Hyviä vinkkejä ankanrinnan grillaukseen? Millaista marinadia kannattaisi käyttää?
Ankkaa grilliin
4
2450
Vastaukset
- Vanha kokki
Mutta en erityisemmin pidä sen lihasta, en osaa sano miksi, mutta ei se ainakaan marinadin syy ollut, eli voit kokeilla vaikkapa tällaista:
Balsamicoa 1/2 dl.
Oliiviöljyä 1 dl.
3 kpl valkosipulin kynsiä murskattuna
1 tl suolaa
1 tl mustaa pippuria rouheena
Silppua tuoretta rosmariinia ruokalusikallinen.
Sekoita aineet.
Leikkaa ankanrintojen rasvapuolelle ristikkäiset viillot (salmiakki kuvio) mutta ei ihan lihaan saakka.
Laita lihat suljettavaan muovipussiin ja kaada marinadilientä pussiin sen verran että lihat saavat jokapuolelle reilun liemen. Säästä loppu kastikkeeksi.
Grillaa roseeksi. - joku vaan
Ankanrinta ei taida sopia grillaukseen, liikaa rasvaa mikä kärähtää.
Paras tulos tulee kun laittaa KYLMÄÄN valurautapannuun, nahka leikattuna salmiakkikuvioille, nahkapuoli alaspäin Sitten paistelee viitisen minuuttia rapeaksi, toinen puoli muutaman minuutin, viimeistely uunissa sopivaksi. Toki alussa voi laittaa suolaa ja mustapippuria pintaan.
Ankanrasvaa ei kannata heittää pois, tulee hienot paistetut perunat tai valkosipuliperunat.
Ja nahka on se maukkain osa.
Lisäksi ehkä kirsikkahillosta tehtyä kastiketta.- Vaha kokki
Mutta se riippuu ihan grillin ritilästä kärähtääkö! Minun rakentamassani grillissä ei nimittäin kärähdä.
Kärähtämisen voi estää myös leikkaamalla sen rasvaisen nahan kokonaan pois, sillä liha sinänsä ei ole kovin rasvaista, eli kyllä ankkaa sopii ihan mainiosti grillata jos tykkää muuten sen lihasta.
Pannulla paistaminen on taas ihan eri juttu!
Katso kuvat grillistäni os. Kuvablogi, elmeri1941. - joku vaan
Vaha kokki kirjoitti:
Mutta se riippuu ihan grillin ritilästä kärähtääkö! Minun rakentamassani grillissä ei nimittäin kärähdä.
Kärähtämisen voi estää myös leikkaamalla sen rasvaisen nahan kokonaan pois, sillä liha sinänsä ei ole kovin rasvaista, eli kyllä ankkaa sopii ihan mainiosti grillata jos tykkää muuten sen lihasta.
Pannulla paistaminen on taas ihan eri juttu!
Katso kuvat grillistäni os. Kuvablogi, elmeri1941.Ankanrinnassa paras osa on se ruudutettu nahka. Erityisesti itämaissa mutta myös Ranskassa arvostettua.
Joo, olen katsonut grillisi kuvat useaan kertaan, tekisi mieli alkaa harrastelemaan mutta pitäisi kai löytää virolainen hitsari kun ei ole taitoa eikä hitsausvehkeitä.
Unohtui myös sanoa että se ankanrinnan toinen osa eli aiguillettes on oikein hyvää, tosin sekään ei kovin hyvin sovi grillaukseen. Käyttäytyy melko samoin kuin karitsan sisäfileet.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih405161Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j5181740Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens771100Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä3591008- 77943
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä53931- 59870
- 228814
Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.50803Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses58738