500 g maltaita
10 l vettä
1.5 kg sokeria
2 palaa tuorehiivaa
2 10 l ämpäriä
1. Pane kattilallinen vettä kiehumaan ja pane sillä välin maltaat ja sokeri ämpäriin.
2. Kaada kiehuva vesi ämpäriin maltaiden ja sokerin päälle ja anna muhia n. 1.5 h vähän välillä sekoittaen, jotta sokeri ja maltaat liukenevat.
3. Lisää joukkoon haaleaa vettä, että liuoksesta tulee n. 42 asteista, ja liuota joukkoon hiiva.
4. Anna käydä n. 3 pv, ja pullota isoihin limsapulloihin. Pullojen pohjalle voi laittaa muutaman tl sokeria.
5. Pane pullot jääkaappiin. Olut on valmista seuraavana päivänä.
Kotiolutohje
Tapola
1
123
Vastaukset
- Kaljaa ei olutta
Ei sentää olutta - vaan kotikaljaa... Olut tehdään viereestä....
Ero on muussakin kuin nimessä, osa vain ei ymmärrä mikä ero on.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682630
- 622582
- 681762
- 241597
- 201510
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91450- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096