Kaunkohan kestää käyminen tuorehiivalla eli "kuutiohiivalla"? Laitoin perjantaina 11.5 klo 12 päivällä 0.5 litran pulloon 1.5-2 tl tuorehiivaa, noin 1 dl sokeria ja lämmintä vettä. Se vaahtoaa ja käy ihan hyvin, mutta kauan kestää jos haluaa n. 10%? Ja onko hyvä kirkastus, jos laittaa pakastimeen noin 5 tunniks ja lappoaa??
Kaikki kiljusta.
4
209
Vastaukset
- sienihiiva
Hiiva pitää tappaa että litku alkaa kirkastumaan. Lue noi parin viikon takaiset jutut niin siellä on kerrottu.
Desi sokeria tarvii jotain kuutisen desiä vettä jotta kaikki sokeri on käynyt pois ja tulos on 10 % paikkeilla. Siis sun sotku jää ihan sairaan makeaksi ja et pysty sitä juomaan :D - Alotteliaalottelihu
Mut toi käymisaika on viel hukassa, taidan laittaa keskiviikko aamuna kylmää...
- MUlkerom11
n. viikko.
huomaat kyllä väristä kun käyminen alkaa loppumaan ja hiiva tippumaan pohjalle. Älä ota kylmään ennen sitä.
Ja et vittu juo sitä hiivaa. Lappoat sen pois tai kaadat varovasti pullosta pulloon.
- Ammattimies.
Hahahhaa. kiljua ei saisi ikinä tehdä alle 20l ämpärissä, muuten se on hiivalitkua.
Paras tulloo kun isket 20l vettä, 6kg sokeria,turbohiivapussin ja annat olla vesilukon kanssa 4 päevee ja sen jälkeen laetat pariksi yöksi kylmään.
Siinä pitäs olla semmosta 14-16volttista evästä sen verran että tippuu muutama ukko.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742932
- 652783
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171669- 241657
- 201600
- 221533
- 481297
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91259