Moi. Opiskelen tällä hetkellä lukion toista vuotta ja tässä pitäisi alkaa miettiä jatkokoulutusta. Aluksi ysiluokalla olin varma että haluaisin vaatetusalalle, mutta se ei enää tunnu omalta jutulta ja luultavasti ajattelin sitä vain muiden ajattelun takia. Olen pidemmän aikaa miettinyt ulkomailla opiskelua, esim. Usa tai Kanada kiinnostaisi. Englanti on melko hyvin hallussa, ysin päättärissä 9 ja lukiossa 7-8 luokkaa, koulunkin lisäksi sitä kuulee ja käyttää nykyään jatkuvasti. Olen opiskellut venäjää n. 4 vuotta mutta en tiedä hyödynkö siitä opinnoissani. Ensimmäisenä aloin tietty murehtia käytännön asioita, rahat tms...alastanikaan en ole aivan varma. Kielten opiskelu kiinnostaa mutta sen lisäksi muitakin ideoita. Onko ihan pöhkö idea ja repästä näin, millaisia kokemuksia opiskeluista ulkomailla ja onko käytännön asiat kuinka haastavia, ootteko sopeutuneet hyvin :)?
Ulkomaille, kokemuksia?
3
189
Vastaukset
- kokeneena
Itse opiskelin ulkomailla pariin otteeseen siinä vaiheessa, kun opinnot suomalaisessa yliopistossa olivat jo alkua pidemmällä. Silloin kaikki on helpompaa ja riskit pienemmät. Sain täyden hyödyn ulkomaisista opinnoistani.
Lähtisin kyllä siitä, että ensin mietit itsellesi sen oikein alan ja opiskelet sitä ensin Suomessa. Sitten ulkomaille, jos siitä on hyötyä tai tarve vaati. On tosi kallista lähteä ulkomaille kokeilemaan, josko koulu ja ala miellyttävät. - (kultainen?)keskitie
Komppaan edellistä kirjoittajaa. Ulkomaille tuskin kannattaa lähteä etsimään omaa alaansa.
Olet varmasti tietoinen, että Suomessakin voi opiskella englanniksi?
Kaikilla korkeakouluilla on nykyään myös opiskelijavaihtoa. Puoli vuotta tai vuosi ulkomaisessa korkeakoulussa onnistuu periaatteessa mistä tahansa korkeakoulusta. Tunnen joitakin, jotka tosin ovat jääneet vaihtoon sille tielle ulkomaille, mutta eihän siihenkään mitään estettä ole. Kanada ja USA ovat tietysti sananmukaisesti toista maata kuin EU eikä niihin mennä ilman työ- ja oleskelulupia. - kdmvkdsk
Voin kokemuksen perusteella sanoa, että asia on juuri näin, eli ulkomaille kannattaa lähteä vasta sitten, kun on ihan varma siitä, että on löytänyt sen oikean alan ja opiskelupaikan, sillä opintojen kokeileminen ja/tai keskenjättäminen voi tulla kalliiksi ja esim. opintotukeakaan ei saa kuin rajatun ajan.
Itse lähdin kokonaista tutkintoa suorittamaan vuosia sitten ja olin ihan varma alastani ja siltikin opintojen alussa iski välillä epäilys siitä, että onko tässä yhtään mitään järkeä, sillä opiskelu ei ollut maksutonta lystiä eikä siellä ollut mitään akateemista vapautta tai edes valinnaisia kursseja, joka olisi sallinut eri aineiden kokeilemisen. Silti pohjimmiltani olin aina varma siitä, että tämä on se oikea ala, eikä keskenjättäminen tai vaihtaminen olisi tullut edes kysymykseen, vaikka välillä toki mietityttikin.
Jos tosiaan haluat koko tutkintoa suorittamaan, rajaa vaihtoehdot vain muutamaan maahan ja opiskelupaikkaan ja selvitä, että miten niihin pääsee. Siitä se sitten lähtee ja parhainta olisi tietysti se, jos oikeasti innostuisit jostain alasta tai koulusta niin, ettei raha-asioiden tai muiden käytännön juttujen selvittäminen edes tuntuisi raskaalta.
Tiedonhaun ulkomailla opiskelusta voit aloittaa vaikka täältä: http://www.maatieto.net/
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743052
- 712921
- 681842
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä191772- 271681
- 241667
- 201640
- 481317
- 381293
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91289