Miten turkkilainen tee kannattaa valmistaa jos ei omista erikoispannua jolla se turkissa tehdään? http://www.caykur.gov.tr/Product/102/1/8/3/rize-turist-cayi.aspx
Tätä teetä tuli ostettua turkista tuliaisiksi. Kauan haudutus? Että määrät?
Turkkilainen tee
3
1578
Vastaukset
- teen ystävä
Minä laitan sellaiseen teepalloon ja pallon kuppiin, hauduttelen noin 10min. Sokerin lisään heti kuumaan veteen ennen teepallon lisäämistä niin, että sokeri ehtii liueta tasaisesti. Erikoispannuja muuten myydään myös täällä, turkkilaisista ruokakaupoista voi kysellä. Itse en jaksanut nähdä vaivaa koska onnistuu näinkin. Isompi määrä onnistuu samalla ohjeella teenhaudutuspannussa, sellaisessa missä on se haudutussiivilä siinä keskellä mihin ne teenpurut laitetan.
- tee tä turkiksi
Turkkilainen tee
• Musta tee (cay) on turkkilaisten kansallisjuoma. Sitä nautitaan kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina.
• Teepensaat kasvavat Mustanmeren rannalla, Rizen alueella.
• Tee valmistetaan perinteisesti samovaaria muistuttavasssa caydanlik-nimisessa teekannussa.
• Tee juodaan tummana ja vahvana sokeripalan kera pienistä kapeavyötäröisistä laseista, joiden muoto on peräisin sulttaani Ahmet III:n aikakaudelta 1700-luvulta.
• Erityisillä teetarjottimilla kuljetetaan teetä vaikkapa basaarissa ostoksista tinkaavalle asiakkaalle. Tarjottimen kellon helinä kertoo juoman olevan tulossa.
tässä setti esim turkki/etnokaupoista
http://en.wikipedia.org/wiki/Çaydanlık - Çaydanlık
vois löytyä etnoryppäästä
http://www.lintulaakso.net/kallionbasaari/luettelo.php
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742892
- 642753
- 681812
- 241647
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171639- 201580
- 181464
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249