Sain palan villisikaa, ehkä jotain potkan ja kinkun välimailta oli koska putkiluun pätkä mukana. En asu Suomessa ja perimätiedon mukaan kyseessä oli aito villisika.
Tein siitä eräänlaista karjalanpaistia (ei koskaan aikaisempaa kokemusta villisian kokkaamisesta). Haudutin uunissa sipulien ja porkkanoiden kera muutaman tunnin, tuli tosi mureaa. Maku yllätti. Voimakas maksan maku, ei olisi uskonut sianlihaksi. Täytynee kai lisätä kermaa liemeen, sehän sopii maksan kanssa.
Nyt kaivattaisiin neuvoja konkareilta. Olen syönyt villisikaa ravintolassa, mutta maku ei ollut lainkaan samanlainen.
P.S. Laitoin tämän viestin jo liharuokaosastolle, en hoksannut tätä riistaosiota...
Villisikaa
14
2589
Vastaukset
- Ylikypsää
Tarhaaja, jolta hankin sisäpaistin, varoitti kypsentämästä liikaa. Suositteli 65 astetta. Koska kyseessä on kuitenkin sika, päätin kokeilla kypsempää. Sisälämpö oli lopussa 75, liha lähes täysin kypsän "väristä" sisältä. Maksa ei vielä maistunut, liha oli erinomaista.
- varokee ny
Suomessa liha tarkastetaan, ja mm. sianliha, villisianliha ja karhunliha (sekaravinnonsyöjät) tarkastetaan trikiinin varalta.
On aika riskiä syödä sekaravinnon syöjien lihaa mediumina, jos ei ole varmuutta, että liha on tarkastettu trikiinin varalta tai ainakin pakastettu ennen käyttöä riittävän pitkään ja riittävän kylmässä.
Trikinoosi ei ole mikään pikku flunssa, eikä ole mitenkään epätodennäköistä että sen saa puoliraa'asta tarkastamattomasta sianlihasta.- Ei trikiiniä
Tottakai rekisteröidyltä tarhaajalta ostettu liha on trikiinitarkastettu. Lisäksi paisti oli pakastettu. Kuukauden kuluttua lihan syönnistä ei ole ilmennyt vielä mitään oireita.
- metssea praat ulukid
Tallinnasta ; Linpet ja villisikaa helmisipulilla
http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=1959
- rosvo2
villisika nam rosvopaistiin sopiva liha.teen itse joka vuosi tutuille rosvopaistia,sekä possusta ja villisiasta.ekan kerran saatuani villisikaa lähes tukoon järkytyi rasvan määrästä kun suolasin lihat.mut 8tunnin montussa paperi käärössä olevat rasvat hävis ja liha oli kaikkien mielestä mahtavaa myös lapset tykkäs enemmä kuin possusta .kerroin vasta ruokailun jälkeen mitä herkku oli.
- oikea villisika
Tarhattu "villisika" ei kyllä edes maistu villisialle. Kun on syötetty rehulla, niin jää se oikean villisian maku tavoittamatta.
- Sikamies
Oikee villisika jota metsästetään syö just sitä mitä vironpoika sille illaalla antaa , että suuri metsästäjä sen pääsee siittä ruoka kasalta ampuun. Ainut makuero tulee siitä kun ne "oikeet siat " on ammuttu mahoille ja niitä on raahattu kurassa. Niissä on se riistan maku. Tarha siat ammutaan aivoihin lopettamalla ja käsittely on puhtaampaa. Ruoka on aikaslailla samaa.
- pähkinäsikaa
Sikamies kirjoitti:
Oikee villisika jota metsästetään syö just sitä mitä vironpoika sille illaalla antaa , että suuri metsästäjä sen pääsee siittä ruoka kasalta ampuun. Ainut makuero tulee siitä kun ne "oikeet siat " on ammuttu mahoille ja niitä on raahattu kurassa. Niissä on se riistan maku. Tarha siat ammutaan aivoihin lopettamalla ja käsittely on puhtaampaa. Ruoka on aikaslailla samaa.
Kyllä on kuule iso makuero noissa tarhatuissa ja oikeissa sioissa, vaikka kuinka maissikasasta syövätkin. Lieneekö tulee makuerot myös liikunnasta ja kesäisestä villiruoasta. Kyllä se oikeat villisiat syövät myös tammenterhoja, niitä ei tarhasioille anneta. Tammenterhot ovat sikojen suurta herkkua ja niitä ne tonkivat aina kun mahdollista.
Olet varmaan tietoinen Espanjan/ Portugalin suuresta herkusta, Pata Negrosta ?
Siinä mustat siat saavat laiduntaa korkkitammien terhoja syöden ja marinoituvat pähkinän makuisiksi. Kun ne teurastetaan ja aikanaan ilmakuivakinkkuina myydään, niin se pähkinäinen maku on tulosta, nimenomaan tammenterhojen syönnistä. - mies sika
pähkinäsikaa kirjoitti:
Kyllä on kuule iso makuero noissa tarhatuissa ja oikeissa sioissa, vaikka kuinka maissikasasta syövätkin. Lieneekö tulee makuerot myös liikunnasta ja kesäisestä villiruoasta. Kyllä se oikeat villisiat syövät myös tammenterhoja, niitä ei tarhasioille anneta. Tammenterhot ovat sikojen suurta herkkua ja niitä ne tonkivat aina kun mahdollista.
Olet varmaan tietoinen Espanjan/ Portugalin suuresta herkusta, Pata Negrosta ?
Siinä mustat siat saavat laiduntaa korkkitammien terhoja syöden ja marinoituvat pähkinän makuisiksi. Kun ne teurastetaan ja aikanaan ilmakuivakinkkuina myydään, niin se pähkinäinen maku on tulosta, nimenomaan tammenterhojen syönnistä.En miettinyt noin pitkälle, anteeksi. Tuo epsanjan sika on varmasti hyvää. Tarkoitin vain näitä lähimaiden sikoja. Makuja tulee oikeisiin sikoihin myös kaatopaikoilta ja jäteojista kaikista ihanista mädäntyneistä raadoista. Trikiini vaara vaan on ilmeinen. Roudanaikaan sika ei valtavasti pysty herkkuja maasta löytään vaikka tehokas kärsä sillä on.
- metsea praat
mies sika kirjoitti:
En miettinyt noin pitkälle, anteeksi. Tuo epsanjan sika on varmasti hyvää. Tarkoitin vain näitä lähimaiden sikoja. Makuja tulee oikeisiin sikoihin myös kaatopaikoilta ja jäteojista kaikista ihanista mädäntyneistä raadoista. Trikiini vaara vaan on ilmeinen. Roudanaikaan sika ei valtavasti pysty herkkuja maasta löytään vaikka tehokas kärsä sillä on.
Viron villisiat / metssiga tonkii pottuamat ja maa-artisokat ihan maanvaivaksi asti.
- voe tokkiinsa
http://toidutare.ee/küpsetised/F555/
- ravintoketjunhuippu
riistaa joka lähtöön
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/p/blog-page.html
http://lautasella.blogspot.fi/2013/05/vihdoin-villisikapeijaiset.html
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881517
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla101380- 751146
- 1151109
- 681085
- 75981
- 68905
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n255900Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o12831- 33813