Elikkä millä kilju kannattaa maustaa. Perustana normaali, turbohiivalla käytetty litku. Yleensä se ei ihan kerkiä käydä loppuun ennen nauttimista.
Yleensä olen 10 litraan laittanut litran mehukattia antamaan makua. Mutta vaihtelu virkistäisi.
Kiljun maustaminen?
40
6837
Vastaukset
- kiljanderi
Laita appelsiinin ja sitruunanlohkoja lillumaan sekaan, myös rusinat, omenat ja banaaninpalat käy.
C-vitamiinipitoisesta juomasta tulee hyvänmakuista, eikä krapulakaan pahemmin iske.- --
"C-vitamiinipitoisesta juomasta tulee hyvänmakuista, eikä krapulakaan pahemmin iske."
Lienetkö pöhköä koskaan juonutkaan?
Suolihuuhteluun toimiva aine.
- ¤¤¤¤¤¤¤¤
harrastavat vain pultsarin esiasteella olevat todelliset luuserit
- Anonyymi
homo
- halpaa herkkua
Kilju on hyvin aliarvostettu juoma. Kilju on lisäaineeton luonnontuote, toisin kuin kaupalliset alkoholijuomat. Terveellistä siis. Fiksut ihmiset tekeekin siksi kiljua! Hyvin tehtynä on paljon parempaa kuin alkon tuotteet ja makuvariaatiot loputtomat.
Kannattaa rohkeasti vain kokeilla. Esim. kaakaopulveri maustaa kiljun todella hyvin. Noin 5 desiä oboyta 10 litraan niin herkullinen juoma on valmis. - Vetelää
Risiini öljy.
- ulostus.
Mistähän tuo huhu kiljun ripulia aiheuttavasta vaikutuksesta oikeen on? Ei hyvin tehty kilju paskata lähellekään niin paljon kuin joku keksiolut.
- .
ulostus. kirjoitti:
Mistähän tuo huhu kiljun ripulia aiheuttavasta vaikutuksesta oikeen on? Ei hyvin tehty kilju paskata lähellekään niin paljon kuin joku keksiolut.
on parasjuoma eikä tule krapulaa.
- siis hyi
. kirjoitti:
on parasjuoma eikä tule krapulaa.
Kuka jo vettä? Kalat kusee ja paskaa siihen!
- piip piip
ulostus. kirjoitti:
Mistähän tuo huhu kiljun ripulia aiheuttavasta vaikutuksesta oikeen on? Ei hyvin tehty kilju paskata lähellekään niin paljon kuin joku keksiolut.
mutta keskenkäynyt kilju on parasta yskänlääkettä mitä on olemassa.
keskenkäynyttä kun pari litraa juo niin ei takuulla uskalla yskiä kuin vessanpöntöllä. - rups rups
piip piip kirjoitti:
mutta keskenkäynyt kilju on parasta yskänlääkettä mitä on olemassa.
keskenkäynyttä kun pari litraa juo niin ei takuulla uskalla yskiä kuin vessanpöntöllä.Eihän sitä pakko keskenkäyneenä ole juoda, vaikka niin tuppaa usein tapahtumaan. Kuka sitä malttaa odottaa, että tuo hieno juoma on käynyt täysin valmiiksi.
- Rutinaa
rups rups kirjoitti:
Eihän sitä pakko keskenkäyneenä ole juoda, vaikka niin tuppaa usein tapahtumaan. Kuka sitä malttaa odottaa, että tuo hieno juoma on käynyt täysin valmiiksi.
Kilju mämmistä ,hyvin toimii...............
- .
Rutinaa kirjoitti:
Kilju mämmistä ,hyvin toimii...............
kiljun voi juoda kiljuna mämmi tulee sitten myöhemmin peräpäästä.
- 10+3
10 litraan 3 litraa pohjaanpalanutta pontikkaa niin makunautinto on huipussaan.
- -----------------
Ei pontikka voi palaa pohjaan!
- $$$¤¤¤£££
----------------- kirjoitti:
Ei pontikka voi palaa pohjaan!
se rankki voi palaa, ja suht helposti. Etkö raukka ole koskaan saanut olla tiputuksessa mukana? Meillä oli kerran liikaa lämmintä ja karsta tuli pohjalle ja kaveri hel... kipeäksi.
