että*

    • Anonyymi

      RÖSSYPOTUT

      Veripalttua ei osata enää tehdä. Kylmäsen firma teki ennen hyvää veripalttua.
      Valitettavasti ovat muuttaneet reseptiä ja pilanneet maun ja koostumuksen. :(

    • Anonyymi

      Kampsupaisti on tosi hyvää, viimeksi söin sitä monta vuotta sitten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      40
      6993
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      3948
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      3330
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      40
      2949
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2726
    6. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2238
    7. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2196
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      41
      2153
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      48
      2087
    10. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      40
      2058
    Aihe