Ostin tuossa eilen Prisman lihatiskiltä sika-nauta jauhista, nyt vuorokauden kuluttua väänsin siitä ruoan. Mielestäni liha ei haissut mitenkään oudolle, mutta se oli värjääntynyt harmahtavaksi sisältä. Söin siitä ehkä 150 grammaa eikä makukaan tuntunut mitenkään hälyttävältä. Väri vain sattui olemaan aika häijyn harmaa. Liha ei myöskään ole viettänyt pitkiä aikoja huoneenlämmössä.
Voiko tuollainen lihatiskiltä maanantaina ostettu jauheliha mennä vuorokauden sisällä pilalle? :O
Lihatiskin jauhelihan säilyvyys?
10
3878
Vastaukset
- lihamestarin serkku
Ei tuollainen pieni harmaus haittaa ollenkaan, kun liha on ostettu tuoretiskiltä. Nuku vain yösi rauhassa :D
- lihamestari13
Harmaa tulee hapen vaikutuksesta. Lihatiskillä ei laiteta suojakaasua.
Pakkasessa liha säilyy vaikka kuinka kauan. Ainakin POUTTU laittaa monta vuotta vanhoja lihoja makkaraan ja leikkeisiin ja hyvää on... vielä- Hyh hyg
Oikeilla jäljillä, mutta. Liha tummuu raakakypsyessään. Tuore liha säilyy punaisena pikku tummumisella kylmässä yhden pari päivää.
- Kylmäketju
Pakkaamaton jauheliha on samanlaista kuin tuore kala, se on kypsennettävä asap.
Onko jääkaappisi tarpeeksi kylmä ja ei kait lihapaketti ollut liian pitkään matkalla sinne? - niin ja näin
Jauheliha pitäisi pyrkiä käyttämään mahdollisimman nopeasti jauhamisesta, koska se tarjoaa hyvät olot bakteerikasvulle. Kun jääkaapin lämpötila on 4 niin toki sitä voi säilyttää seuraavaan päivään, jos se on ostopäivänä jauhettua ja kaupasta suoraa kotiin kylmänä tuotua. Nollakaapissa sitä voi säilyttää vähän pitempääkin, mutta harvalla kotioloissa sellaista on.
Nenä on kyllä hyvä indikaattori pilaantuneelle lihalle tai kalalle, on ne sitten jauhettuja tai ei. - vinkkienantaja
Jos siitä jauhelihasta on tarkoitus tehdä soossia tai esim. jauhelihakeittoa, niin silloin sen voi paistaa heti kotiin tuotuaan ja sitten se paistettuna säilyy jääkaapissa pitempään kuin raakana.
- Prisman laatuliha
Voin ihan suoraan valaista että kun se liha rupeaa olemaan jo naulaa vaille arkussa ja on hyvin raakakypsynyttä niin se jauhis on pikapikaa tummaa. Kyllä sen jauhelihan pitäisi ihan punakkaa olla vielä seuraavana päivänäkin. Jokainen varmasti käsittää harmaasta olemuksesta tämän raaka-aineen laadun. Voitte itse testata. Jauhakaa sekaisin tuoretta possua ja vaikka naudan kulmapaistia. Katsokaa seuraavana päivänä onko vastaavan ruskeanharmaata.
- En käy
Prisman laatuliha kirjoitti:
Voin ihan suoraan valaista että kun se liha rupeaa olemaan jo naulaa vaille arkussa ja on hyvin raakakypsynyttä niin se jauhis on pikapikaa tummaa. Kyllä sen jauhelihan pitäisi ihan punakkaa olla vielä seuraavana päivänäkin. Jokainen varmasti käsittää harmaasta olemuksesta tämän raaka-aineen laadun. Voitte itse testata. Jauhakaa sekaisin tuoretta possua ja vaikka naudan kulmapaistia. Katsokaa seuraavana päivänä onko vastaavan ruskeanharmaata.
Mikä Prisma?
- Suomenmieli
Jos olet huolissasi lihan hygieniasta/tuoreudesta, älä koskaan osta palvelutiskiltä.Teollisuuden itse pakkaama on aina laadukkaampaa.Kalat onkin sitten aivan päinvastoin, paitsi ei palvelumyynti automaattisesti takaa laatua.
- Egokätkijä
Ei voi sanoo "osta aina sitä tai tätä" kyllä palvelutiskissäkin joskus voi olla tuoretta jauhista tai muuta lihaa/kalaa , se vaan riippuu niin monesta seikasta .
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881507
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla101370- 751146
- 1151109
- 661068
- 74965
- 68895
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n255890Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o12831- 33803