Paras kokkiveitsi

lapsi karkkikaupassa

12

5401

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama aihe
    • leikkelijä

      Eiköhän niitä pitäsi hyviä saada jo ihan 10-15 eurolla , jos ei ihan sama pidä olla kun tv - kokilla ?

      • LaatuveitsiOnIkuinen

        Ei ihan.
        Halvimmat ihan ok veitset on esim Victorinoxin ja Sanellin sarjoissa. Siinä 30€. Halpis Fiskarssit voi työntää suoraan sinne minne aurinko ei paista.

        Samalla myös kannattaa miettiä se veitsen teroitus ja ylläpito , tuonne toiseen kahvikupinpohja ketjuun jo pistinkin vinkkejä mitä katsoa. Keraamisella puikollakin pärjää jo ylläpidossa pitkälle.

        Ei ne japanilaiset kovasta teräksestä tehdyt veitsetkään pysy terävinä merkittävästi pidempään, niissä vain on se ero että ne on mahdollista saada teräviksi toisin kuin halpisveitset. Ja silloin jos haluaa investoida japanilaisiin veitsiin pitää olla varaa investoida myös terän ylläpitoon, ei ole mitään typerämpää kun ostaa kallis veitsi joka on aina tylsä.

        Olettaisin että kumpi tahansa MAC tai E-picure on ihan ok, ite suosin ensimmäistä E-picuresta ei ole kokemusta.


    • Lapsikarkkikaupassa

      Ostin macin, ja on muuten terävä ja kahva sopii käteen. Suosittelee!

    • veistähaavaan

      Veitsistä sen verran, että eri toimet vaativat erilaisen veitsen. Esim. varhaiskaalin hienontaminen salaattiin riittävän ohuena ei vain onnistu terävällä kokkiveitsellä. Lisäksi kahvan pitäisi olla käteen sopiva ettei rystyset hakkaa leikkuulautaan koko ajan.

      Itse käytän yleensä - yllätys, yllätys - fiskarsin sahalaitaista yleisveistä vaikka näin sanottuani moni friikki hyppääkin tasajalkaa - "ei halpista saa käyttää!". Se vain sopii käteen, pysyy terävänä vuosienkin käytön jälkeen ja simppelisti "toimii". Aiemmin mainitun varhaiskaalin slaissaamiseen se sopii erittäin hyvin - saa ohuempaa siivua kuin mandoliinilla.

      Kaalin siivuttaminen todella ohueksi vaatiikin oman tekniikansa, mitä tseffien veitsillä ei voi saada aikaan - niiden terät ovat yleensä hyvin jäykkiä ja slaissaaminen taas vaatii pientä joustoa terältä. Todellisuudessa kaalia ei leikata vaan sen pinnasta vuollaan ohuita suikaleita veitsen lappeella edestakaisin sahaavin liikkein. Ja juuri tässä fiskars on ehdoton väline vaikkakin se soveltuu myös moneen muuhun käyttöön keittiössä.

      Joten lopputulema on - aina ei tarvita sitä kalleinta veistä vaan tarve ja tottumus voi myös kallistaa valinnan halvempaan.

      • LaatuveitsiOnIkuinen

        >>Kaalin siivuttaminen todella ohueksi vaatiikin oman tekniikansa, mitä tseffien veitsillä >>ei voi saada aikaan - niiden terät ovat yleensä hyvin jäykkiä ja slaissaaminen taas >>vaatii pientä joustoa terältä.

        No itseasiassa ei välttämättä, ei veitset enää ole mitään iänikuisia paksuja Wusthoffeja, esim kunnon Japanilaiset terät ovat hyvin ohuita ja joustavia vaikka terä toki on tehty hyvin kovasta teräksestä. Veitsestä tulee "se sointi" shwinggg , kun sen magneettitelineestä irroittaa. Paksu terä taas ei soi.

        Varhaiskaalin suikaloimiseen nyt en puutu sen enempää, hyvin ohutta slaissia saa vähän huonommallakin veitsellä, ei ole hirvittävän vaativaa se.

        Jos on pakko käyttää huonompaa veistä, niin todellakin suosittelen minäkin silloin juuri sitä sahalaitaista terää, se saattaa leikata vaikka terä itsessään olisi täysin sekundaa ja itseasiassa ei lainkaan terävä.


