Miten ihmeessä hyvät rosepippurinmaksuiset etikkasilakat valmistetaan? Luulin,että silakkafileet vain laitetaan tuoreeltaan etikka-vesi-sokeri-suola- mausteliemeen ja annetaan liota muutama päivä etikkaliemessä...ja syödään?
Katselin ohjeita ja kaikissa oli ensin kypsennys keittämällä?
Muistelin,että kotona lapsena äiti teki niitä tuoreeltaan mausteliemeen.
ONKOHAN AIKA MUUTTUNUT,eikä säily tuoreista silakoista???
Etikkasilakat (säilyke)
3
2213
Vastaukset
- äöläöl
Googleta nimellä suutarinlohi ja saat myriadin verran erilaisia ohjeita. Jätä pois joitgaskin ainesosia ja korvaa ne rosepippurilla. Mausteliemi oin juuri tuo, jonka mainitsit.
On sitten vähän makuasia kaadatko silakoitten päälle mausteliemen kuumana vai kylmänä. Kuuma liemi kypsentää ja pehmentää silakoita vähän kun taas haalea liemi säilyttää silakat napakoina. - kalansyöjä
silakan napakkuus tulee suolavesiliotuksesta ennen kuin alat valmistaa kalaa.
Jouluruokiin tuo on koettu. Yön tai parikin yli kylmässä.
Sama pätee lipeäkalankin kanssa.
http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/menut/maukasta-silakkaa
http://www.helsinki.fi/jarj/att/porje.html
oktoober-oluen kyytipojaksi
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/52487/"Silakka-Chipsit" , maailman helpoin kalaruoka/
Helsinki, Silakkamarkkinat 2-8.10.2011 su-pe klo 7-19, la klo 7-16 - suutarin lohi +rulla
http://www.wanhakauppahalli.com/reseptit/kalaruoat/SUUTARINLOHI_TUOREESTA_SILAKASTA.htm
ja silakkarullat http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/88586/Vanhanajan silakkarullat/ uunissa, etikkaliemessä/
tulee nopsaan myös mikrossa
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/54909/Silakkarullat mikrossa/
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692663
- 632614
- 681772
- 241597
- 201530
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81187- 251106