Olen lähdössä viikon vaellukselle ja mietin, kuinka paljon ennen reissua lihaa (jauheliha, broileri, lihapullat, kinkku, tonnikala) ja esim. hernekeittoa uskaltaa ruveta kuivaamaan ettei se pilaannu. Kuivan ruoan ei tietysti pitäisi pilaantua, mutta mahataudin saaminen erämaassa on sen verran epämiellyttävä ajatus että haluan varmistua... Entä kuinka paljon liotusta edellä mainitut ruoka-aineet tarvitsevat ennen käyttöä etteivät ole sitkeitä. Mikäli monen tunnin liotus tarvitaan, kuinka olette saaneet ruoan kulkemaan rinkassa vesitiiviisti? Kiitos vastauksistanne etukäteen :)
Ruoan kuivaamisesta
eräNeiti
2
263
Vastaukset
- Eräkokki
Hyvin on säilyneet, olen syönyt yli puolivuotta aiemmin kuivaamaani lihaa ilman mitään oireita.
Liotus vähentää vain kypsymisaikaa, jos liotat vain puoli tuntia, joudut keittämään pidempään.
En ole kantanut rinkassa vettä vaan liottanut kuivatut eväät leirissä, usein yön yli ja keitellyt sitten aamulla. - rtuyrujr
Kuljeta myös soijatuotteita , se on valmiiksi kuivamuodossa.
http://www.vegetukku.fi/tuotteet.html?id=3/
Kurkkaapa tuonne. :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1043384
- 883073
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä201933- 691906
- 381857
- 211741
- 241687
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi341439Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91349- 481337