Kiljun maustaminen?

Minä kiljun

Elikkä millä kilju kannattaa maustaa. Perustana normaali, turbohiivalla käytetty litku. Yleensä se ei ihan kerkiä käydä loppuun ennen nauttimista.

Yleensä olen 10 litraan laittanut litran mehukattia antamaan makua. Mutta vaihtelu virkistäisi.

40

7192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiljanderi

      Laita appelsiinin ja sitruunanlohkoja lillumaan sekaan, myös rusinat, omenat ja banaaninpalat käy.
      C-vitamiinipitoisesta juomasta tulee hyvänmakuista, eikä krapulakaan pahemmin iske.

      • --

        "C-vitamiinipitoisesta juomasta tulee hyvänmakuista, eikä krapulakaan pahemmin iske."

        Lienetkö pöhköä koskaan juonutkaan?
        Suolihuuhteluun toimiva aine.


    • ¤¤¤¤¤¤¤¤

      harrastavat vain pultsarin esiasteella olevat todelliset luuserit

      • Anonyymi

        homo


    • halpaa herkkua

      Kilju on hyvin aliarvostettu juoma. Kilju on lisäaineeton luonnontuote, toisin kuin kaupalliset alkoholijuomat. Terveellistä siis. Fiksut ihmiset tekeekin siksi kiljua! Hyvin tehtynä on paljon parempaa kuin alkon tuotteet ja makuvariaatiot loputtomat.

      Kannattaa rohkeasti vain kokeilla. Esim. kaakaopulveri maustaa kiljun todella hyvin. Noin 5 desiä oboyta 10 litraan niin herkullinen juoma on valmis.

    • Vetelää

      Risiini öljy.

      • ulostus.

        Mistähän tuo huhu kiljun ripulia aiheuttavasta vaikutuksesta oikeen on? Ei hyvin tehty kilju paskata lähellekään niin paljon kuin joku keksiolut.


      • .
        ulostus. kirjoitti:

        Mistähän tuo huhu kiljun ripulia aiheuttavasta vaikutuksesta oikeen on? Ei hyvin tehty kilju paskata lähellekään niin paljon kuin joku keksiolut.

        on parasjuoma eikä tule krapulaa.


      • siis hyi
        . kirjoitti:

        on parasjuoma eikä tule krapulaa.

        Kuka jo vettä? Kalat kusee ja paskaa siihen!


      • piip piip
        ulostus. kirjoitti:

        Mistähän tuo huhu kiljun ripulia aiheuttavasta vaikutuksesta oikeen on? Ei hyvin tehty kilju paskata lähellekään niin paljon kuin joku keksiolut.

        mutta keskenkäynyt kilju on parasta yskänlääkettä mitä on olemassa.
        keskenkäynyttä kun pari litraa juo niin ei takuulla uskalla yskiä kuin vessanpöntöllä.


      • rups rups
        piip piip kirjoitti:

        mutta keskenkäynyt kilju on parasta yskänlääkettä mitä on olemassa.
        keskenkäynyttä kun pari litraa juo niin ei takuulla uskalla yskiä kuin vessanpöntöllä.

        Eihän sitä pakko keskenkäyneenä ole juoda, vaikka niin tuppaa usein tapahtumaan. Kuka sitä malttaa odottaa, että tuo hieno juoma on käynyt täysin valmiiksi.


      • Rutinaa
        rups rups kirjoitti:

        Eihän sitä pakko keskenkäyneenä ole juoda, vaikka niin tuppaa usein tapahtumaan. Kuka sitä malttaa odottaa, että tuo hieno juoma on käynyt täysin valmiiksi.

        Kilju mämmistä ,hyvin toimii...............


      • .
        Rutinaa kirjoitti:

        Kilju mämmistä ,hyvin toimii...............

        kiljun voi juoda kiljuna mämmi tulee sitten myöhemmin peräpäästä.


    • 10+3

      10 litraan 3 litraa pohjaanpalanutta pontikkaa niin makunautinto on huipussaan.

      • -----------------

        Ei pontikka voi palaa pohjaan!


