Miten naudan rasva toimii elimistössä

pelaakomuisti

Kävin 60-luvulla ravintola-alan tutkinnon. Siellä opetettiin että naudan rasva on käyttökelvoton elimistölle. Nyt epäilen muistiani ja mietin mitä se tarkoittaa.Tarkoittaako se että:
- rasva ei imeydy ollenkaan, vaan kulkee suolen läpi muuttumattomana?
- imeytyy verenkiertoon, mutta jämähtää suonten seinämiin?
- imeytyy normaalisti ja tuottaa energiaa kuten mikä muu rasva tahansa?
Ravintoasiantuntijat, vastaattehan, Kiitos! En siis syö itse lihaa, kyse on pelkästä uteliaisuudesta sekä muistin ja silloisen ymmärryksen tarkentamisesta.

16

5134

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oieka vastaus

      imeytyy normaalisti ja tuottaa energiaa kuten mikä muu rasva tahansa

    • Tukkii

      Tukkii verisuonet.

      • Anonyymi

        Ei tuki itsessään


    • Lähinnä makuasia

      Elimistöstä en tiedä, mutta paistinpannulla naudanrasva roiskuu vähemmän kuin rypsiöljy kun paistaa pihvejä. Hyvä maku tulee kaupan päälle.

      • gzgz

        Tuosta rasvan roiskumisesta: aiemmin epäilin monia öljyjä, mutta kokeilin sitten oliiviöljyä nimenomaan paistamisessa ja johan loppui roiskuminen!
        Toiseksi oma elimistöni alkoi "hylkiä" rypsiöljyä (mm. kastike jossa oli käytetty rypsiöljyä alkoi poltella kurkussa jonkun ajan kuluttua) ja meillä vaihdettiin sitten kokonaan oliiviöljyyn joka ei aiheuta samanlaisia tuntemuksia.
        Extra virginiä paistoon ja "normaalia" oliiviöljyä esim. kastikkeisiin ja vuokien öljyämiseen (lähtevät muuten todella helposti myös puhtaiksi näin öljytyt uunivuoat).
        Kannattaa kokeilla, meillä ei enää muita öljyjä käytetäkään kuin oliiviöljyjä - ja sen lisäksi voita.


      • justus41
        gzgz kirjoitti:

        Tuosta rasvan roiskumisesta: aiemmin epäilin monia öljyjä, mutta kokeilin sitten oliiviöljyä nimenomaan paistamisessa ja johan loppui roiskuminen!
        Toiseksi oma elimistöni alkoi "hylkiä" rypsiöljyä (mm. kastike jossa oli käytetty rypsiöljyä alkoi poltella kurkussa jonkun ajan kuluttua) ja meillä vaihdettiin sitten kokonaan oliiviöljyyn joka ei aiheuta samanlaisia tuntemuksia.
        Extra virginiä paistoon ja "normaalia" oliiviöljyä esim. kastikkeisiin ja vuokien öljyämiseen (lähtevät muuten todella helposti myös puhtaiksi näin öljytyt uunivuoat).
        Kannattaa kokeilla, meillä ei enää muita öljyjä käytetäkään kuin oliiviöljyjä - ja sen lisäksi voita.

        Suositusten mukaan päinvastoin, Extra Virgin menee paistossa karvaaksi, mutta antaa salaattiin makua. Kokeile normaaleja rypsiöljyjä, erät ja eri merkit erilaisia, mutta päihittävät Oliiviöljyt kaikessa, terveellisyys ja hinta.


      • gzgz
        justus41 kirjoitti:

        Suositusten mukaan päinvastoin, Extra Virgin menee paistossa karvaaksi, mutta antaa salaattiin makua. Kokeile normaaleja rypsiöljyjä, erät ja eri merkit erilaisia, mutta päihittävät Oliiviöljyt kaikessa, terveellisyys ja hinta.

        Rypsiöljy ei ole terveellistä! Eikä ainakaan meidän perheessä tosiaankaan korvaa oliiviöljyjä, ei enää koskaan.
        Ainakaan itsellä ei ole mennyt sen kummemmin tavallinen kuin extra virginkään paistossa karvaaksi - kenties sinulla on ollut väärä paistolämpötila?
        Suositukset on suosituksia, ja täysin teollisuuden aikaansaamia harhoja. Oma kokemus on se mikä on paras, ja ainoa mikä meidän perheessä edes otetaan huomioon.


