Onko jollakin hyvää kevyttä reseptiä vaikkapa suklaa(kaakao) moussen tekoon? Mitä voisi syödä iha jälkkärinä tai laittaa vaikka kakun päälle..
Miten tehdään moussea?
1
648
Vastaukset
- ei sokeria - hyvää
2 dl maitoa tai kookosmaitoa tai sekoistusta
hermesetasjauhetta maun mukaan ( n. 2 rkl)
kananmunan keltuainen
2 reilua ruokalusikallista kaakaojauhetta ( ei sokeroitua vaan esim. VanHoute)
2 liivatelehteä ( liotetaan ennen käyttöä kylmässä veseddä noin 5-10 min)
laita maito ja keltuainen kattilaan, vispaa hyvin, kuumenna hitaasti, vispaile ahkerasti.
Lisää kaakao ja makeutus - vispaa taasen ja kuumenna.
Lisää kuumaan liemeen liivakot, joista puristit liiat vedet pois - vatkaa ja jätä jäähtymään.
KUOHKEUTTA saa lisää, jos vispaa jo vaähän jäähtyneen seoksen vielä kertaalleen.
TÄYSIN hyytynyt mousse on noin 2 - 4 tuntia jääkaapissa oltuaan. Kakkuun sen voi kyllä lisätä jo kun "näyttää" vähän hyytyneen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 447276
- 324038
- 573565
- 483082
- 172786
- 372258
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482246- 432228
- 162226
- 482209