Hetken keskusteluja luettuanu itkin ja nauroin samaan aikaan. Turha vääntää viininvalmistuksesta mitään ydinfysiikkaa. Prestolta löytyy varsin kätevä käymisainepakkaus joka sisältää entsyymin, hiiva/ravintosuolapussukan, käymisen lopetuslitkun sekä kirkastuskiisselin. Tämä pakkaus siis tarkoitettu 25L satsiin. Noniin, nyt marssit lähimmän jälleenmyyjän pakeille ja ostat 25l viinipömpelin, vesilukon, tiivisteen vesilukolle, siiviläpussin (oikein kätevä kampe), alkoholimittarin (löytyy sieltä kotiviinitarvikeosastolta),viinilapon(ei kannata käyttää sitä samaa millä veit äidin autosta peeveeseen bensaa) desifiontiaineputelin sekä loppulappoamista varten vaikkapa 3x10L ämpärrii. Tässä preston käymisainepakasa on mukana ohjeet joilla taaperoki tekee erittäin maukasta kotiviiniä. Päihittää el tiempot sata-nolla. Itse olen pruukannu hoitaa homman tämmösillä eväillä: 6kg omenoita, kuoritaan, pilkotaan 8 lohkoon ja heitetää pussiin) 500g rusinoita (sinne pussiin vain) ja siihen pääle heitellään 5kg iha perus dansukkeria. Desinfioi värmeet, heitä pöntöö 5kg sokeria, keitä 10L vettä ja heitä sekaan ja sekoita. Sitten heteäpussi perään. Oottele että vesi jähyyy siihe 60 asteesee tai pikkasen alta ja sekota entsyymipussi. Oottele paritiimaa että hommat rupiaa mehusteleen ja laita hiiva/ravintopussi 1dl 35 asteiseen veteen turpoaan, lisää kylmää vettä kunnes pönttö näyttää pauttiarallaa 20litraa, sitten heität vettä (kylmää/kuumaa) sen kolmisen litraa, pyritään 35 asteeseen myös pöntössä. Sitten ei muutako hiivalasi sekaan, pikkusekottelu ja kansi pääle (muista se vesilukko ja laita siihen vettä) nonni sitten ootellaa viikonverran (7-9pv) ja aletaan kattelee sitä alkoholipitosuutta, jos se ei yössä väh. Kahessa nouse, heitetää hedelmät roskiin ja hiivantappajat pönttöön, ravistele välillä. Päivän kahen päästä hiivat on tuhottu ja heitellään kirkastinpussi sekaan. Anna kirkastua kunnes se pohja rupiaa näkymään ihan kunnolla (joo siellä kuuluukin olla sitä hiivalietettä metrin kerros) sitten kuule ei muutako lapotaan pulloihin/astioihin! Lapota voi halutessaan kerran eestaas ennen hiivantappamista (laidoilla voi olla kertymiä jotka haluat päästä putsaamaan) TÄRKEINTÄ KOKO ROSESSISSA ON DESIFIOINTI, LÄMPÖTILAT JA SOKERIN KÄYTTÖ. Kaikki edellämainittukin löytyy suoraan tästä preston käymispakasta 5/5 Suosittelen.
Kotiviinineitsyyden menettäminen.
Viiniä vedestä
1
235
Vastaukset
- In vino veritas
Sokerista tehty "viini" on kiljua. Hunajaviini puolestaan simaa (mead). Hedelmäviini tehdään hedelmämehusta ja sen hedelmän omista sokereista. Varsinainen viini taas vuorostaan viinirypäleistä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682640
- 622582
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91450- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096