Hyviä vinkkejä ankanrinnan grillaukseen? Millaista marinadia kannattaisi käyttää?
Ankkaa grilliin
4
2483
Vastaukset
- Vanha kokki
Mutta en erityisemmin pidä sen lihasta, en osaa sano miksi, mutta ei se ainakaan marinadin syy ollut, eli voit kokeilla vaikkapa tällaista:
Balsamicoa 1/2 dl.
Oliiviöljyä 1 dl.
3 kpl valkosipulin kynsiä murskattuna
1 tl suolaa
1 tl mustaa pippuria rouheena
Silppua tuoretta rosmariinia ruokalusikallinen.
Sekoita aineet.
Leikkaa ankanrintojen rasvapuolelle ristikkäiset viillot (salmiakki kuvio) mutta ei ihan lihaan saakka.
Laita lihat suljettavaan muovipussiin ja kaada marinadilientä pussiin sen verran että lihat saavat jokapuolelle reilun liemen. Säästä loppu kastikkeeksi.
Grillaa roseeksi. - joku vaan
Ankanrinta ei taida sopia grillaukseen, liikaa rasvaa mikä kärähtää.
Paras tulos tulee kun laittaa KYLMÄÄN valurautapannuun, nahka leikattuna salmiakkikuvioille, nahkapuoli alaspäin Sitten paistelee viitisen minuuttia rapeaksi, toinen puoli muutaman minuutin, viimeistely uunissa sopivaksi. Toki alussa voi laittaa suolaa ja mustapippuria pintaan.
Ankanrasvaa ei kannata heittää pois, tulee hienot paistetut perunat tai valkosipuliperunat.
Ja nahka on se maukkain osa.
Lisäksi ehkä kirsikkahillosta tehtyä kastiketta.- Vaha kokki
Mutta se riippuu ihan grillin ritilästä kärähtääkö! Minun rakentamassani grillissä ei nimittäin kärähdä.
Kärähtämisen voi estää myös leikkaamalla sen rasvaisen nahan kokonaan pois, sillä liha sinänsä ei ole kovin rasvaista, eli kyllä ankkaa sopii ihan mainiosti grillata jos tykkää muuten sen lihasta.
Pannulla paistaminen on taas ihan eri juttu!
Katso kuvat grillistäni os. Kuvablogi, elmeri1941. - joku vaan
Vaha kokki kirjoitti:
Mutta se riippuu ihan grillin ritilästä kärähtääkö! Minun rakentamassani grillissä ei nimittäin kärähdä.
Kärähtämisen voi estää myös leikkaamalla sen rasvaisen nahan kokonaan pois, sillä liha sinänsä ei ole kovin rasvaista, eli kyllä ankkaa sopii ihan mainiosti grillata jos tykkää muuten sen lihasta.
Pannulla paistaminen on taas ihan eri juttu!
Katso kuvat grillistäni os. Kuvablogi, elmeri1941.Ankanrinnassa paras osa on se ruudutettu nahka. Erityisesti itämaissa mutta myös Ranskassa arvostettua.
Joo, olen katsonut grillisi kuvat useaan kertaan, tekisi mieli alkaa harrastelemaan mutta pitäisi kai löytää virolainen hitsari kun ei ole taitoa eikä hitsausvehkeitä.
Unohtui myös sanoa että se ankanrinnan toinen osa eli aiguillettes on oikein hyvää, tosin sekään ei kovin hyvin sovi grillaukseen. Käyttäytyy melko samoin kuin karitsan sisäfileet.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406973
- 323938
- 453320
- 402929
- 172706
- 372238
- 162186
- 412133
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482067- 392010