Miten kaupan jauhoista ja sähköuunissa paistetaan kunnollista karjalaista rieskaa? Olemme käyttäneet ohrajauhoja, hiivaleipäjauhoja, piimää (tms.) ja vettä, hiivaa ja suolaa, joskus tattarijauhoja lisänä.
Karjalan rieska
4
866
Vastaukset
- neido
Karlan tyttö täällä tekee rieskan piimään tai veteen. Ohrajauhoa ja vähän vehnää, suolaa. Ei mitään hiivaa ollenkaan.
Tai sitten perunamuussiin- puolisen lirtaa muussia, suolaa jos sitä ei ole ja pari desiä ohrajauhoja ja 1 muna.
Sekoitetaaan hyvin ja taputellaan kakkaroiksi, nopea paisto vähintään 250 asteisessa uunissa. Päälle voita.- 16+9
se on sitten iha eri rieskaa. otraseksi tai leposkaksi minä tuota sanoisin.
- oisko höpsötystä
Eteläkarjalainen rieska on hiivalla kohotettua ohraleipää. Joutsenon alueella se valmistetaan puisessa, niin sanotussa höpsötyskupissa, jossa on runsaasti jauhoja ja löysähköä leipätaikinaa. Leipä höpsötetään muotoonsa ja annetaan kohota kulhossa, josta se kumotaan leipälapiolle ja paistetaan uunissa. Joistakin paikallisista leipomoista voi edelleen saada perinteisellä höpsötysmenetelmällä valmistettua muhevaa rieskaa.
- höpsötystä ?
Höpön pöpön, höpsötä sinä vaan ukkos mulkkua.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682650
- 622582
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096