Miksi lihojen marinadit ovat monesti niin huonoja, mielellään valmiiksi marinoituja ostaisi mutta monissa marinadi on sellainen ettei sitä toiste halua ostaa? Miten marinadien maku yliåpäänsä testataan että se kelpaisi useammallekin?
Lihojen marinadit monesti huonoja
15
241
Vastaukset
- Egokätkijä
harva valmistaja kiinnittää huomiota makuun , heille tärkeäpää on saada marinaadi kasaan halvoista aineista , tällöin saa marinoidun lihan myyntikatteen kohdilleen.
- apulainen lihatiski
Kauppias piiloittaa vanhan huonon lihan marinadilla piiloon.
Sehän ei lähtökohtaisestikaan ole oikein ja tulos on sen mukainen. - Suomenmieli
Miksi ne sonnassa lilluvat lihat sitten myyvät niin hyvin. Ei ole pakko ostaa ja jos ei kerran osteta ei myöskään valmisteta. Jos on pakko pilata hyvä liha marinoimalla, sen tekeminen itse on maailman helpoin asia.
- just'
Joko olet ronkeli tai kaikesta valittaja.
Tee marinaari- ihan ite.
öljyä kikkomania, (kaljaa)= marinoitumaan ja sillä sipuli. - yksi sieltä
Espanjasta voin kertoa, että Madridissa kuulemma syödään enempi valmiiksi marinoitua ja rannikolla vierastettaan sitä. Totuus on kyllä, että rannikolla harva espanjalainen ostaa "huonosti" saatavissa oleva marinoitua, mutta tuoren ja pakastettuun lihan tarjonta on loistaava ja edullisilla hinnoilla.
- myanmarinadi
Marinointi on sen verran helppoa ja vaivatonta hommaa, että kyllä sen mieluiten tekee itse. On täysi kontrolli päällä mitä mukaan laittaa, ja maun saa säädettyy mieleisekseen.
- kyllä on näin
se marinointi on kauppiaiden toiseksi viimeinen myyntikonsti jäähän sitten vielä grillaus lihavartaat ynnä muut lopullisesti valmiit grilli tuotteet .
- Kulinaristikokki
Miksi liha edes pitäisi marinoida? Riittää, kun hyvään tuoreeseen lihaan hierotaan pintaan mausteet. Suola lisätään kypsennyksen jälkeen.
Tosin unohdin nyt, että harmittavan suuri osa ihmisistä Suomessa ei saa mistään hyvää, tuoretta lihaa, vaan ainoastaan sitä kaasupakattua jätettä, jota ei kissakaan syö, koska sitä ei voi kutsua ravinnoksi.- eiehkägarmee
Kissat eivät todellakaan suostu syömään suojakaasuun pakattua lihaa, mutta onneksi myös Suomesta löytyy kunnon lihatiskejä, joista hyvääkin lihaa on saatavilla.
Marinointia ei käytetä vain makujen vuoksi vaan myös lihan mureuttamiseen varsinkin halvempien osien kohdalla - suola, öljy ja etikka auttavat "tiukemman", jänteikkään lihan kanssa. - ei jaksa
eiehkägarmee kirjoitti:
Kissat eivät todellakaan suostu syömään suojakaasuun pakattua lihaa, mutta onneksi myös Suomesta löytyy kunnon lihatiskejä, joista hyvääkin lihaa on saatavilla.
Marinointia ei käytetä vain makujen vuoksi vaan myös lihan mureuttamiseen varsinkin halvempien osien kohdalla - suola, öljy ja etikka auttavat "tiukemman", jänteikkään lihan kanssa.marinointi on maustamista varten ei lihan jänteiden mureuttamiseen senkin toope .
- näin mäkin sen opin
ei jaksa kirjoitti:
marinointi on maustamista varten ei lihan jänteiden mureuttamiseen senkin toope .
"Marinointi on ruoankäsittelytapa jossa ruoan raaka-aine, useimmiten jonkin eläimen liha, maustetaan pitämällä sitä hieman happamassa mausteliemessä eli marinadissa. Marinadi sisältää useimmiten öljyä, vaikka marinointi maustamismielessä onnistuu ilman öljyäkin.
Lihaa marinoitaessa marinoinnin kestolla voidaan vaikuttaa lopputulokseen. Lyhytkestoinen, tunnin tai parin, marinointi lähinnä maustaa lihaa, kun taas pitkäkestoinen, yleensä vähintään vuorokauden mittainen marinointi öljypohjaisessa marinadissa myös mureuttaa lihaa."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Marinointi - oikea laitalinkki
näin mäkin sen opin kirjoitti:
"Marinointi on ruoankäsittelytapa jossa ruoan raaka-aine, useimmiten jonkin eläimen liha, maustetaan pitämällä sitä hieman happamassa mausteliemessä eli marinadissa. Marinadi sisältää useimmiten öljyä, vaikka marinointi maustamismielessä onnistuu ilman öljyäkin.
Lihaa marinoitaessa marinoinnin kestolla voidaan vaikuttaa lopputulokseen. Lyhytkestoinen, tunnin tai parin, marinointi lähinnä maustaa lihaa, kun taas pitkäkestoinen, yleensä vähintään vuorokauden mittainen marinointi öljypohjaisessa marinadissa myös mureuttaa lihaa."
http://fi.wikipedia.org/wiki/MarinointiVuorokaudessa se liha mureutuu ihan yhtä lailla ilman marinadiakin.
- marinoituva
oikea laitalinkki kirjoitti:
Vuorokaudessa se liha mureutuu ihan yhtä lailla ilman marinadiakin.
Jos se liha ei ole kuukauden riiputuksenkaan jälkeen mureutunut niin tuskin se vuorokauden jääkaappisäilytyksen jälkeenkään sen mureampaa on.
Kyllä vuorokauden tai kahden marinointi mausteliemessä ilmatiiviissä astiassa kylmässä tekee lihalle jotain muutakin kuin vain maustaa sen.
Toki ennen valmistamista liha tulee saattaa huoneenlämpöiseksi ottamalla se pois jääkaapista muutama tunti ennen sen valmistamista.
Jänteikkäämmät lihat tulisi oikeastaan hauduttaa nesteessä matalassa uunin lämmössä useamman tunnin ajan kunnes liha oikeastaan hajoaa itsestään.
- naaaaaaatiskelija
Hyvälaatuinen liha ei tarvitse marinadia. Se on hyvää - esim. pihvi - sellaisenaan. Vain ripaus laadukasta suolaa päälle ja avot!
Nykyisin taitaa olla jo paljon sellaisia, jotka eivät edes tiedä, milta hyvä liha maistuu, kun ovat aina ostaneet valmiiksi marinoitua moskaa.- eineniinminustatykkä
Kaikki liha on hyvää kun sen vain oikein valmistaa. Marinointi on vain yksi tapa maustaa ja mureuttaa liha (ei kaikki ole sisäfilettä tai edes nautaa) ennen valmistusta.
Kaupan valmiiksi "marinoidut" lihat jättäisin kyllä hyllyyn ja tekisin marinadin itse.
Vähän opiskelua, viitseliäisyyttä, kokemusta ja ruoka maistuu huomattavasti paremmalta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881517
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla101380- 751146
- 1151109
- 681085
- 75981
- 68905
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n255900Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o12831- 33813