Kuohkeita pikkupullia?

kermapulla

Rakastan laskiaispullia yli kaiken, mutta omista pikkupullistani tulee aina sellaisia jämäköitä ja tiukkoja, ei yhtään niin kuohkeita ja ilmavia kuin kaupoissa. Osaisko joku suoralta kädeltä kertoa missä vika... olen kyllä elämässäni leiponut paljonkin, mutta tässä kohdin menee aina sormi suuhun.

kiitos etukäteen vinkeistä!

4

170

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • baakarii

      liian paljon jauhoja on se mitä ensimmäisenä ajattelen. kuohkeita pullia saa kun taikina on vähän löysää. minulla meni vuosia ennen kuin sain sellaisia pullia kun halusin. nyt teen aina saman reseptin mukaan ei yhtään liika jauhoja.

    • giganttipulla

      Liian paljon jauhoja (jaksa vaivata vaikka toivottomalta näyttääkin), liikaa kananmunaa (puolita käyttämäsi määrä),lisää rasvaa ohjeen yläkanttiin tai hieman yli samoin hiivaa. Nostata hyvin (vähintään puoli tuntia) lämpimässä ja uudelleen pellillä ennen uuniin laittoa.

      Mulla oikeastaan käy yleensä juuri toisin päin eli pullista tulee liiankin suuria ja kuohkeita, mutta kourani mukaan mä niitä pyöritän - en vain osaa ottaa huomioon taikinan kohoamista vielä uunissakin.

      Mutta ainakin pullani kohoavat toisin kuin "mitätänäänsyötäisiin-pullat".

      Pellillä pinnan voitelu vatkatulla kananmunalla ja päälle tietysi mantelilastuja ja raesokeria. Paista noin 200- 225 asteessa noin 12-13 minuuttia (pienet 8-10) tai kunnes pinta on kauniin ruskea - älä polta liian tummiksi.

    • Pulla Paavo

      Ennen laitoin pullataikinaan pehmeää voita, mutta nykään pullorasvaa ja jopa öljyäkin on muutaman kerran tullut laitettua.
      En tiedä onko pullorasvalla merkitystä asiaan, mutta jauhoja ei tarvitse laittaa niin paljon, kuin mitä voita käytettäessä joutui laittamaan.
      Taikina koneella vaivatessa en lisää enää jauhoja, kun taikina ei enää tartu käteen kiinni, eikä tuolloin ole vielä tarvinut laittaa edes sitä määrää, mitä ohjeessa on.

      Taikina saa kohota 1,5-2 tuntia ja vielä leipomisen jälkeenkin pellillä jokun aikaa ennen uuniin laittamista.
      Pullat kyllä ovat rakenteeltaan pehmeämpiä, kuin mitä olivat voita käytettäessä ja varmaan myös jauhojen määrä vaikuttaa pullien pehmeyteen eli vähemmän jauhoja, niin pehmeämpiä pullia.

      En tiedä vaikuttaisiko millään tavoin pullien rakenteeseen, jos pellille kaataisi tilkan vettä, jolloin pullat kypsyisivät hetken aikaa kosteammassa uunissa.
      Eikös leipomossa pullat paisteta höyry uunissa, ainakin hirveä höyry uunista nousee, kun pullia sieltä otetaan ulos.

    • laita johonkin

      astiaan noin 3dl vettä silloinkun laitat uunin lämpiämään

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      74
      2972
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      68
      2847
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1832
    4. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      17
      1689
    5. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1657
    6. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      26
      1612
    7. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1610
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1307
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1283
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1269
    Aihe