CAD

Olen 57 v. mies ja insinööri. En osaa AutoCadia. Olenko auttamattomsti työelämän ulkopuolella tästä syystä? Missä voisin helpoiten/edullisimmin hankkia tuon taidon? Kauanko siihen menee? Asun Kymenlaaksossa.

11

511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdf

      Kursseja järjestetään, voisi kuvitella. AutoCadin perustoimintojen käyttö ja esim. kuvien katselu sillä yms. on helposti itsekin opittavissa, suunnittelijana tms. tarvitsee varmaan valtaosin laajempaa osaamista.

      • näin99

        näin on


      • gyibvvc

        Valtaosa ohjelmistoista on itse opiskeltavissa nettimateriaaleja hyväksi käyttäen. Insinööri joka ei tähän kykene vaan pitää kalliille kursseille osallistua ei kyllä ole mikään oikea insinööri. Poikkeuksena jotkut erikoisnichen ohjelmistot, joiden käyttöliittymä on tarkoituksella tehty niin monimutkaisesti käytettäväksi, ettei ohjelmaa pysty käyttämään ilman tuhansien eurojen koulutusta (softantekijän bisnesmalli).


    • futurecad

      Kiva provo.
      Kirjoittelemalla tuollaisia aloituksia sinun täytyy olla jo nyt työelämän ulkopuolella.

      • Nepotisti

        Taitaa olla futurecad työelämän ulkopuolella.


    • Hmmmmm

      Olet.

    • 0088

      Et välttämättä ole. Jos on ammattitaitoa voit toimia asiantuntijana, tai projektipäällikkönä ja skissailla paperille esim. piirtäjille suunnitteltavat asiat.

    • Hopealuoti_tarvitaan

      Olen 59 v ja itsekin insinööri (DI) . Viimeksi cad työkaluja käytin työssäni 2001-2003. Hyvin osasin ja eri järjestelmiä. Sen jälkeen työt muuttui toisentyyppisiksi tekniikan alan asiantuntijatehtäviksi ja CAD touhut oli jätettävä kokonansa. Vähän aikaa sitten jäin työttömäksi ja nyt olisi tarvetta CAD osaamiselle jotta työllistyisin. Mutta, mutta... CAD taidot ovat täysin unohtuneet. Uudelleen opettelu ei ehkä ole enää järin mielekästä vaikka halua olisi. Joutuisin aloittamaan täysin pohjalta kiviltä asti. Lisäksi on niin, että TE puulaakin järjestämillä kursseilla on tarjolla on vain Autodesk Inventor ym. pilipalikursseja, joita oikeissa insinööritöissä juurikaan käytetä. Tämän ikäistä kaveria ei helposti oteta enää harjoittelemaan konsulttitoimistoon ja kasvamaan tulevaisuuden tekijäksi. Täytyisi pystyä heti tuottaamaan laskutettavaa tulosta nupista kääntämällä.Täytyy myöntää. Ensimmäistä kertaa ihan pihalla. Hopealuotia ei taida löytyä tähän hätään.

    • xcad

      Hei. Avoimen Amk.n peruskurssit ja jatkokurssit joita voi käydä iltaisin on juurisopiva ja halpa keino opiskella autocadiä. Ei ole tarjontaa kumminkaan jokaisessa amk.ssa.

    • huysjfvc

      Opettele solidworks, monipuolisempi ja käytetympi tänäpäivänä kuin pahasti ikääntynyt Autocrap.

    • CAD_jo_vuodesta_1991

      Aloittaja ei tuonut työnsä alaa esille. Omasta puolestani voin kertoa rakennusalan käytännöistä. Kursseilla kannattaa aina käydä. Varsinkin aluksi. Pian huomaa että ne ovat vanhan toistoa tai opettajat saattavat osaamisen tasolla olla jopa jäljessä kurssilaisten tasosta. Näin on käynyt ainakin minulle.