    • veistähaavassa

      Paras yleisveitsi keittiössä on halpa ja väheksytty leipäveitsi - aina terävä, leikkaa käytännössä mitä vain.

      Noin yleensä ihminen tarvitsee vain 3 veistä - vihannesveitsen, terävän kokkiveitsen lihalle ja kalalle ja leipäveitsen, jota voi käyttää muuhunkin kuin leivän leikkaamiseen.

      Hyvin usein näkee ruoka-ohjelmissa tseffien käyttävän huonoja veitsiä (merkiltään hienoja, mutta terältään huonoja), jotka eivät todellisuudessa leikkaa mitään vaan pikemminkin murskaavat leikattavan eineen.

      Vain kokeilemalla jokainen löytää ne parhaimmat välineet käyttöönsä ja aina se kallein ei välttämättä ole se paras.

    • LaatuveitsiOnIkuinen

      Ja sen terävän veitsen määritelmä itselle on se kun laitat tomaatin pöydälle kantapuoli alaspin.

      Otat veitsestä hyvin kevyn otteen peukalolla ja etusormella, nyt jos pystyt slaissaamaan vapaasti pöydällä seisovasta tomaatin vaakasuuntaan läpikuultaviksi slaisseiksi, on veitsesi terävä.

      Vähän niinkun näin :
      https://www.youtube.com/watch?v=GTHD2J2za6Y

      Omat kotiveitseni teroitan kerran kuussa ja puikolla ylläpidän jokaisella käyttökerralla.

    • satake

      kaks neuvonen lapin leuku isommalla pilikkoo lihat ja harventaa vaikka rannan pajupuskat.pienemmällä kuorii perunat ja puhistaa kynnen aluset.

    • Anonyymi
      • Artikkeli ei ole kovin asiantunteva kun se virheellisesti väittää japanilaisen kokkiveitsen terän olevan yksipuoleisesti teroitettu. Ja toinen virhe on se, että kokkiveitsen alatyyppi olisi gyuto. Gyuto itsessään on kokkiveitsi ja se on aina kaksipuoleisesti teroitettu.

        Japanilainen keittiöveitsi on yleisnimi. Japanilainen keittiöveitsi on teroitettu yksipuoleisesti tai kaksipuoleisesti. Yksipuoleisista yleisimpiä ovat yanagiba, usuba ja deba. Kaksipuolisista gyuto eli kokkiveitsi, sujihiki, nakiri, santoku, petty jne.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tiedätkö, että haluaisin panna

      Sinua. Onko sinulla samanlaiset ajatukset ja tunteet?
      Ikävä
      172
      3280
    2. Se oli siinä sitten

      Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on määrännyt kaiken maan Ukrainalle toimittaman sotilaallisen tuen tauolle, kertoo
      NATO
      726
      2580
    3. Paljonko aikaa on kulunut siitä kun viimeksi tapasit hänet?

      Päiviä? Viikkoja? Kuukausia? Vuosia?
      Ikävä
      54
      2446
    4. Mikä sinua ja kaivattuasi

      Yhdistää?
      Ikävä
      146
      2321
    5. Ajelen varmaan siellä suunnalla

      taas yöllä, vahingossa käyn sun pihalla. 😏 m
      Ikävä
      67
      1976
    6. Trump tekee rauhan Amerikan ja Venäjän ehdoilla

      Ukraina luovuttaa Venäjän haluamat alueet Venäjälle. Ukraina luovuttaa Amerikan haluamat arvokkaat mineraalit Amerikall
      Maailman menoa
      282
      1842
    7. Hyväksytty kaivattusi

      Vartaloa vai et? Rehellinen vastaus
      Ikävä
      31
      1411
    8. Syvälliset keskustelut

      Olisivat tärkeintä ensisijaisesti hänen kanssaan Tulisi sellainen hetki, mutta kaikki meni pieleen
      Ikävä
      20
      1339
    9. Minulta loppuu aika

      Halusin olla täydellinen. Nyt näyttää siltä että viimeinen kiristys jää puolitiehen, sillä h-hetki on jo ihan kohta käsi
      Ikävä
      36
      1299
    10. Olisipa sitä henkisesti eheämpi ja rohkeampi

      mikään maallinen mammona ei itseäni kiinnosta, eikä sen menetys kiinnostus. Mutta kun kohtaa jonkun sykäyttävän ihmisen,
      Ikävä
      16
      1235
    Aihe