Hei!
Olen itse kondiittori ja työskentelen yksin kahvilass kondiittorina, ja minulla on pieni ongelma. Siis kun teen kermakakun johon tulee kiille päälle sisällä oleva kerma "valuu" pois! Tätä tapahtuu vain pakastemarjojen kanssa ja siitä olen päässyt jo yli, mutta nyt sama tapahtui liivatelehdillä tehtyyn kiilteeseen. Kyseessä oli tyrnikakku ja kiille oli pelkää hilloa joka liivalehtiä käyttäen jähmetetty.
Ihmettelen vain että mitä tässä on tapahtunut?
En usko että tässä tapauksessa syy olisi liivatteessa vaan kermassa.
Minulla jäin vähän kermaa yli pursotinpussiin ja tietenkin se vähän löystyy, mutta tässä tapauksessa kerma melkein valui pussista. :o
Se oli valion vähälaktoosista kermaa (1L)
Ajattelin että onko jollekkin muulle käynyt näin ja onko selitystä asialle?
kerma valuu
2
197
Vastaukset
- lautasella
ainakin laktoosittomat kermat käyttäytyvät erilailla kuin tavallinen kerma koska laktoosittomassa on sakeuttamisianeena karageenia. onko mahdollisesti samoin vähälaktoosisessa?
- osta uusi pussi
Siis valuuko se kerma kakun päältä, kakun välistä vai siitä pursotinpussista?
Itselläni tuohon pursotinpussiongelmaan (kerma muuttui koostumukseltaan, ikään kuin juoksettui ja vesiosa valui pois) auttoi pursotinpussin vaihtaminen: muovinen markettimalli roskikseen ja kunnollinen tilalle. Ammattilaisten tarvikkeista löytyy varmasti tukeva pussi, jossa kerma pysyy hyvänä ja jolla voi pursottaa macarons-taikinaa tai muita ohuita taikinoita .
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 447286
- 324038
- 573565
- 503100
- 172786
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons492259- 372258
- 482229
- 432228
- 162226