Täytekakku

Enni

NYT kuulkaas on pakko saada HYVÄN täytekakun resepti.
se ei saa olla tavallinen kermavaahto-mansikkahillo.
tahdon jotain uutta.
valion yms. sivuilta oon löytänyt ihan kivoja juttuja, mutta onko teillä jotai iha special.
TODELLA hyvää täytekakun ohjetta?
miten koristelisin kakun jonka väliin tulee mansikkarahkaa, kun ei mansikoista ole koristelukuntoon.
kiwit ei käy, eikä nonparellit ja karkit.. siis?

9

8816

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sottapytty

      siihen olisi ehdotus raastettu suklaa. ensin koristelet kermavaahdolla kakun niinkuin haluat ja joko raastat vapaasti suoraan päälle suklaata, tai ripottelet suklaaraastetta käsin.
      persikat ovat myös kivoja kakun päällä, siis ihan säilykepersikat.

    • Enni

      elikkä aattelin nyt vaan kertoa että millaista kakkua meinaan väsätä.
      eli:
      tavallinen sokerikakku pohja.
      alimmaiseen väliin teen rahkaseoksen johon sekoitan liivatetta ja suklaarouhetta/pätkistä tai marianne karkkeja.
      seuraavaan väliin liivatteella jämäköityä mansikka jogurttia TAI mansikkarahkaa.
      päälle tulee mehukuorrutus, kermavaahto reunoille ja n. 1-2 vielä mehukuorrutuksen päälle.
      sitten suklaarouhetta.
      onnistuiskoha?

      • Titta

        Eihän sitä ole kuin mielikuvitus rajana, niin leivonnassa kuin ruuanlaitossakin :)

        Jos kuitenkin ajattelit laittaa noita liivatejuttuja kerrosten väliin hiukan runsaammin, niin suosittelen kakun kokoamista vuoassa. Silloin ei tule ylipursuamista ja voit täyttää kerrokset huoletta reunoille saakka.

        Voit tehdä myös sen "kiisselin" päälle vuoassa.

        Kaikki saavat hyytyä rauhassa jääkaapissa ja sitten vasta otat kauniin kakkusi pois vuoasta ja teet loppusilauksen.

        Nautinnollisia kakkuhetkiä :)


      • Enni
        Titta kirjoitti:

        Eihän sitä ole kuin mielikuvitus rajana, niin leivonnassa kuin ruuanlaitossakin :)

        Jos kuitenkin ajattelit laittaa noita liivatejuttuja kerrosten väliin hiukan runsaammin, niin suosittelen kakun kokoamista vuoassa. Silloin ei tule ylipursuamista ja voit täyttää kerrokset huoletta reunoille saakka.

        Voit tehdä myös sen "kiisselin" päälle vuoassa.

        Kaikki saavat hyytyä rauhassa jääkaapissa ja sitten vasta otat kauniin kakkusi pois vuoasta ja teet loppusilauksen.

        Nautinnollisia kakkuhetkiä :)

        juu niin aattelinkin. tosin mietityttää, miten hyvin se sieltä irtoaa, on kyllä semmonen teflon vuoka (?) no semmoinen ''liukas''. onko sulla kokemusta?
        ja jätän sen suklaan pois ja pistänkin kuningatarhilloa:)


      • Titta
        Enni kirjoitti:

        juu niin aattelinkin. tosin mietityttää, miten hyvin se sieltä irtoaa, on kyllä semmonen teflon vuoka (?) no semmoinen ''liukas''. onko sulla kokemusta?
        ja jätän sen suklaan pois ja pistänkin kuningatarhilloa:)

        Irtopohjavuoka kai olisi paras, mutta itse olen kyllä käyttänyt ihan tavallista pyöreätä kakkuvuokaa. Eikä sen tarvitse välttämättä olla edes kakkuvuoka, muukin "kippo" käy.

        Olen vuorannut vuuan ensin voipaperilla niin, että sitä tulee reilusti reunojen yli, jotta kakun voi sitten nostaa pois.

        Voipaperin päälle sitten kelmua, jonka päälle kakku kootaan.

        Ei tämän vaikeampaa.

        Kuningatarhillo on hyvä valinta.

        Onnea kakun tekoon :)


    • kondiittoripoika

      Moikka! pidän itse paljon erinlaisista ns.hyytelökakuista, joita voi maustaa mielikuvituksen mukaan.Ne ovat aika helppoja tehdä kun on vaan huolellinen ja ohjeitakin löytyy paljon. Koristelu on kyllä hankalaa mansikoilla näin talviaikaan, mut erinlaisia hedelmiä löytyy kyl paljon ja pakaste vadelmatkin on hyviä kun laittaa vaan kiilteen päälle esim.hyytelösokerista.Hyytelökakkuihin saa kivav pinnan kun tekee liivatelehdestä ja mehusta kirkkaan kiilteen ja hyydyttää sen...nam!

    • Anne

      Tämäkin on osittain jostain lehdestä mutta...
      Paistat ensinnäkin sen kakkupohjan uunipellillä (itse kahdella).
      Sitte täytteet (itse käytän vadelmahilloa ja rahkaa jossa sokeria ja ruklaarouhetta) ja sitten leikkaat pitkiä suikaleita (sen paksuisia miten tahdot kakun olevan korkea) ja sitten pyörität rullalle. Ja näin voit jatkaa kunnes kakku on sopivan suuri...
      Jos täytettä jäi yli voit tasoittaa kakun pinnan sillä. Sitten vaan marsipaani kuorrutukseksi. Onhan sitä työläs kaaviloida mutta... =) Ja koristeeksi riittää ruusu tai kaksi (jotka nekin askartelen marengista itse. Ja sulatetulla suklaalla jokin kiva kuvio... siinä se!

    • Anonyymi

      Juusto kakku Ilmari Pihtipudas nämä hullut Tuoriniemi lehtiä pyörittää alushousuja ja mekko

    • Anonyymi

      Voileipäkakkua ei ole tullutkaan tehtyä pitkään aikaan, nyt täytyy tehdä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      40
      6963
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      3928
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      3310
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      40
      2909
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2696
    6. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2228
    7. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2186
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      41
      2133
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      48
      2067
    10. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      39
      2000
    Aihe