- lähes sorbusta
Itse käytän pihlajanmarjoja. Nyt niitä on jo vaikea saada, mutta syksyllä kannattaa kerätä ensimmäisten pakkasten jälkeen varastoon. Pikkuisen käyneet marjat antaa parjaan maun!
- Korpijooseppi
Ensinnäkin rankki on pois heitettävää kamaa , mäski on taasen keittoainesta.
- ponu.
Korpijooseppi kirjoitti:
Ensinnäkin rankki on pois heitettävää kamaa , mäski on taasen keittoainesta.
Kiljusta tässä on puhe, ei pontikasta.
- korpijooseppi
ponu. kirjoitti:
Kiljusta tässä on puhe, ei pontikasta.
kirjoittanut tiputuksesta vastasin siihen .
- Korpiroju
Korpijooseppi kirjoitti:
Ensinnäkin rankki on pois heitettävää kamaa , mäski on taasen keittoainesta.
Mäski on saos joka jää pohjalle kun rankki on tislattu. Se lusikoidaan pontikan loputtua paremman puutteessa suihin.
- 18
ponu. kirjoitti:
Kiljusta tässä on puhe, ei pontikasta.
kyllä kiljun maustamisesta. Ehdotushan oli lisätä pohjaanpalanutta pontikkaa MAUKSI!!!!!
- en keitä
Korpiroju kirjoitti:
Mäski on saos joka jää pohjalle kun rankki on tislattu. Se lusikoidaan pontikan loputtua paremman puutteessa suihin.
Wiki tietää...
Mäski on oluen ja erilaisten tislattujen alkoholijuomien valmistuksessa saatava sivutuote, joka jää jäljelle, kun osa mallasrouheen tärkkelyksestä on mäskäyksessä amyloitu mallassokeriksi ja dekstriiniksi.
Oluen valmistuksessa sanalla "mäski" tarkoitetaan sitä sivutuotetta, joka jää jäljelle, kun panoksesta on erotettu nestemäinen vierre. Varsinainen olut siis valmistetaan vierteestä.
Viinan tai hiivan valmistamisessa sanalla "mäski" on eri merkitys, ja se merkitsee käymispanosta. Mäskiä kutsutaan rankiksi, kun mäskistä on tislattu pois alkoholi esimerkiksi pontikaksi. Oluen "mäski" on siis viinan tai hiivan "rankki".
Mäskijätettä käytetään karjan ruokinnassa rehuna, ja kaljamaltaan rukiista valutettua mäskiä voi myös käyttää leivonnassa. - heh heh
en keitä kirjoitti:
Wiki tietää...
Mäski on oluen ja erilaisten tislattujen alkoholijuomien valmistuksessa saatava sivutuote, joka jää jäljelle, kun osa mallasrouheen tärkkelyksestä on mäskäyksessä amyloitu mallassokeriksi ja dekstriiniksi.
Oluen valmistuksessa sanalla "mäski" tarkoitetaan sitä sivutuotetta, joka jää jäljelle, kun panoksesta on erotettu nestemäinen vierre. Varsinainen olut siis valmistetaan vierteestä.
Viinan tai hiivan valmistamisessa sanalla "mäski" on eri merkitys, ja se merkitsee käymispanosta. Mäskiä kutsutaan rankiksi, kun mäskistä on tislattu pois alkoholi esimerkiksi pontikaksi. Oluen "mäski" on siis viinan tai hiivan "rankki".
Mäskijätettä käytetään karjan ruokinnassa rehuna, ja kaljamaltaan rukiista valutettua mäskiä voi myös käyttää leivonnassa.Mäski ei siis voine sisältää enää merkittävästi etanolia, jos sillä karjaakin ruokitaan. Vaan mitäpä alkoholisti ei kokeilisi! :D
- korpijooseppi
heh heh kirjoitti:
Mäski ei siis voine sisältää enää merkittävästi etanolia, jos sillä karjaakin ruokitaan. Vaan mitäpä alkoholisti ei kokeilisi! :D
Mistä teitä yksinkertaisia riittää vastaan vielä tämän kerran onkohan tämä korpiruju edes tiputellut koskaan . Mäski tehtiin ennen viljasta ja jopa paska huusin alta olevasta ihmispaskasta nykyään tämä mäski on helppo valmistaa valmiista turpohiivasta muutama päivä riittää kun mäski on valmista keittoa varten Ps katso exrime pontikankeitto
- kuvottaa
korpijooseppi kirjoitti:
Mistä teitä yksinkertaisia riittää vastaan vielä tämän kerran onkohan tämä korpiruju edes tiputellut koskaan . Mäski tehtiin ennen viljasta ja jopa paska huusin alta olevasta ihmispaskasta nykyään tämä mäski on helppo valmistaa valmiista turpohiivasta muutama päivä riittää kun mäski on valmista keittoa varten Ps katso exrime pontikankeitto
tyhjentää haisee tosi pahalta jollette usko kokkeilkaa joskus keittää pontikkaa.
