Viime aikoina on käyty polemiikkia kirjoituksista, jotka eivät liity palstan aihepiiriin.
Tässä viestissä joudun hipomaan ja jopa ylittämään rajoja joiltakin osin, toivottavasti ette pahastu. Kaipaan siltikin asiantuntevia neuvojanne ja yritän perustellla monitahoisen viestini.
Olen hakeutumassa jatko-opintoihin kauppatieteisiin. Asia on etenemässä tutkimussuunnitelmineen ihan hyvällä mallilla.
Yliopistollamme on avautunut paikka erääseen hallinnolliseen työsuhteeseen, joka sivuaa hyvin vahvasti työkokemustani.
Näkisin vahvoja synergioita suorittaa jatko-opintoja työn ohessa jo pelkästään toimeentulon näkökulmasta, varsinkin kun työpaikka olisi vielä samalla yliopistolla.
SE VARSINAINEN kysymys onkin, että millainen tulisi olla työhakemus yliopistolle? En ole aikaisemmin työskennellyt julkiselle sektorille/ yliopistoille, joten käytännöt tältä osin ovat hieman tuntemattomia. Työpaikkailmoituksessa pyydetään ansioluetteloa sekä muita mahdollisesti tehtävän täyttämiseen vaikuttavia asiakirjoja.
Millaisia nämä tyypillisesti ovat? Opinto- ja työtodistukset? Muuta? Eroavatko ansioluettelo ja hakemus jotenkin ratkaisevasti yksityissektorin vastaavista?
Kysyn aiheesta täällä siksi, ettei tuolla työpaikkakeskusteluissa oikein taida olla sopivaa foorumia tämän tyyppisille asioille, toisekseen siksi, että olettaisin monella palstan jatko-opiskelijalla olevan aihepiiristä kokemusta.
Työsuhde, jatko-opinnot ja hakemukset
2
321
Vastaukset
- buyouyou
Hallinnollisiin tehtäviin haettaessa työhakemus on samanlainen kuin yksityiselle puolelle haettaessa. Liitä mukaan tavanomainen ansioluettelo ja korosta siinä haettavan työtehtävän kannalta merkityksellisiä asioita.
Voit liittää mukaan maintsemasi opinto- ja työtodistukset, sekä muut kurssitodistukset ja mahdolliset suosittelulausunnot. Lähetä tosin vain valokopiot, koska et tule saamaan niitä takaisin.
Yliopistoihin hakupaperit lähetetään usein kirjaamon kautta. Varmista, että hakemuksesi on kirjaamossa ajoissa, koska he eivät jousta.
Työhaastattelussa voit ottaa varovaisesti puheeksi jatko-opinnot. Haistele ilmapiiriä: haluavatko he palkata jonkun, joka tulisi hoitamaan hallinnollista työtehtävää puolivillaisesti jatko-opintojen ohella? Entä vaikuttaako tehtävä sellaiselta, jossa olisi mahdollista ajan ja työmäärän puolesta suorittaa myös jatko-opintoja? - Teekkarirenttu
Turhaan pyytelet anteeksi, aivan oikeasta paikasta apua kysyt, sillä tällä pastalla luulisi liikkuvan yliopistomaailmaa tuntevia. :)
Komppaan edellistä vastaajaa: hallinnolliselle puolelle ei hakemuksissa tartte olla mitään erityistä yksityiseen puoleen verrattuna. Jos taas olisit hakeutumassa erityisesti tutkimustehtäviin, eli jatko-opiskelijaksi (tai myöhemmin esim. post doc -tutkijaksi), kannattaisi korostaa yliopistomaailmalle keskeisiä asioita, kuten julkaisuja, opetuskokemusta sekä mahdollisesti hyvin sujuneita opintoja. Myös vahva sisäinen motivaatio ja pitkäjänteisyys ovat hyviä ominaisuuksia tutkijalle.
Ja edellistä mukaillen: haastattelussa ei välttämättä kannata ottaa jatko-opintoja puheeksi suoraan, koska haastattelija voi ajatella työnhakijan panostavan enemmän jatko-opintoihin haettavan tehtävän sijaan. Ottaisin asian puheeksi vasta siinä vaiheessa, kun työt ovat alkaneet, ja on itse nähnyt, pystyykö jatko-opintoja suorittamaan työn ohella. Näin siitä syystä, että jatko-opinnot ovat perustutkintoa huomattavasti raskaampia. Tutkimus ei välttämättä etene, vaikka kuinka asian eteen ponnistelisi. Tietysti osa suoritetaan kursseina, mutta tutkimus on pääosassa akateemisissa jatkoissa.
Jos palo jatko-opintoihin on kuitenkin kova, yliopistolla ollaan asian kanssa varmasti suopeampia kuin muualla. Varsinkin, jos kyseessä on sama yliopisto.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682630
- 622582
- 681762
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91450- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096