Tuleeko kotiviiniin enemmän metanolia kuin kiljuun? eli marjat sun muut hedelmät aiheuttaa enemmän metanolia?
metanoli
4
229
Vastaukset
- puistokemisti
Ei, kyllä se käytetty hiiva sen metanolin tekee. Hiivahan se muuttaa sokerit alkoholiksi ja sokeri on sokeria tulee se sitten pussista tai hedelmistä.
Joka tapauksessa käymistuotteissa metanolia on suhteellisen vähän - vasta tislatessa metanolista voi aiheutua ongelmia, mutta sekin on helposti ratkaistavissa heittämällä ensimmäiset tisleet pois. Metanoli haihtuu nesteestä alhaisemmassa lämpötilassa kuin etanoli, joten ensimmäiset tipat ovat myrkkyä kun taas jälkimmäiset ovat eliksiiriä. - viinivix
paskapuhetta. samaa viiniä se pönttö on täynnä. Ei pinnalla ole yhtään sen enempää myrkkyä kuin muuallakaan.
- Ei metanolia kiitos
Bakteerit muodostavat käymisen yhteydessä aina enemmän tai vähemmän metanolia - yleensä sitä on niin vähän, että ei haittaa. Välillä kun puhtaus unohtuu ja käytetään pilaantuneita tai huonolaatuisia hedelmiä metanolin osuus nousee. Tislatessa siitä pääsee eroon heittämällä ensimmäiset tisleet mäkeen. Kiljun kohdalla homma on vaikeampi. Huonosta kiljusta tulee tavallista pahempi olo.
- Kosinihappo
olen käsittänyt että viinirypäleistä muodostuu käymisen aikana enemmän metanolia kuin muista hedelmistä tai marjoista niiden käydessä. Johtuneeko rypäleiden kuorista, siemenistä vaiko terttujen puisevista osista, en tiedä. Kiwi on myös karvaisine kuorineen jossakin määrin metanolia tuottava, luin jostakin, liekö totta se.
Ja luumujen ja aprikoosien kivistä jos ne rikkoutuvat voi tulla syaaniyhdisteitä, jotka ovat sukua syaanivedylle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682640
- 622582
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91450- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096