- perunanenä
kuvottaa kirjoitti:
tyhjentää haisee tosi pahalta jollette usko kokkeilkaa joskus keittää pontikkaa.
Myös perunaa voi käyttää pontikan teossa.
- Bnaani
perunanenä kirjoitti:
Myös perunaa voi käyttää pontikan teossa.
Taisi olla 33 vuotta sitten asuttiin Ruotsissa kämppiksen kanssa päätettiin keittää ponua bnaaneja oli tullut jostain mieletön määrä eikun sokeria ja hiivaa ja lähti käyntiin . En enää muista minkä makuista siitä tuli . Mutta käräjille jouduttiin ja sakot tuli oltiin lähdössä Autsraliaan töihin eivät antaneet viisumia konsulaatista kai se sakko vaikutti siihen että emmme saaneet viisumia . Kaikella on kai tarkoituksensa jopa pontikan keitolla.
- wetyu
korpijooseppi kirjoitti:
kirjoittanut tiputuksesta vastasin siihen .
kertoa käykö ällis täysillä vai klikkaako se joltain osin.
- ponutta ollaan
Pontikkaa ei juurikaan enää keitetä. Syyt on selvät.
Hinta/vaiva/riskipanos on liiallinen.
Hyvin harvat enää osaa ponua edes tehdä. Se on harmi, koska se oli kansanperinnettä.
8 surmanluotia katsoneet ymmärtänee myös syitä. Siinä muuten ihan oikeasti tehtiin pontikkaa, ja juotiin, viranomaisten luvalla.
Niskanen itse valvoi viikon ennen loppukohtausta, ja joi sitä pontikkaa. Siksi kohtaus on kovin aidon oloinen.
Olisi joskus kiva päästä maistamaan aitoja korpikuusen kyyneliä.- korven kyynel
mutta jonkinlaista osaamista sekin vaatii . Mutta toista oli ennen kun keittoväliineet oli raijattava korrpeen ihmisten silmistä . Edes mennyt appi ukko oli mestari silla alalla jolla oli näitä tuotantolaitoksia ympäri Suomea . Mutta kun kaikki oli valmista alkoi tulla valmista ainetta kuin pikku poika olis kussu kertoi appi ukko . Itsekkin keittelin joskus muutamia kymminiä litroja kerralla tilauksesta häihin tai muihin juhliin .
- puklaan.
korven kyynel kirjoitti:
mutta jonkinlaista osaamista sekin vaatii . Mutta toista oli ennen kun keittoväliineet oli raijattava korrpeen ihmisten silmistä . Edes mennyt appi ukko oli mestari silla alalla jolla oli näitä tuotantolaitoksia ympäri Suomea . Mutta kun kaikki oli valmista alkoi tulla valmista ainetta kuin pikku poika olis kussu kertoi appi ukko . Itsekkin keittelin joskus muutamia kymminiä litroja kerralla tilauksesta häihin tai muihin juhliin .
Miulla yksi ex sukulainen keitteli autotallissa ponua, ja ponupäisään leipo vaimoonsa aina turpaan.
Olin lapsi, mutta silti muista aina mitä se sanoin ponupäisään vaimolleen. Sä et ole kuin lounastuuli perseen alla.
Reilua? - juoppo.hullu
puklaan. kirjoitti:
Miulla yksi ex sukulainen keitteli autotallissa ponua, ja ponupäisään leipo vaimoonsa aina turpaan.
Olin lapsi, mutta silti muista aina mitä se sanoin ponupäisään vaimolleen. Sä et ole kuin lounastuuli perseen alla.
