Jos jollakin on kokemusta urheiluopistoista niin olisin kiinnostunut tietämään et, minkalaiset pääsykokeet niissä yleensä on tai onko jotain tiettyä ikää minkä ikäisenä olisi hyvä lähteä edes koittamaan
Liikunnanohjaajaksi
2
411
Vastaukset
- liivalainen
Hei!
Ensin on tehtävä valinta haluaako opiskella liikuntaneuvojaksi (liikunnan ohjauksen perustutkinto, LPT) vaiko liikunnanohjaajaksi (AMK). Liikuntaneuvoja on toisen asteen tutkinto, eli pohjakoulutkseksi riittää peruskoulu. Liikunnanohjaajaksi valmistava koulutusohjelma puolestaan on 3. asteen, joten ennen sitä täytyy valmistua joko lukiosta tai ammattikoulusta. Liikunnanohjaajia valmistuu siis ammattikorkeakoulusta.
Nämä edellä mainitut seikat vaikuttavat tietenkin siihen ikään, koska voi hakea. Ts. jos haluaa liikunnanohjaajaksi, on ennen ammattikorkeaa suoritettava 2. asteen tutkinto, jossa useinmiten menee se 3 vuotta. Liikunta-alaa pääsee opiskelemaan tosiaan jo peruskoulun jälkeenkin eli yleensä 16 -vuotiaana, jos päätyy havittelemaan liikuntaneuvojan tutkintoa. Alaikärajaa ei mielestäni ole. Mitä nuorempana hakee, sitä aiemmin tulee valituksi pääsykokeissa ja tätä kautta pääsee opiskelemaan ja töihin sitten aikanaan.
Liikunta-alalle on paljon hakijoita, joten alan opiskelupaikat ovat usein työn takana. Pääsykokeisiin osallistuu yleensä moninkertainen määrä sisälle otettujen määrään verrattaessa, joten usein valituksi tulee vasta useamman yrityksen jälkeen.
Pääsykokeet vaihtelevat kyseessä olevasta urheiluopistosta ja opintoasteesta riippuen. Liikunnanohjaajaksi (AMK) voi valmistua tietojeni mukaan 4 eri ammattikorkeasta. Liikuntaneuvojia (LPT) Suomessa puolestaan koulutetaan 10:llä urheiluopistolla. Sammalla urh.opist. järjestettävät AMK:n ja LPT:n kokeetkin poikkeavat yleensä toisistaan.
Pääsykokeissa mitataan yleensä hakijan fyysistä kuntoa ja liikunnallisia taitoja erilaisten liikuntatestien avulla. Pääsykokeet sisältävät useita eri lajeja. Hakijan ei tarvitse olla huippu-urheilija, vaan tasainen suorittaminen ja monipuolisuus ovat usein tärkeämpiä. Yleisesti määritellen liikuntatesteihin voi kuulua seuraavia tehtäviä: pallon kuljetus, uinti (hyppy sukellus uinti), rytmiikka (esim. nopeasti opetettu askelsarja), telinevoimistelu (kuperkeikkaa, kärrynpyörää, käsilläseisontaa, kieppiä), loikkatesti (esim. vauhditon pituus), kestävyys kuntoa miittaava juoksutesti, motoriikan testaus (esim. pallon kiinniotto) jne.
Liikuntatestien lisäksi hakijan soveltuvuutta mitataan yleensä myös ohjaustuokion avulla. Useimmiten hakijalle annetaan muutama min. aikaa valmistautua ohjaukseen ja tutustua välineisiin, jonka jälkeen tämä pitää liikunnnallisen ohjaustuokion annetusta aiheesta.
Joissakin tapauksissa pääsykokeisiin sisältyy myös haastattelu tai ryhmäkeskustelu, joiden avulla pyritään selvittämään hakijan sosiaalisia taitoja ja valmiuksia alan opiskeluun. Pääsykokeissa on näiden osioiden lisäksi usein myös kirjallinen koe, jolla testataan hakijan motivaatiota ja perehtyneisyyttä alan aiheita käsittelevään pääsykoemateriaaliin.
Toivottavasti vastaus selvensi asiaa. Ei muuta kuin rohkeasti pääsykokeissiin ja jos mahdollista niin kannattaa hakea useampaankin kerralla, niin mahdollisuudet sisälle pääsyyn lisääntyvät! Eikä pidä luovuttaa vaikkei ensimmäisellä kerralla tärppää, niin se on käynyt useille sisään jo päässeillekkin. Kannattaa aina kokeilla! Tuolta voi pääsee näkemään myös jotakin:
https://verkkokurssille.fi/liikuntaneuvoja-opiskelijan-vinkit-urheiluopiston-paasykokeisiin/
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1041841
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla151611- 1441599
- 1031559
- 821476
- 1191269
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n2831259Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o241100- 691081
- 381032