Kastikkeesta tuli liian makea. Sanotaan että suolaisuutta saa pois, kun lisää raa'an perunan ja keittää, jolloin peruna imee suolaa, mutta millä saa liian makeuden pois?
Onko hapan makean vastakohta eli poistaako esim. happaman kerman lisääminen makeutta? Olen kuullut, että kerma muuttuu makeaksi keittäessä, joten sekään ei ehkä auta, kun kyseessä on lämmin kastike. Hapan kerma voi ehkä siis auttaa kylmissä kastikeissa, mutta ei keitetyissä, jos olen oikein käsittänyt.
Jossain luki, että sitruuna neutralisoi makeutta, mutta tähän kastikkeeseen ei voi sitruunaa laittaa. Onko ainoa keino lisätä kaikkia muita aineita eli tehdä suurempi annos, mutta jättää sokeri lisäämättä?
Olisikohan jotain nettisivua, jossa olisi niksejä tämän tyyppisiin asioihin eli miten mm. ruoasta saa neutralisoitua liiallista makeutta / suolaisuutta / mausteisuutta / happamuutta?
Millä kastikkeen liian makeuden saa pois?
kastikenoviiisi
6
10573
Vastaukset
- mihin tuli sokru ?
http://www.keittotaito.com/perustietoa_kastikkeista.html
Mikä onkaan alkukyhäelmän aihe ? - Anonyymi
Eikö löydy konsteja keltään. Itselle kävi juuri niin. Liharuuasta tuli vähän liian makeeta. Kyseessä Indoseseliainen pata. Muuten hyvä.
- Anonyymi
Peruskoulun köksätunnilla opetettu keino. Lisätään erän kokoa ilman sitä makua mita on liikaa!!! Siis yksinkertaisesti laimennetaan se maku mitä on liikaa.
- Anonyymi
Ruokasooda
- Anonyymi
Ruokasoodalla
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 903255
- 883033
- 681872
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä191832- 301757
- 211701
- 241687
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi341369- 481327
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91319