Reilua?Jostain syystä pontikka ja kilju tekee ihmisistä aivan hulluja. Tavallinen alkoholi ei tee.
Mistä tämä johtuu? - urpoturpo
juoppo.hullu kirjoitti:
Jostain syystä pontikka ja kilju tekee ihmisistä aivan hulluja. Tavallinen alkoholi ei tee.
Mistä tämä johtuu?Pontikasta en tiedä, mutta kiljun kohdalla syynä lienee turbohiiva.
- turpohiiva
urpoturpo kirjoitti:
Pontikasta en tiedä, mutta kiljun kohdalla syynä lienee turbohiiva.
Olen itsekkin siitä kuullu turpo hiiva edistää käymis prosessia mikä ennen kesti viikon puolitoista nyt saat turpohiivalla muutamassa päivässä . Itse laskin kuitenkin pannun läpi on niinpahan makuista ainetta täytyy olla tosi tarve että suuhunsa laittaa sitä moskaa. Ja mikä tekee hulluksi on on saatavuus pöntöstä voi ammantaa aamusta iltaan . Viina on kuitenkin haettava kaupasta maksaa paljon .
- höpsistä.
turpohiiva kirjoitti:
Olen itsekkin siitä kuullu turpo hiiva edistää käymis prosessia mikä ennen kesti viikon puolitoista nyt saat turpohiivalla muutamassa päivässä . Itse laskin kuitenkin pannun läpi on niinpahan makuista ainetta täytyy olla tosi tarve että suuhunsa laittaa sitä moskaa. Ja mikä tekee hulluksi on on saatavuus pöntöstä voi ammantaa aamusta iltaan . Viina on kuitenkin haettava kaupasta maksaa paljon .
Kyseessä lienee urbaani legenda. Eihän hiivalla voi olla mitään vaikutusta ihmisen käyttäytymiseen. Oli sitten tavallista tahi turbo hiivaa.
- AnonyymiUUSI
Pontikat, viinat ja kaikki alkoholi ovat ihan vitun pskaa myrkkyä ihmisen ruumille ja vaikutukset käytökseen tuhoisia. Jos sillä kiteellä olisi kasvatettu aikanaan kukkaa, perhettä ei olisi ajettu lumihankeen ja ketään ammuttu. Suomessa olisi ennen aikojaan kuolleita kymmeniä tuhansia vähemmän ilman alkoholia.
- Anonyymi
Tilliä ja lohta. Kaikki pitäneet
- Anonyymi
Appelsiinimehu.
- AnonyymiUUSI
4 ploa valkkaria , 2 ploa kolmenvartin giniä ja 4 pulloa koskenkorvaa, spritea pöntön koon mukaan. Tämän sekaan 30 L kiljua.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 2533462
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih253434No nyt! Linda Lampenius jakoi sensuellin kuvan itsestä - "Olematon mekko" saa hieraisemaan silmiä...
Linda Lampenius täyttää tänään 55 vuotta. Eipä uskoisi kuvan perusteella. Onnea, onnea, onnea pop-artistille ja huippuvi282014Mites teillä keskustelut soljuu?
Oli tossa mun aloittamassa ketjussa eilen illalla aikamoinen show. Mutta toisaalta ainahan mä oon valitellut kun täällä2701696Shokki! Marko Paanaselle ei riitä 100 000 euron budjetti - Vaatii kesken remontin näin paljon lisää!
Hupsista, noinkos siinä sitten kävi, budjetti ei pitänytkään…! Eikä taida olla ihan eka kerta, näitähän sattuu... Onko141406Pystyt sille toiselle
Kertomaan ne salaisetkin asiat. Olette läheisiä. En tiedä kerrottu minusta. Tuskin kerrot. Puhutko sanaakaan. Toisaalta81399Venäjän rikollisen sodan juurisyyt
Koska edellinen ketju Venäjän rikollisen sodan juurisyistä oli niin suosittu, että se tuli pikaisesti täyteen eikä sitä3861231Annen grillin nousu ja konkka..
Olipa se nopea grilli bisnes..Voi voi sentään mitäs nyt tilalle?501149Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens751015Huominen haastattelu
Huomenna 27.02 Torstaina. OLLI. SAHIMÄKI Järviradiossa haastateltavana kello 12:00 👏👏281007