Mitenhän vanha perinneruoka se on ainakin se on hyvää :-)
punainen hera
2
597
Vastaukset
Taitaapa olla tosi vanhaa perua, yhtä vanhaa kuin maidoin säilöntä juustoksi yleensä. Lähteitten mukaan on kalajokilaakson oma perinneherkku, juhannusjuusto. Tai keittohan tuo lienee.
Norjassa ja joissakin muissa maissa tehdään herajuustoja, joissa juustonvalmistuksen yhteydessä syntynyttä heraa keittamällä karamellisoidaan ja saatu massa jäähdyttyään myydään niinä ruskeankarvaina, mäntysuovan näköisinä blokkeina. Mes-juusto lienee nimi.
Ihan puhdas heravalmistehan tuo herakeitto ei ole,. koskapa mukana on myös erottunut juustomassa heran lisäksi. Mutta valmistustapa paljolti sama kuin herajuustoilla, pitkän keiton aikana saadaan aikaan karamellisoitua,k makeaa massaa.- navettapiika
Juhannusjuusto on sitä samaa juustokeittoa kuin punainen herakin. Riippuu keittäjästä, toiset lisäävät siirappia saadakseen väriä ja makeutta keittoon, mutta oikea oppisesti väri ja makeus tulevat vain keittämällä. Ajattelin pojan valmistujaisjuhliin keitellä toiseksi jälkiruuaksi, jos vaikka maistuisi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 732785
- 632684
- 681792
- 241637
- 201560
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä101515- 151402
- 481257
- 381243
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91219