Kirjoitan mediakritiikin esseetä terveyslehtien potilaskertomuksista. Erittelen muun muassa sitä, miten potilaskertomuksissa rakennetaan kuvaa päähenkilöstä, hänen sairaudestaan ja elämästään laajemminkin. Pohdin näitä asioita siltä kantilta, että potilaskertomukset ovat melko kaavamaisia tarinoita, joissa päähenkilö on vahva sankari, hänellä on voimakas halu elää ja hänen sairautensa etenee yhä lisääntyvien vaikeuksien kautta harmoniseen nykytilanteeseen, sairauden "voittoon".
Aiheeni on siis melko selvä. Olen kuitenkin pulassa, sillä minun pitäisi valita tietty metodi ja analyysitapa. Minkä analyysitavan alle voisin sisällyttää kaikki mainitsemani aiheet?
Teema-analyysi? Sisällön analyysi? Narratiivianalyysi? Semioottinen analyysi? Hjälppiä!
(Ongelmana on siis se, että opiskelen nyt yliopistossa kolmatta kuukautta, eikä metodeista ole vielä puhuttu mitään... Silti meitä vaaditaan niitä käyttämään esseessä.)
Apua! Miten valitsen metodin esseeseeni?
Ahdistunut
1
570
Vastaukset
- se on noista helpoin
Jos ei ole opetettu vielä metodeja, niin ota sisällönanalyysi. Se on noista helpoin. Keräät aineiston, luet, poimit sitaatteja ja pelkistät ne muutamiksi lauseiksi, keräät lauseet ja pelkistät ne pariksi sanaksi, yhdistät ne isommiksi ryhmiksi ja pelkistät otsakkeet yhdeksi sanaksi, jatkat yhdistelyä kunnes jäljellä on vain muutama pääteema.
http://www.uta.fi/laitokset/hoito/wwwoppimateriaali/luku5e.html
Kyngäs-Vanhanen on hyvä artikkeli, katso sivun lopusta lähdeluettelo.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 447306
- 324048
- 573575
- 503110
- 172796
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons492269- 512265
- 372258
- 432238
- 162226