      • Anonyymi
        gzgz kirjoitti:

        Rypsiöljy ei ole terveellistä! Eikä ainakaan meidän perheessä tosiaankaan korvaa oliiviöljyjä, ei enää koskaan.
        Ainakaan itsellä ei ole mennyt sen kummemmin tavallinen kuin extra virginkään paistossa karvaaksi - kenties sinulla on ollut väärä paistolämpötila?
        Suositukset on suosituksia, ja täysin teollisuuden aikaansaamia harhoja. Oma kokemus on se mikä on paras, ja ainoa mikä meidän perheessä edes otetaan huomioon.

        Niinpä, ei rypsiöljyssä mitään vikaa ole, päinvastoin. Extra virgin taas valmistustavasta eli kylmäpuristksesta johtuen johtuen ei sovellu yhtä hyvin paistamiseen ja ne hyvät terveysominaisuudet kärsii kuumentaessa..


    • Aloittajja

      Kiitos vastauksista! Naudan rasva näyttää "elottomammalta" kuin sian rasva, niin voisi luulla selluloosan kaltaiseksi massaksi. Kun seuraavan kerran tapaan alan ihmisiä, niin otan uteliaisuuttani aiheeksi tuon "käyttökelvoto elimistölle" ilmaisun. Paistinrasvana käyttö oli ihan uutta.

    • Joopah

      Väärässä elimistössä ihmisen elimistössä, kuuluu naudan omaan elimistöön. Eihän me kosketa siihen, toisen elukan kehoon.. Antaa kunkin pitää omansa.

      • Totemi

        Väärässä paikassa se on rypsiöljykin jos se joutuu ihmiseen, ei ihmisen oma rasva ole kasvisrasvaa vaan eläinperäistä kovaa rasvaa. Rypsiöljy kuuluu pillarin moottoriin.


      • masseli
        Totemi kirjoitti:

        Väärässä paikassa se on rypsiöljykin jos se joutuu ihmiseen, ei ihmisen oma rasva ole kasvisrasvaa vaan eläinperäistä kovaa rasvaa. Rypsiöljy kuuluu pillarin moottoriin.

        ja moottorisahoihin.....


    • totuusRasvoista_

      Naudan rasva/kananmunien rasva vaikuttaa erityisesti miehillä testosteronitasoihin positiivisesti. Muitakin rasvoja tulisi käyttää päivittäin. Mm. Kylmäpuristettu oliiviöljy terveellisin, Omega3 kalaöljykapselit / neste muodossa sama. Paistamiseen ei kylmäpuristettuja öljyjä! Rypsiöljyssä omega3 huonossa muodossa jne. Naturel pähkinöitä myös hyvä syödä välillä.

      Monet naiset pilaavat hormoonitoimintansa liian vähäisellä rasvan käytöllä. Itse suosisin enemmän hyviä rasvoja kuin hiilareita. Pääsee tiukempaan kondikseenkin proteiini-rasva painotteisella syömisellä. Treenien ympärillä vaan hiilareita.


      PTrainer_

      • Anonyymi

        Se on just näin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on just näin.

        Juuri näin. Ihminen kuolee kun rasva loppuu elimistöstä ja dietti ei ole tasapainossa. Usein se, joka jättää rasvat pois, jättää myös hiilihydraatit pois. Siitä seuraa proteiinimyrkytys eli jänisdieettitauti.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Protein_poisoning


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Ihminen kuolee kun rasva loppuu elimistöstä ja dietti ei ole tasapainossa. Usein se, joka jättää rasvat pois, jättää myös hiilihydraatit pois. Siitä seuraa proteiinimyrkytys eli jänisdieettitauti.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Protein_poisoning

        Höpöjuttuja, kerrohan yksikin tapaus Suomesta :D Sen sijaan ylipainoon ja tukkeutuneisiin verisuoniin, sydänkohtauksiin jne kuolee sit'kin eenmmän, lisäksi ylipainon aiheittamat nivelrikot ja kaikki muut vaivat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      87
      3196
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      88
      3033
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1862
    4. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      19
      1822
    5. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      28
      1722
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      21
      1691
    7. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1687
    8. Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!

      Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi
      Tv-sarjat
      33
      1345
    9. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1327
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1309
    Aihe