Pulled pork

Vanha kokki

On tämän juhannuksen pääruoka, kokonaisena grillatun härän sisäfileen ollessa juhannuspäivän ruoka, asianomaisine lisäkkeineen!
Mutta tuo "Pulled pork" on se mitä kaikki odottavat makea vesi suussa!
Sain ehtaa amerikkalaista BBQ kastiketta, jota myy K-kauppa, eli kyseessä on varsin mainio Bulls-eye barbeque sauce. Minulla on käytössäni hickory smoke, eli savun makuinen tuote. Samaa tuotetta on kahta muutakin makua, mutta tämä sopii sianlihalle mainiosti.
Olen suolannut tuoreet sian niskat kolme päivää sitten ja nyt ne käsitellään tuolla kastikkeella ja kääritään huomiseen asti folioon tiukasti.
Huomen aamulla laitan lihat uuniin tiukassa paketissa ja paistan niitä 6 tuntia 175 asteen lämmössä. Sitten varovainen loppusilaus hiiligrillissä, sillä lihat ovat todella pehmeäksi kypsyneitä. Tavoitteena on saada kivan rapea pinta lihalle.
Lisäkkeinä salaattia, vaaleata leipää ja uusia perunoita.
Näillä mennään!
Oikein mahtavaa Juhannusta kaikille! Toivottaa Vanha kokki

12

2057

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku vaan
      • Vanha kokki

        Saatavissa, mutta kirjolohenmätiä on kai kaikissa kaupoissa pakasteena!
        Onko sinulle tuttua siian mäti? Täällä länsisuomessa on muutamassa kaupassa erittäin hyvää kanadalaista siian mätiä ja hinta pyörinee nykyisin neljänneskilolta 12 euron haarukassa.
        Viime jouluna oli vielä puolen kilon purkeissa 18 euroa.


      • joku vaan
        Vanha kokki kirjoitti:

        Saatavissa, mutta kirjolohenmätiä on kai kaikissa kaupoissa pakasteena!
        Onko sinulle tuttua siian mäti? Täällä länsisuomessa on muutamassa kaupassa erittäin hyvää kanadalaista siian mätiä ja hinta pyörinee nykyisin neljänneskilolta 12 euron haarukassa.
        Viime jouluna oli vielä puolen kilon purkeissa 18 euroa.

        Kalastajat heittävät lohenmädin pois perkeiden mukana, vaikka se ainakin Japanissa on suurta herkkua ja täälläkin pääsee maistamaan sushin päällä. Vietän kesät paikakunnalla jossa kalastetaan lohia, harmi vaan että kesäloma on heinäkuussa ja lohen tulo loppuu juhannuksena. Eikä tuo oikein postikuljetusta kestä.

        Hieman samaa kuin kirjolohenmäti mutta aika paljon isommat rakeet.

        Itse en ihan kamalasti arvosta tuota pakastettua kanadalaista, eri siikalaji (ja ilmeisesti huonompi) kuin täkäläinen.

        Muutkin mädit ovat ihan hyviä, laatu vaan vaihtelee jopa Stockalla ja pakastusta ne eivät kovin hyvin kestä.

        Länsisuomessa lohenmätiä voisi saadakin kohtuuhintaan, olethan kalastajan mielestä ostamassa perkeitä.
        Ihan niinkuin kiinalaiset ja vietnamilaiset ostavat isojen lohien päitä pilkkahintaan vaikka sielläpäin ne ovat suurinta herkkua. Itse en ole kokeillut, sielläkin olen syönyt tavanomaisempaa kuten sammakoita tai pikkuankeriaita jotka kovasti muistuttavat spagettia.


      • joku vaan
        Vanha kokki kirjoitti:

        Saatavissa, mutta kirjolohenmätiä on kai kaikissa kaupoissa pakasteena!
        Onko sinulle tuttua siian mäti? Täällä länsisuomessa on muutamassa kaupassa erittäin hyvää kanadalaista siian mätiä ja hinta pyörinee nykyisin neljänneskilolta 12 euron haarukassa.
        Viime jouluna oli vielä puolen kilon purkeissa 18 euroa.

        Ehkä tämän muutenkin tiesit.

        Oma tapani tehdä korvasieniä on korvasienet Valromeyn tapaan, löytyy kreivitär Eva Mannerheim-Sparren keittokirjasta.

