Ajattelin valmistaa kotiviiniä 1000 l:n astiassa, joten jos joku on valmistellut viinejä aiemmin enemmänkin, niin kerro ihmeessä, minkälaisessa suhteessa laittelen ainekset ja mitä kannattaa huomioida tehtäessä isompaa erää..!? Ajattelin mansikka-mustaherukkaviiniä.. =P
Kotiviini JÄTTIastiassa
16
804
Vastaukset
- Onnea vaan
Mahdollisiman vähän marjoja ja paljon vettä sekä n. 7kg sokeria. Hyvää tulee.
- Wanha wiinintekijä
Heh. Varmaan provo, mutta kuitenkin hauska ajatus :-) Pullotuksessa olisi hmm.. "pikku" homma ja missä ihmeessä säilöisit ne 1000 litraa, siis 1333 kpl, 3/4 litran pulloa? Oikeampi sokerin määrä tuohon litramäärään taitaisi olla 280 kilon luokkaa..
Sinänsähän tuo ei ole kuin matikkaa, ohjeita pienemmille määrille löytyy netistäkin pilvin pimein.- lapotaan usein
Tämä oli kyllä hauska!
Aloittajalla on siis muutama tuhannennen litran astia, lämpimät/ kylmät tilat steriilien lappojen ja pullojen lisäksi.
Raaka-aineiden koostumus vaihtelee, se täytyy opetella ja joskus yllätyksiäkin sattuu. ( positiivisiakin, huonompi viini paranee usein vanhetessaan).
Suosittelisin kuitenkin aloittamaan vähän pienemmillä määrillä, vaikka valmispakkauksilla, mutta muista hygienia!
Oikein tyypillisiä keskustelupalsta vastauksia .
- ...
2kg sokeria ja aamupaskalla käy isompikin viinimäärä hyvin.
- Kippis ja turaus
Paketti hiivaa, sokeria viitisenkiloa; siitä tekijälle paljon iloa. Luritetaan litku pulloon ja pullo pankon reunalle ja hyvää tulloo!
Mutta joo, et kai todella odottanut asiallisia kommentteja täällä ja vielä viinintekoon liittyen? - kgkugkuggku
Helppoa. Paketti hiivaa, 100 kg sokeria ja 2500 kg punaisia kärpässieniä.
- Tiedän paremmin
Muuta Italiaan ja osta viinitila. Siitä se lähtee. Baroloalueella hehtaarilta saa 5.000 pulloa. Myyt ulos 40€ pl. = 200 000 € miinus kulut.
- Nii-i, juu jaa. . .
Ite tekisin pienemmässä, niin on lappoaminen ja sakasta eroonpääsy helpompaa.
Sitten vesiastiat, esim hanallinen 10-25litran vesi tonkka , semmosia 4-5 kpl, niistä saat viinin suoraan lasiin säilymään. - paskahousuoot
Onpa päivän tyhmin aloittaja. Onnea idioottii.
- veks vaan !
Älä tee kotiviiniä ! Se on kuule klassillinen tapa alkoholisoitua. Pistä päreeks vaan kamppeet.
- Kysympähänvoon
Klassinen tapa alkoholisoitua? Perustele! Minulla on nyt vuoden verran ollut kotiviininteko harrastuksena enkä ole ryypännyt yhtään sen useammin kuin ennenkään!
- tehnyt2
Laske suhteet jostakin ohjeesta, niin kyllä se onnistuu.
Ehkä "mäski" kannattaisi puristaa, siinä menee useita litroja hukkaan.
Varaa myös aikaa muutama kuukausi ylimääräistä. - schnapsbrennen_als_hobby
Sitten jos ei mahdu pulloihin sellaisenaan, se varmaankin täytyy "tiivistää"...
- pääsijanoyllättämään
Aloittajalla oikea asenne. Kun tehdään jotain niin tehdään sitten kunnolla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682640
- 622582
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096