Täällä on ilmeisesti myös opettajia ja koulunkäyntiavustajia ja kysymykseni onkin lähinnä heille.
Miten oletatte kodin auttavan läksyjen teossa?
Meillä on tilanne, että opettaja olettaa aina, että läksyt ovat oikein tehty. Noottia tulee heti jos tehtävissä on yksikin virhe. Itselläni on tapana kysyä, että onko läksyt tehty, ja jos saan myöntävän vastauksen niin tyydyn siihen.
Haluaisin antaa lapselle myös vastuuta ja tunnetta, että huolehditaan, mutta myös luotetaan jos lapsi sanoo tehneensä läksyt.
Mistä koulussa tiedetään, että mikä oppilaalle tuottaa vaikeuksia jos vanhemmat auttavat niin kauan, että läksyt on oikein tehty? Eikö tässä ole riskinsä, että vanhemmat tekevät ne läksyt eli sanovat oikeat vastaukset?
Läksyissä
2
146
Vastaukset
- Ammattikasvattaja
Kiteytit pohjimmaisen ongelman aika hyvin. Rajanveto ei aina ole helppoa.
Itse sanoisin niin, että lapsen kanssa on sitä tarpeellisempaa tehdä tehtäviä yhdessä, mitä vaikeampia ne hänelle ovat. Siihen ei kannata tuudittautua, että tehtävät on tehty, vaikka lapsi niin väittäisikin.
Siinä ei ole mitään väärää, vaikka kotitehtävissä auttaisikin niin paljon, että ne oikein ovat. Tehtävien teko kuitenkin auttaa lasta ja kaikki on kunnossa, jos vanhempi ei tee tehtäviä valmiiksi lapselle. Lapsen tehtävä on etsiä vastaukset ja ratkoa tehtävät, vanhempi tukee ja auttaa tarvittaessa.
Tehtäviin voi toki jäädä virheitäkin, mutta lapsen kannalta on hyödyllisempää tehdä tehtävät oikein. Yrityksen ja erehdyksenkin kautta oppii. Lapsen vastuulla on sitten virheiden korjaaminen, mikäli virheitä on.
Varsinkin kaikkein virkeimpien tapausten kanssa yhdessä tekeminen voi olla merkittäväkin juttu. Lapsi oppii ehkä käsittämään, että koulu on tärkeä asia ja vanhemmat arvostavat koulutusta ja oppimista, oikeastaan pahin, mitä voi tehdä lapselleen on hyväksyä hänen huolimattomuutensa ja todeta jotakin tyyliin "Niin isäkin/äitikin aikoinaan..." Seuraavan sukupolven kanssa asiat voi hoitaa paremmin.
Kotitehtävien tekemisessä auttaminen ei ole oikeiden vastausten antamista. Lasta ohjataan itse etsimään ratkaisut. Samalla vanhemmallekin hahmottuu kuva lapsen oppimisesta ja se voi olla arvokas asia vaikkapa opettajan kanssa keskusteltaessa. Opettajalla kyllä on kuva oppilaansa mahdollisista ongelmista tunnin perusteella. Läksyjen tekemisen tarkoitus on se, että opeteltavia asioita kerrataan kotona lisää. Kaikkien osapuolten etu on se, että kotitehtävät tehdään mahdollisimman hyvin.- Läksyissä
Kiitos hyvästä vastauksestasi!
Läksyt eivät tuota lapselle (11v) kummoisiakaan vaikeuksia ja tekee ne mielellään. Toki seuraan myös sivusta, että läksyihin käytetään aikaa ja autamme tarvittaessa.
Arvostamme opiskelua, joten emme vähättele koulunkäynnin tärkeyttä. Nyt vaan vaikuttaa siltä, että opettaja tekee kärpäsestä härkäsen ja lapselle tulee riittämättömyyden tunne kun pienestäkin virheestä moititaan luokassa.
Lapsen 3 vanhempaa sisarusta ovat jo opiskelemassa enkä muista, että heillä olisi ollut vastaavaa tilannetta aiemmin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881607
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla151501- 981410
- 1201333
- 711281
- 1161170
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n2611027- 69991
Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o18955- 37937