      Oikeasti CAD avusteisen suunnittelun hyvään hallintaan menee vähintään 5-7 vuotta ja vain sitä käyttämällä. Tuo hyvä hallinta tarkoittaa sitä että CAD-sovelluksen ominaisuuksista hallittaisiin enemmän kuin ne 10-15% joihin päädytään olemattomalla kouluttamisella jota työnantajat suostuvat tarjoamaan työntekijöilleen. Vaatii itseltä kiinnostusta ja paneutumista omaehtoiseen oppimiseen saavuttaakseen paremman tason. Varsinkin AutoCad on niin laaja ja monipuolisia mahdollisuuksia tarjoava ohjelmisto. Kun hallitsee siitä enemmän kuin tuon 10-15%, esimerkiksi vaikkapa 30-50% tason. Jos 10-15% tasolla päästään 20-40% tuottavuuteen, voidaan 30-50% taitotasolla päästä jopa 50-70% tuottavuuteen. Siitä suunta on vain ylöspäin vaikka tuskin aivan 100% päästäänkään. Siis työntekijä voisi olla moninkertaisesti tuottavampi jos vähänkään viitsisi paneutua. Aina kun tulee uusi ongelma eteen on mietittävä miten sen voisi ratkaista tai tehdä paremmin. Kaikkein kekseliäin on "laiska insinööri". Se kun miettii aina miten jonkun homman voi tehdä helpommin, nopeammin ja fiksummin. Se vaatii opiskelua ja kokeilua omallakin ajalla.

      Mutta mikä on käytäntö. Olemattomilla taidoilla tehdään päällisin puolin ihan kelvollisen näköistä jälkeä. Mutta mitä on sisältö. En ole koko 25 vuoden AutoCad-historiani aikana saanut eteeni juuri sellaista jonkun toisen tekemää tuotosta, jota voisi sanoa sen olevan selkeä, hyvin toteutettu, standardien mukainen jne. Jopa omat vuosien takaiset tuotokseni ovat aiheuttaneet itsessäni nolouden sekaisia tunteita. AutoCadin tehokkuus perustuu siihen että kaikki ainakin samalla työpaikalla noudattavat yhteisesti sovittuja sääntöjä. Sovelluksen antamia suunnittelutyötä helpottavia ominaisuuksia pitää käyttää hyväksi. Todellinen hyöty AutoCadistä tulee varsinkin kun samoja suunnitelmia muokataan uusien suunnitelmien pohjaksi jatkosuunnitteluun. On käsittämätöntä että monessa maineikkaassakin konsulttitoimistossa annetaan käyttää AutoCadiä pelkkään piirtämiseen, jossa piirustuslaudan paperi on korvattu tietokoneen ruudulla. Sen sijaan pitäisi tehdä SUUNNITELMIA digitaaliseen muotoon!

      Sain kyllästymiseen saakka taistella tuulimyllyjä vastaan työpaikoillani. Aina löytyi luutuneisiin käsityksiinsä kangistuneita vastaväittäjiä . Eivätkä esimiesasemassa olevat ihmiset olleet kiinnostuneita tuottavuuden kehittämisestä. Onneksi on kuitenkin yksi sovellusohjelmisto jossa suunnittelun standardointi jokaista yksityiskohtaa myöten on otettu hallintaan. Ohjelma on nimeltään TEKLA. Se on tulevaisuuden suunnitteluväline. Siinä rakennuskohde mallinnetaan 3-ulotteisesti jokaista yksityiskohtaa myöten useamman suunnittelijan toimesta samanaikaisesti. Eikä pienintäkään poikkeamaa standardoinnista sallita. Koska olin työurani viimeisillä metreillä en enää ehtinyt ko ohjelmistoon perehtyä kunnolla vaikka sillä jo töitä teinkin. TEKLA on tulevaisuutta. Siihen kannattaa panostaa. Valitettavasti omaan käyttöön hankittu AutoCad on liian kallis TEKLA:sta puhumattakaan. Onneksi markkinoilla on kyllä melko edullisia AutoCadiä matkivia klooneja. Esim BricsCad, ProgeCad jne. Ei nekään ihan halpoja ole.

      Rakennusinsinööri evp, 66 v

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      88
      1607
    2. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      15
      1501
    3. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      98
      1400
    4. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      119
      1325
    5. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      69
      1270
    6. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      116
      1160
    7. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      260
      1010
    8. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      69
      981
    9. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      18
      955
    10. Pidätkö kaivatustasi

      Minkä vuoksi erityisesti? Mikä hänessä vetoaa?
      Ikävä
      37
      937
    Aihe