lapsena mummo teki tätä herkkua, löytyykö ohjetta olisi kiva kokeilla.
puolukkaruispuuro
1
2601
Vastaukset
- ::::::::::
Ruispuolukkapuuro, neljälle
Ruispuolukkapuuro on perinteinen suomalainen ruoka, jonka voi valmistaa monella tavalla. Mitä pidempään se saa hautua sitä makeampaa siitä tulee. Puuro maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Ruispuolukkapuuro on varsinainen terveyspommi, koska sekä rukiilla että puolukalla on hyviä terveysvaikutuksia.
1,5 l vettä
4-5 dl ruisjauhoja
2 dl puolukkasurvosta tai 4-5 dl pakastepuolukoita
0,5-1 dl sokeria
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja vispilöi joukkoon puolukat, jauhot ja sokeri. Anna puuron hautua liedellä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin1 tunti. Voit hauduttaa puuron myös uunissa 120-150 asteessa 5-10 tuntia ja loppuajan vielä alhaisemmassa lämmössä.
2. Jos haluat imelletyn marjapuuron, vispilöi jauhot ja puolukkasurvos noin 70-asteiseen veteen ja anna sen imeltyä kannen alla uunissa 60-65 asteen lämmössä noin 5 tuntia. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria vasta tässä vaiheessa. Kypsennä tämän jälkeen 120-150 asteessa muutama tunti kunnes puuro sakenee. Ruispuolukkapuuro maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Joten isosta annoksesta riittää puuroa seuraavan päivän aamiaiselle tai välipalaksi koululaisille.
3. Ruispuolukkapuuro syntyy nopeasti ja helposti ruishiutaleista, pieni annos vaikka mikrossa. Katso ohjeet hiutalepaketista.
resepti Kati Nappa / Myllyn Paras
Itse keitän ruispuolukkapuuron puolukkamehuun ja käytän osan karkeitaruisjauhoja, sekä anna kiehua 2-3 tuntia haudekattilasa välillä sekoittaen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743022
- 712901
- 681842
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171709- 241667
- 261642
- 201620
- 481307
- 381283
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91279