      • $$$¤¤¤£££
        ----------------- kirjoitti:

        Ei pontikka voi palaa pohjaan!

        se rankki voi palaa, ja suht helposti. Etkö raukka ole koskaan saanut olla tiputuksessa mukana? Meillä oli kerran liikaa lämmintä ja karsta tuli pohjalle ja kaveri hel... kipeäksi.


    • lähes sorbusta

      Itse käytän pihlajanmarjoja. Nyt niitä on jo vaikea saada, mutta syksyllä kannattaa kerätä ensimmäisten pakkasten jälkeen varastoon. Pikkuisen käyneet marjat antaa parjaan maun!

      • Korpijooseppi

        Ensinnäkin rankki on pois heitettävää kamaa , mäski on taasen keittoainesta.


      • ponu.
        Korpijooseppi kirjoitti:

        Ensinnäkin rankki on pois heitettävää kamaa , mäski on taasen keittoainesta.

        Kiljusta tässä on puhe, ei pontikasta.


      • korpijooseppi
        ponu. kirjoitti:

        Kiljusta tässä on puhe, ei pontikasta.

        kirjoittanut tiputuksesta vastasin siihen .


      • Korpiroju
        Korpijooseppi kirjoitti:

        Ensinnäkin rankki on pois heitettävää kamaa , mäski on taasen keittoainesta.

        Mäski on saos joka jää pohjalle kun rankki on tislattu. Se lusikoidaan pontikan loputtua paremman puutteessa suihin.


      • 18
        ponu. kirjoitti:

        Kiljusta tässä on puhe, ei pontikasta.

        kyllä kiljun maustamisesta. Ehdotushan oli lisätä pohjaanpalanutta pontikkaa MAUKSI!!!!!


      • en keitä
        Korpiroju kirjoitti:

        Mäski on saos joka jää pohjalle kun rankki on tislattu. Se lusikoidaan pontikan loputtua paremman puutteessa suihin.

        Wiki tietää...

        Mäski on oluen ja erilaisten tislattujen alkoholijuomien valmistuksessa saatava sivutuote, joka jää jäljelle, kun osa mallasrouheen tärkkelyksestä on mäskäyksessä amyloitu mallassokeriksi ja dekstriiniksi.

        Oluen valmistuksessa sanalla "mäski" tarkoitetaan sitä sivutuotetta, joka jää jäljelle, kun panoksesta on erotettu nestemäinen vierre. Varsinainen olut siis valmistetaan vierteestä.

        Viinan tai hiivan valmistamisessa sanalla "mäski" on eri merkitys, ja se merkitsee käymispanosta. Mäskiä kutsutaan rankiksi, kun mäskistä on tislattu pois alkoholi esimerkiksi pontikaksi. Oluen "mäski" on siis viinan tai hiivan "rankki".

        Mäskijätettä käytetään karjan ruokinnassa rehuna, ja kaljamaltaan rukiista valutettua mäskiä voi myös käyttää leivonnassa.


      • heh heh
        en keitä kirjoitti:

        Wiki tietää...

        Mäski on oluen ja erilaisten tislattujen alkoholijuomien valmistuksessa saatava sivutuote, joka jää jäljelle, kun osa mallasrouheen tärkkelyksestä on mäskäyksessä amyloitu mallassokeriksi ja dekstriiniksi.

        Oluen valmistuksessa sanalla "mäski" tarkoitetaan sitä sivutuotetta, joka jää jäljelle, kun panoksesta on erotettu nestemäinen vierre. Varsinainen olut siis valmistetaan vierteestä.

        Viinan tai hiivan valmistamisessa sanalla "mäski" on eri merkitys, ja se merkitsee käymispanosta. Mäskiä kutsutaan rankiksi, kun mäskistä on tislattu pois alkoholi esimerkiksi pontikaksi. Oluen "mäski" on siis viinan tai hiivan "rankki".

        Mäskijätettä käytetään karjan ruokinnassa rehuna, ja kaljamaltaan rukiista valutettua mäskiä voi myös käyttää leivonnassa.

