Minua kiinnostaisi opiskella viheralaa ja erityisesti viheralueiden suunnittelua, mutta en ota mitään selkoa netistä löytyvästä eri ammattinimikkeiden viidakosta. Osaatteko kertoa mitä eroa on esimerkiksi vihersuunnittelijalla, puutarhasuunnittelijalla, hortonomilla, suunnitteluhortonomilla, maisema-arkkitehdilla, maisemasuunnittelijalla?
Mitä minun tulisi opiskella, jos haluan suunnitella sekä pihoja/puutarhoja että isompia alueita, mutta tehdä myös "käytännön töitä" toteuttamalla suunnitelmani?
viheralan miljoona ammattia
3
538
Vastaukset
- Viheralanopiskelija
Peruskoulun jälkeen voi hakea ammattikouluun esim.
Omnia Ammattiopisto: http://www.omnia.fi/
Tutkintonimike: Viherartesaani
-Opiskelun aikana pääset suunnittelemaan pihoja, sekä muita viheralueita. Lisäksi on melko paljon käytännön töitä, kuten istutustöitä, kitkemistä, kivilaatoituksen ja muurikivien laittamista, vesiaiheita ym. (Kannattaa etsiä hyvä työharjoittelupaikka, jotta oppii mahdollisimman paljon.)
Opiskelujen jälkeen ei välttämättä pääse suoraan suunnittelemaan viheralueita, mutta kokemuksen karttuessa se saattaa olla mahdollista. (Viherartesaanit työllistyvät melko usein pelkästään toteuttamaan valmiita suunnitelmia.)
Lukion/ Ammattikoulun jälkeen:
Lepaan Ammattikorkeakoulu
Hortonomi, Maisemasuunnitteluarkkitehti
http://portal.hamk.fi/portal/page/portal/HAMK/Organisaatiojatoimipaikat/Toimipaikat_kartat/Lepaa
Lisätietoja löytyy koulun sivuilta, mutta opiskelu on enimmäkseen kasvien tunnistamista, sekä keskittyy viheralueiden suunnitteluun.
Työllistyminen: Enimmäkseen Lepaalta valmistuvat saavat töitä suunnittelun puolelta. Myös viheralueiden ylläpitotöistä ja työnjohtotehtävistä.
Aalto-yliopisto
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Maisemasuunnitteluarkkitehti
http://arkkitehtuuri.tkk.fi/oppituolit/ma/index.htm
Työllistyminen usein suunnittelupuolelta ja työnjohdosta.
(ei käytännön työtehtäviä)
Toivottavasti oli apua. Myös muita opiskelupaikkoja löytyy muilta paikkakunnilta. - mietteliäsminäh
Millainen ihminen sopii teidän mielestä viheralalle..?
Harkitsen sitä, mutta en yhtään tiedä, onko minusta siihen.. - 10+7
Viheralalle sopii monenlaista ihmistä. Varmaan jokaisella on vahva mielenkiinto luontoa kohtaan. Ala vaatii melko paljon, kun sääolosuhteet vaihtelee. Välillä liian kuuma, liian kylmä tai liian märkä, mutta kunhan pukeutuu okein niin se auttaa. Myös myöhemmin saattaa olla ettei kastuminen tai pieni kylmyys haittaa, kun on tottunut tarpeeksi.
Usein moni tulee kysyneeksi mitä tehdään talvella. Talvella usein tehdään suunnitelmia kevättä varten, tehdään ulkomailla töitä, kivitöitä, lumitöitä, puutarhamyymälät jne.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 732835
- 642723
- 681802
- 241637
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä161600- 201570
- 151422
- 481277
- 381253
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91229