Liha-perunalaatikko karjalaisittain, helpommaksi ei ruoan laitto tule, kokeile vaikka.
Tarvikkeet:
Pari litraa perunoita kuorittuna ja viipaloituina sentin paksuiksi.
Noin puoli kiloa rasvaista sianlihaa
Yksi keskikokoinen sipuli silputtuna pieneksi
Puoli litraa vettä
Muutama maustepippuri (6-8 kpl)
Suolaa pari teelusikallista, ellei liha ole ennalta suolattua.
Rasvaa pikkupata kauttaaltaan voilla. Lado pohjalle kaikki perunanviipaleet ja sipulisilppu. Leikkaa sianliha isoiksi paloiksi ja lado perunoiden päälle. Lisää vesi ja pippurit, sekä mahdollinen suola.
Toinen tapa on asettaa liha yhtenä palana perunoiden päälle japaloitella se vasta tarjolle pantaessa.
Paistetaan hitaasti miedossa 150 asteen lämmössä väh. 3 tuntia, päällimmäisiä lihoja välillä kostuttaen, etteivät pääse kuivumaan.
Tavallista, hyvää entisajan arkiruokaa, jolla on pitkät perinteet karjalassa!
Potlohko, helppoa ja hyvää!
Vanha kokki
2
2588
Vastaukset
- Anonyymi
Täysin väärin tehty.
- Anonyymi
perunat lohkoina pataan ja sianliha siivuina sekaan ja sipuli myös pata vettä yli seoksen suola mukaan ja yöksi hautumaan leivinuuniin ja eiku syömään aamulla olen karjalainen
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406983
- 323938
- 453330
- 402939
- 172716
- 372238
- 162196
- 412143
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482077- 402048