Tässä tulisi nyt sellainen ohje mitä varten ei tarvitse mennä kaupustelemaan pikahiivoja eikä muitakaan aineita.
Tarvikkeet : 2kpl 5 litran pönttöjä
vesilukko
lappoletku (tavallinen letku)
Aineet : 5 litraa kädenlämpöistä vettä
9 dl sokeria
9g kuivahiivaa
Valmistus :
Päivä 1.
laita vesi pulloon ja lisää sokeri sekoittaen joukkoon. Kun sokeri on sulanut lisää hiiva päälle ja anna sen laskeutua n.tunti. Aseta vesilukko pulloon ja anna käydä omalla paikallaan rauhassa piilossa vanhemmilta. Vesilukon voi tehdä itse laittamalla letku käymisastiasta kaljapulloon jossa on vettä.
Päivä 9.
Kilju on nyt käynyt n. 9 päivää ja alkaa olla valmista. Vesilukosta nousee kupla minuutissa tai ei ollenkaan. Poista vesilukko ja laita ilmatiivis korkki paikalle ja laita tekeleet kylmään.
Päivä 11.
Kilju on nyt laskeutunut 2 päivää ja hiivan pitäisi olla sakkaantunut pohjalle. lappoa kilju toiseen astiaan niin että "muta" jää pohjalle. puhdista käymisastia ja letku. anna kiljun laskeentua kylmässä.
Päivä 13.
Lappoa kilju astiasta käymisastiaan ja taas niin että hiiva jää pohjalle
Lappoamisen jälkeen pitäisi kannussa olla n. 5 litraa 12% kirkasta kiljua. Mikäli ei, niin anna laskeentua ja lappoa 2 päivän päästä uudelleen.
kiitos
kotitekoinen KILJU 12%
6
1619
Vastaukset
- Ei noin...
Amatööri :D
0,567 kg sokeria viidessä litrassa vettä saa 7,8 %.
Sitten hiiva pitää käymisen jälkeen tappaa esim. kuumentamalla tai käymisen pysäyttäjällä. Sitten se vasta kunnolla laskeutuu. Eikä sekoita pakkia. - kilju-olli
"Kaupustelemaan"?
- 15v
ostelemaan :D
- kiljuohyvää
Hyvät ohjeet ! Toimiiii ! 10/10 Nam
- kiljua12%
Helvetin hyvä ohje!!! Kännit saa hyvät tällä juomalla, ja kaikki tarvikkeet löytyy mamman komerosta
- viron kiljumestari
eiks te osaa tehdä kiljua?
tässä on kunnon ohje,mut varoitan et päänsärky on jumaloinen.
15 litaa vettä
pala tuorehiivaa (50g)
kaks litraa valion tuoremehua(100%)
sokeria 1.2kg-2.0kg,riippuen siitä kuika kuivaa tai makeaa haluaa tehdä.itse käytän 1.5 kg ,koska sillon appelsiini tuo melkein luoli kiloa puhdasta sokeria lisää.
sitten annetaan käydä astiassa 5-8 päivää.riippuen sokerin määrästä,maksimissaan kannattaa käyttää 14 päivää.kanisterissa kun tekee tulee kilju 5 päivässä ja se on todella tujua.ainoastaan 1.5 litraa ja kännit on taattu jokaisella jopa ammatti alkoholistilla.kokeiltu.jopa virolaiset alkoholistit putoo.ainakin iytse pudotin yhden ja se oli 5 litraa ja 5 päivää kännissä,joten tää on maailman paras ohkje.olen ammatiltani leipuri ja olen tehnyt koulu aikoinani tällä reseptillä tuhansia litroja.
et eikun kokeilee ja sekoilee:D.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682640
- 622582
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91450- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096