Pizzerioiden ja kebab-paikkojen kaalisalaattiohje

kaalisalaattia

Muutaman kerran viime vuosinakin olen jossain pizzeriassa törmännyt sellaiseen kaalisalaattiin, joka on ihan mielettömän hyvää. Siis kaali ohuen ohuena suikaleena ja seassa pippuria ja kenties jotain öljyä/etikkaa. Eikä siis muuta. Mutta on mielettömän hyvää.

Joku joskus osasi kertoa, että moinen vaatisi jonkun koneen kaalin silppuamiseen, joka samalla pehmentää sitä kaalta. Lisäksi jotain mausteita pitäisi kai osata laittaa. Anybody have more details?!

4

14081

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Terveysversio

      Tehnyt monet kerrat ja hyvää tulee...

      Pizzasalaatti:
      * Puolikas keskikokoinen valkokaali
      * Öljyä (neitsytoliiviöljy)
      * Valkoviinietikkaa
      * Mustapippurirouhetta ripaus
      * Merisuolaa ripaus (halutessa)

      Suikaloi kaali ohueksi. Kaada mausteliemi kaalin päälle.

      Laita salaatti kylmään n. 1/2-1 päiväksi, jotta kaali pehmenee...
      Tulee paremmaksi jos saa pari päivää olla jääkaapissa.
      Oliiviöljyn määrää säätämällä saadaan sopiva kaloripitoisuus, tosin neitsytoliiviöljyn hieman runsaampikaan käyttö ei suurinta osaa lihota, superterveellistä öljyähän se on.

      Joukkoon voi suikaloida tai lisukkeena tarjota vielä:

      * Ohuita paprikasiivuja, vaikka eri värisiä (punainen, keltainen, vihreä..)
      * Karkeaa porkkanaraastetta
      * Vihreitä jalopenoja tai jalopenosiivuja
      * Maustekurkkusiivuja
      * Etikkavalkosipulinkynsiä

      Osan valkokaalista voi myös korvata punakaalisuikaleilla.



      Lisäksi voi tehdä seuraavaa superterveellistä sekoitusta:

      * Sipulirenkaita
      * Ohuita tomaattisiivuja
      * Balsamico-viinietiikkaa
      * Neitsytoliiviöljyä
      * Mustapippurirouhetta ripaus

      Anna myöskin marinoitua kunnolla.

    • Karppila

      Pizzerioiden Kaalisalaatti

      Säilyvä perussalaatti

      kymmenen annosta

      noin kilo keräkaalia
      sipuli
      paprika
      (mauste kurkku)
      valkosipulia maun mukaan
      liemi:
      maustettu etikka tai valkoviinietikka 1.5 dl
      neitsytoliiviöljyä 1 dl
      merisuola 1 tl


      Raasta tai pilko pieneksi kaali, sipuli, paprika,(maustekurkkua), valkosipuli. sekoita.
      Kaada kaalin päälle. Peitä ja laita kevyt paino vuorokaudeksi.
      Suositellaan syötäväksi usein. Säilyy viikon. Voi huuhdella, kuten hapankaalin, jos on liian ärtsyä.
      Resepti alkuaan netista: Eeva-tädin kaalisalaatti muunnettu karpiksi

    • aionion

      Sain sähköpostiini kerran kelvon reseptin pizzerioiden salaatille, joka kuuluu näin:

      PIZZASALAATTI

      1 l vettä
      ½ valkokaalinpää
      1 ½ dl ruokaöljyä
      5 rkl valkoviinietikkaa
      ½ dl vettä
      1 rkl oreganoa
      2 tl suolaa
      1 maustemitta mustapippuria

      Keitä vesi ja suikaloi valkokaali juustohöylän avulla. Aseta valkokaalisuikaleet siivilään ja kaada kiehuva vesi salaatin päälle. Anna veden valua siivilän läpi ja nosta valkokaali sen jälkeen tilavaan kannelliseen muoviastiaan. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada kastike kaalin joukkoon. Sekoita hyvin ja anna salaatin viilentyä huoneenlämmössä. Säilytä salaattia sen jälkeen kylmässä, se säilyy noin viikon ajan.

    • Omeno

      Voisin syödä kaalisuikalesalaattia vaikka koko ajan, jos vaan eteen kannettaisiin. Onneksi valmistuskaan ei ole vaikeaa, ja viimeisimmästä valkosipulisesta versiosta tuli niin hyvää että huudellaan siitä nyt vielä ruokaohjeenkin muodossa. Tähän malliin:

      Valkosipulinen kaalisalaatti (vähän niinkun pizzerian kaalisalaatti, juunou, mutta vielä parempaa)

      1 pienehkö kesäkaali, olisiko vajaan kilon
      pari porkkanaa
      5 rkl kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä
      3 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
      6 valkosipulinkynttä
      (1 tl sokeria)
      1/2 tl laadukasta merisuolaa
      mustapippuria

      *Suikaloi kaali ja porkkana ohuiksi, raastemaisiksi suikaleiksi. Käytin tähän isoa keittiöveistä koska kaalin pilkkominen on hauskaa, eikä haittaa vaikkei koko ajan tulisi niin ohuen ohutta, mutta monitoimikone tai vaikka raastinrautakin varmasti toimii. Kippaa suikaleet suureen kulhoon.
      *Hienonna valkosipulinkynnet mahdollisimman pieneksi silpuksi. Tai jos omistat valkosipulinpuristimen, käytä ihmeessä sitä.
      *Sekoita pienessä kulhossa valkosipuli, öljy, etikka, (sokeri), maukas merisuola ja haluamasi määrä mustapippuria. Kaada sitten kastike kaaliraasteen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Anna kaalisalaatin vetäytyä jääkaapissa ainakin parin tunnin ajan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      74
      2912
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      64
      2763
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1812
    4. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      17
      1649
    5. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1647
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1590
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      19
      1498
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1287
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1263
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1249
    Aihe