        Ensin (ryöpättyjä) korvasieniä keitellään pienellä lämmöllä runsaassa voissa ainakin vatrtitunti että maun saa irti.
        Sitten vehnäjauhoja niin paljon että rasva imeytyy.
        Sitten lihalientä varovaisesti, sitten kuohukermaa noin puoli litraa vähitellen, annetaan hautua.
        Lopuksi suurustetaan muutamilla munankeltuaisilla jotka on sekoitettu loppukermaan, tietenkin poissa levyltä etteivät juoksetu. Maustaa voi kevyesti suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.


    • Juhannusta odottava

      Hyvä resepti, mutta en ymmärrä yhtään tuota lämpötilaa. Eikö 175 astetta ole liikaa kuudeksi tunniksi? Eikö paras paistolämpötila ole n. 100 astetta?

    • Arvostelija2

      Sian niskahan on aiva saatanan sitkeää! Et taida olla ennen grillannut?

    • BBQ-mestari

      Jos tosiaan paistat 6 tuntia 175 celsiusta, niin uuniin jää vain kuiva korppu, josta on pulled pork todella kaukana.

    • Vanha kokki

      Vastaus sinulle, joka kyselit. Pulled pork, eli haarukalla riivittävä ylikypsä possunliha (tässä tapauksessa niska). Jos luit aloitukseni ja noudatat ohjeitani saat todella mureata lihaa, jota voit sitten riipiä sämpyläsi täytteeksi, kuten jenkit.
      Liha ei todellakaan kuivu korpuksi, vaan säilyy mehevänä vaikka lämpö on 175 astetta ja vaikka antaisit sen muhia uunissa 6-10 tuntia. Edellyttää tietenkin sen että paketti on tiivis, eivätkä lihan nesteet pääse valumaan pois paketista!
      Ei kannattaisi ruotia asiaa josta ei tiedä mitään. Kokeilemalla ensin itse, saat selville väitteeni todenperäisyyden.
      Onko vastaukseni tyydyttävä. Periaatteesta en tänne juurikaan enää kirjoittele, sillä minulla tuntuu olevan varjokirjoittaja, joka huolehtii siitä että Vanhan kokin nimimerkki sotketaan ala-arvoiseen ja loukkaavaan tapaan erään henkilön toimesta varsin sinnikkäästi!
      Luen kuitenkin näitä palstoja silloin tällöin, mutta kovin on keposet aiheet!

      • Manselainen

        Hyvä kun vastasit!

        Sellainen lisäkysymys olisi, että annatko lihojen jäähtyä (ei välttämättä jääkaappikylmäksi) ennen kuin laitat ne grilliin?

        Itse en ole myöskään yli vuoteen viitsinyt osallistua nähin Suomi24 hiekkalaatikkojuttuihin, mutta ajoittan lueskelen. Aidon viestin ja ohjeen/neuvon onneksi vielä tunnistaa!


      • BBQ-mestari

        "Ei kannattaisi ruotia asiaa josta ei tiedä".

        Eikö juuri sellaista asiaa kannata ruotia? Mikäs vitun pelle sinä oikein olet kun tuollaista kirjoitat.


      • nunnaninnan
        BBQ-mestari kirjoitti:

        "Ei kannattaisi ruotia asiaa josta ei tiedä".

        Eikö juuri sellaista asiaa kannata ruotia? Mikäs vitun pelle sinä oikein olet kun tuollaista kirjoitat.

        BBQ-mestarin kannattaa pitäytyä vain aku ankan ja saarioisen pitsojen parissa. Ihme hörhöjä, kun pitää alkaa väittelemään selvästä asiasta. 175 astetta liikaa?? Ehkä jollekin koben härälle.


    • pysy poissa vaan

      Ei täällä Vanhaa kokkia juuri kaivata, ainanainen itsekehu iljetti suurta osaa lukijoista, itse se vain asiaa huomannut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En voi jutella kanssasi

      tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih
      Tunteet
      39
      5150
    2. Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.

      Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j
      Maailman menoa
      518
      1720
    3. Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa

      Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens
      Maailman menoa
      77
      1100
    4. Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.

      Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä
      Idän uskonnot
      359
      1008
    5. Koska olet rakastellut

      Kaivattusi kanssa viimeksi?
      Ikävä
      77
      943
    6. Anteeksi Pekka -vedätys

      Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä
      Maailman menoa
      53
      921
    7. Kumpi tästä

      Teidän tilanteesta teki vaikeaa? Sivusta
      Ikävä
      59
      860
    8. Kaikkia ei voi miellyttää

      Eikä ole tarviskaan. Hyvää huomenta ja mukavaa perjantaita. 😊❄️⚜️✌🏼❤️
      Ikävä
      228
      814
    9. Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?

      Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.
      Ikävä
      50
      803
    10. Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa

      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses
      Haapavesi
      58
      738
    Aihe