        Mäski ei siis voine sisältää enää merkittävästi etanolia, jos sillä karjaakin ruokitaan. Vaan mitäpä alkoholisti ei kokeilisi! :D


      • korpijooseppi
        heh heh kirjoitti:

        Mäski ei siis voine sisältää enää merkittävästi etanolia, jos sillä karjaakin ruokitaan. Vaan mitäpä alkoholisti ei kokeilisi! :D

        Mistä teitä yksinkertaisia riittää vastaan vielä tämän kerran onkohan tämä korpiruju edes tiputellut koskaan . Mäski tehtiin ennen viljasta ja jopa paska huusin alta olevasta ihmispaskasta nykyään tämä mäski on helppo valmistaa valmiista turpohiivasta muutama päivä riittää kun mäski on valmista keittoa varten Ps katso exrime pontikankeitto


      • kuvottaa
        korpijooseppi kirjoitti:

        Mistä teitä yksinkertaisia riittää vastaan vielä tämän kerran onkohan tämä korpiruju edes tiputellut koskaan . Mäski tehtiin ennen viljasta ja jopa paska huusin alta olevasta ihmispaskasta nykyään tämä mäski on helppo valmistaa valmiista turpohiivasta muutama päivä riittää kun mäski on valmista keittoa varten Ps katso exrime pontikankeitto

        tyhjentää haisee tosi pahalta jollette usko kokkeilkaa joskus keittää pontikkaa.


      • perunanenä
        kuvottaa kirjoitti:

        tyhjentää haisee tosi pahalta jollette usko kokkeilkaa joskus keittää pontikkaa.

        Myös perunaa voi käyttää pontikan teossa.


      • Bnaani
        perunanenä kirjoitti:

        Myös perunaa voi käyttää pontikan teossa.

        Taisi olla 33 vuotta sitten asuttiin Ruotsissa kämppiksen kanssa päätettiin keittää ponua bnaaneja oli tullut jostain mieletön määrä eikun sokeria ja hiivaa ja lähti käyntiin . En enää muista minkä makuista siitä tuli . Mutta käräjille jouduttiin ja sakot tuli oltiin lähdössä Autsraliaan töihin eivät antaneet viisumia konsulaatista kai se sakko vaikutti siihen että emmme saaneet viisumia . Kaikella on kai tarkoituksensa jopa pontikan keitolla.


      • wetyu
        korpijooseppi kirjoitti:

        kirjoittanut tiputuksesta vastasin siihen .

        kertoa käykö ällis täysillä vai klikkaako se joltain osin.


    • ponutta ollaan

      Pontikkaa ei juurikaan enää keitetä. Syyt on selvät.
      Hinta/vaiva/riskipanos on liiallinen.

      Hyvin harvat enää osaa ponua edes tehdä. Se on harmi, koska se oli kansanperinnettä.

      8 surmanluotia katsoneet ymmärtänee myös syitä. Siinä muuten ihan oikeasti tehtiin pontikkaa, ja juotiin, viranomaisten luvalla.

      Niskanen itse valvoi viikon ennen loppukohtausta, ja joi sitä pontikkaa. Siksi kohtaus on kovin aidon oloinen.

      Olisi joskus kiva päästä maistamaan aitoja korpikuusen kyyneliä.

      • korven kyynel

        mutta jonkinlaista osaamista sekin vaatii . Mutta toista oli ennen kun keittoväliineet oli raijattava korrpeen ihmisten silmistä . Edes mennyt appi ukko oli mestari silla alalla jolla oli näitä tuotantolaitoksia ympäri Suomea . Mutta kun kaikki oli valmista alkoi tulla valmista ainetta kuin pikku poika olis kussu kertoi appi ukko . Itsekkin keittelin joskus muutamia kymminiä litroja kerralla tilauksesta häihin tai muihin juhliin .


      • puklaan.
        korven kyynel kirjoitti:

        mutta jonkinlaista osaamista sekin vaatii . Mutta toista oli ennen kun keittoväliineet oli raijattava korrpeen ihmisten silmistä . Edes mennyt appi ukko oli mestari silla alalla jolla oli näitä tuotantolaitoksia ympäri Suomea . Mutta kun kaikki oli valmista alkoi tulla valmista ainetta kuin pikku poika olis kussu kertoi appi ukko . Itsekkin keittelin joskus muutamia kymminiä litroja kerralla tilauksesta häihin tai muihin juhliin .

