Hei,
haluaisin vähän käsityksiini tarkennusta....
Mitä käytännössä tarkoittaa fysioterapia koskien niska-hartiaseutua? Siis minkälaista hoitoa konkreettisesti on fysioterapeuttinen hoito?
Siis esim. verrattuna tavalliseen hierontaan? Eli kumpi onpi parempi? Jos niskat tuntuvat olevan jumissa.
Entä sitten hermoratahieronta?
Fysioterapia vs. hieronta
7
6982
Vastaukset
- jumppari
Fysioterapeuttinen hoito niskahartiaseudun ongelmiin voidaan pääsääntöisesti jakaa kahteen kategoriaan aktiiviseen ja passiiviseen fysioterapiaan. Aktiivinen fysioterapia tarkoittaa fysioterapeutin antamia itsehoito-ohjeita potilaalle kuten venyttely ja jumppaohjeita. Passiiviseksi fysioterapiaksi puolestaan voidaan ajatella fysikaaliset hoidot eli tässä tapauksessa erilaiset sähkö- ja lämpöhoidot sekä manuaalinen käsittely (sis. esim. nivelten manipulointia, lihasten passiivisia venytyksiä).
Siihen kumpi on parempi hoito niskahartia seudun ongelmiin fysioterapia vai hieronta en osaa suoralta kädeltä vastata. Alkuvaiheessa hieronta saattaa olla parempi, mutta vaivan ennaltaehkäisyn kannalta fysioterapialla on ylivoimaisesti parempi vaikutus.- hieroja minäkin
...Tosin koulutetulta hierojaltakin edellytetään perehtyneisyyttä pintalämpöhoitoihin (ei syvälämpö eikä sähköhoito), ja hieroja suorittaa passiivisia venytyksiä ja pehmytkudosmanipulaatioita... ja antaa tietysti venytys- ja jumppaohjeita. Eli ennaltaehkäisyn kannalta molempi parempi, edellyttäen että käyt kunnollisella hierojalla.
- julle
"...vaivan ennaltaehkäisyn kannalta fysioterapialla on ylivoimaisesti parempi vaikutus."
Tutkimusviitteitä?
- anya
Minulla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemukset niska- ja hartiavaivoista ja siten myös fysioterapiasta ja hieronnasta. Hieronta auttaa paljon paremmin kuin fysioterapia. Alkuun kannattaa käydä n. viisi kertaa hierojalla (45 min. kerrallaan) viikon välein ja sen jälkeen säännöllisesti 3 - 4 viikon välein. Näin vaivat pysyvät poissa eivätkä tule takaisin kuten fysioterapiajakson jälkeen. Tämän opin vasta jokunen vuosi sitten. Sitä ennen tuhlasin rahoja tyhjänpäiväisiin fysikaalisiin hoitoihin. Minulla hermoratahieronta ei auttanut yhtään; kiropraktikolta sen sijaan olen saanut avun akuuttiin vaivaan.
- edi
fysioterapia käsittää paljon enemmän hoitomuotoja kuin pelkkä tavallinen hieronta, valikoima on hoitojen suhteen siis laajempi, mutta riippuu aivan tilanteesta minkälainen hoito sinun niskaasi käy, hieronta voi tietyssä tilanteessa olla parempi kuin fysioterapeutin antamat liikehoidot tai hermoratahieronta, hoitajan taito valita oikea hoitomuot vaikuttaa siis niskasi hoidon tehokkuuteen olennaisesti!
Ja halvinta/parasta olisi jos et tarvitsisi turvautua loppuelämäsi ajan passiivisiin hoitoihin, vaan saisit niin hyvät jumppaohjeet hoitajalta että pärjäisit niillä jatkossa itsenäisesti!- anya
Minä näen aina punaista, jos joku kehtaa jotenkin vihjaista, että niskajumi on tavallaan omaa syytä. Joillakin se varmasti on. Uskon, että on ihmisiä, jotka eivät tee mitään estääkseen vaivoja, mutta on myös meitä, jotka emme kertakaikkiaan itsenäisesti pärjää! Jos on kärsinyt pitkälti yli kaksikymmentä vuotta kroonisesta niskakivusta ja siihen liittyvistä vaivoista (päänsärky, huimaus, puutuminen), niin kyllä varmasti tekee kaikkensa, että vaivat pysyisivät poissa. Minä olen todennut parhaaksi säännöllisen hieronnan yhdistettynä päivittäiseen jumppaan ja muuhun liikuntaan. Fysioterapeutin antamat ultrat, syvälämpöhoidot ja pintalämpöhoidot ym. ovat ihan ...en sano mistä.
- Anonyymi
Valohoitoa siinä vaiheessa kun vaiva on kroonistunut
😃
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682640
- 622582
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096