En ikinä saa onnistumaan. Se turpoaa päältä ja lopuksi se on nii tumma, melkein palanu että on otettava uunista pois ja on jäänyt sitten sisältä puol raa'aks. =//
Eli antaisiko joku ohjeen jotta saisi pellillisen tehtyä, missä asteessa ja ala vai ylä tasolla. Pitääkö antaa taikinan olla vähän aikaa ennen kuin laittaa uuniin?
pannukakku ohjeita kaivataan
4
2321
Vastaukset
- nuka74
ei just nyt ole ohjetta lähellä(netistähän niitä löytyy ;)) mutta laittaisin pellilliseen jopa neljä kananmunaa, litra maitoa,sulaa voita niin että se nousee taikinan pinnalle 200g??, sokeria niin et se on mukavan makeaa 2dl??(maista) suolaa 1-2 tl, ja jauhoja niin että taikina on melkein vellimäistä( 2dl??) eli kun annat turvota kymmenisen min. jauhot turpoaa..jos tuntuu liian ohuelta lisää jauhoja. Hyvän vaihtelun antaa kardemumma!! 200 C keskitasolla ja noin puolituntia, niin kauan että väri on kauniin kullan ruskea.
- lautasella
pannukakun pitääkin läsähtää, mutta tosiaan liian kuuma uuni poltaa päältä ja jättää sisuksen raa'aksi...
voit kokeilla tätä samaa reseptiä pannariin. sanoisin kuitenkin 175 astetta lämpöä uunissa, ja paistat kunnes on "valmista", tällä lämmöllä ei kuitenkaan pala pinnalta.
http://lautasella.blogspot.com/2010/08/letut-tai-raiskaleet.html - pannukakkumies!!!
Voin sanoa että oman äitini resepti on mailman paras pannukakku resepti! elikkä
- 8dl Punaista maitoa (käynormaalikin)
- 2munaa
-4dl vehnäjauhoa
-n. 50-150g voisulaa.
- 1tl vaniliinisokeria
- 1 tl suolaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1tl leivinjauhetta!.
PISTÄ UUNI 225 asteeseen.
1 vaihe. Ota syvä kulho. lisää maito ja munat, vatkaa munat kevyesti rikki.
2. lisää leivinjauhe ja vehnäjauho sekoitettuna toisiinsa siivilän läpi ja sekoita HUOLELLISESTI, muuten taikinasta tulee rakeista jauhomössöä, jos ei sekoitus onnistu , ota vatkain ja sekoita siihen asti kun rakeet lähtenyt.
3. lisää sokeri ja vanilliinisokeri.
4. sekoita huolellisesti. lisää suola.
5. lopuksi lisää voisula. iso nokare voita (tosi iso) tai esim. flora valmisvoisulaa n.2-3 rkl.
ota syvä uunipelti, vuoraa se leivinpaperilla, anna taikinan kohota uunin lämpeämiseen asti, kaada taikina uunipellille ja pistä uuniin. anna olla uunissa about 20-30min tai siihen asti kun pannari näyttää hyvältä. ota uunista, anna jäähtyä, jos otat heti taikina vielä suht kuumaa ja löysää. tarjoile vaniliakastikkeen tai kermavaahdon kera. NAUTI!! - 14
Käytä karkeampia vehnäjauhoja ja anna taikinan seistä ennen paistamista. Tarvittaessa ota uunista pois välillä ja vaikka veitsellä puhko isoimmat kuprut pullistelemasta. Mieluummin paista alaosassa uunia. Ja valmis pannukakku kuuluukin olla vähän löllöä päältä/keskeltä, eli on valmis jos väri on kauniin ruskea ja ohjeen aika-lämpötilayhdistelmä on täynnä. Kun pannari seisoo paistamisen jälkeen useita tunteja, rakenne on OK lopulta. Paksu pannari on mielestäni parempaa kuin ohut.
Itse käytän äidin Kotiruoka-kirjaa luotettavimpana reseptikokoelmana, sieltä itse olen tarkistanut pannariohjetta.
Useimmiten olen itse tehnyt pannaria saatuani ternimaitoa lahjaksi, tuolloin ei tarvita munia lainkaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 477725
- 334283
- 573755
- 503220
- 172906
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons692636- 642508
- 582459
- 402349
- 162306