Atria toi keväällä markkinoille kulinnaari leivänpäälliset
ESIM. Porsaan Palfilee jota mainostettiin lähes lisäaineettomana
"Mieto leppäsavu ja erityisen hellävarainen kypsennysprosessi takaavat Atria Kulinaari 175 g Porsaan Palvifileelle lähes ""lisäaineettoman""" anatomisen ulkofileen mehevyyden. Sen aito maku tulee korkeasta lihapitoisuudesta. 100 g tuotetta on käytetty 102 g lihaa."
Aikaisemmin tuote oli tälläinen http://www.deski.fi/modules/deski/tiedostot/print_g7XgNBa9aw.jpg
Nyt tuotteen ainesosaluettolo on kaikessa hiljaisuudessa muuttunut ja on tälläinen "porsaan filee, vesi, suola (1,8 %), sakeuttamisaineet (E 407a, ksantaanikumi), stabilointiaineet (E 450, E 451), sokeri, mausteet (valkopippuri, chili), aromit, hapettumisenestoaine E 301, arominvahventeet (E 627, E 631), hydrolysoity soija- ja maissiproteiini, säilöntäaine natriumnitriitti"
näin kuluttajia vedetään nenästä, ensin luodaan mielikuva NS paremmasta tuotteesta ja sitten kun on vähän mennyt aikaa niin muutetaan tuotetta ilman että kerrotaan missään.
Atrian kulinaari huijaus.
1
274
Vastaukset
- Halti12
Tuossa tapauksessa valmistajalla on ollut liian suppeat tuoteselosteet ensimäisessä etiketissä. Pakkausmerkinnöissä ei riitä ilmaisu "hapettumisenestoaine, aromit, mausteet". Ko. käsitteet pitää olla avattuina tuoteselostuksissa. Mitä hapettumisenestoaineita, mitä aromeita, mitä mausteita?
Jälkimäisessä tuoteselosteessa on siis avattu laajempia käsitteitä. Muusta ei ole kyse. Kummasakin on pääraaka-aineena (eniten) porsaan filee, toisena vesi ja kolmantena suola. Tämä tarkoittanee, että loppuja ainesosia on vähemmän kuin 1,8 % painosta.
Terveisin
Tarkastaja ;)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692693
- 632634
- 681782
- 241607
- 201540
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91470- 151382
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81197- 251106