        Miulla yksi ex sukulainen keitteli autotallissa ponua, ja ponupäisään leipo vaimoonsa aina turpaan.

        Olin lapsi, mutta silti muista aina mitä se sanoin ponupäisään vaimolleen. Sä et ole kuin lounastuuli perseen alla.

        Reilua?


      • juoppo.hullu
        puklaan. kirjoitti:

        Miulla yksi ex sukulainen keitteli autotallissa ponua, ja ponupäisään leipo vaimoonsa aina turpaan.

        Olin lapsi, mutta silti muista aina mitä se sanoin ponupäisään vaimolleen. Sä et ole kuin lounastuuli perseen alla.

        Reilua?

        Jostain syystä pontikka ja kilju tekee ihmisistä aivan hulluja. Tavallinen alkoholi ei tee.

        Mistä tämä johtuu?


      • urpoturpo
        juoppo.hullu kirjoitti:

        Jostain syystä pontikka ja kilju tekee ihmisistä aivan hulluja. Tavallinen alkoholi ei tee.

        Mistä tämä johtuu?

        Pontikasta en tiedä, mutta kiljun kohdalla syynä lienee turbohiiva.


      • turpohiiva
        urpoturpo kirjoitti:

        Pontikasta en tiedä, mutta kiljun kohdalla syynä lienee turbohiiva.

        Olen itsekkin siitä kuullu turpo hiiva edistää käymis prosessia mikä ennen kesti viikon puolitoista nyt saat turpohiivalla muutamassa päivässä . Itse laskin kuitenkin pannun läpi on niinpahan makuista ainetta täytyy olla tosi tarve että suuhunsa laittaa sitä moskaa. Ja mikä tekee hulluksi on on saatavuus pöntöstä voi ammantaa aamusta iltaan . Viina on kuitenkin haettava kaupasta maksaa paljon .


      • höpsistä.
        turpohiiva kirjoitti:

        Olen itsekkin siitä kuullu turpo hiiva edistää käymis prosessia mikä ennen kesti viikon puolitoista nyt saat turpohiivalla muutamassa päivässä . Itse laskin kuitenkin pannun läpi on niinpahan makuista ainetta täytyy olla tosi tarve että suuhunsa laittaa sitä moskaa. Ja mikä tekee hulluksi on on saatavuus pöntöstä voi ammantaa aamusta iltaan . Viina on kuitenkin haettava kaupasta maksaa paljon .

        Kyseessä lienee urbaani legenda. Eihän hiivalla voi olla mitään vaikutusta ihmisen käyttäytymiseen. Oli sitten tavallista tahi turbo hiivaa.


      • Anonyymi

        Pontikat, viinat ja kaikki alkoholi ovat ihan vitun pskaa myrkkyä ihmisen ruumille ja vaikutukset käytökseen tuhoisia. Jos sillä kiteellä olisi kasvatettu aikanaan kukkaa, perhettä ei olisi ajettu lumihankeen ja ketään ammuttu. Suomessa olisi ennen aikojaan kuolleita kymmeniä tuhansia vähemmän ilman alkoholia.


    • Anonyymi

      Tilliä ja lohta. Kaikki pitäneet

    • Anonyymi

      Appelsiinimehu.

    • Anonyymi

      4 ploa valkkaria , 2 ploa kolmenvartin giniä ja 4 pulloa koskenkorvaa, spritea pöntön koon mukaan. Tämän sekaan 30 L kiljua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      22
      5164
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      25
      4358
    3. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      27
      2471
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2254
    5. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      1998
    6. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      1918
    7. En ole koskaan kokenut

      Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka
      Ikävä
      19
      1597
    8. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      12
      1531
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      21
      1257
    10. Kerranki asiat oikein

      Ilkka ja muut pienpuolueeet...teitte hyvän työn kun valitsitte pätevän henkilön virkaan eikä kepulle passelia!! Jatkakaa
      Haapavesi
      10
      1174
    Aihe