Kokeilen tehdä hapanruisleipää "kemiallisesti" hapatettuna. Ruisleivän pH:n tulisi olla 3.5. Eli miten sen 3.5 pH:eisen vesiliuksen esim. väkiviinaetikalla, jonka etikkahappopitoisuus on 10%? Montako osaa vettä ja montako etikkaa?
etikkahappoliuoksen pH
3
662
Vastaukset
- Laskijainen
Tarvitset yhteen litraan vesi-etikkahappo -seosta 0,01 moolia etikkahappoa, joka tarkoittaa 6 grammaa etikkaa (10 %) sekoitettuna litraan vettä. Etikan etikkahappopitoisuus on tyypillisesti 3-5 prosenttia eli sinulla on vahvaa etikkaa.
Yllä kuvattu määrä ei kuitenkaan tarkoita sitä että taikinasi pH olisi 3,5.Kiitos. Miten tuo muuten on laskettu? Etikkahapon konsentraatio on siis 10^-2 M ?
Jos pH on 3.5, niin etikkahaposta protolysoituu 10^(-1.5) - osa eli noin 1/30?- Laskijainen
outsider1 kirjoitti:
Kiitos. Miten tuo muuten on laskettu? Etikkahapon konsentraatio on siis 10^-2 M ?
Jos pH on 3.5, niin etikkahaposta protolysoituu 10^(-1.5) - osa eli noin 1/30?Itse laskin sen happovakion kautta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 722756
- 632674
- 681792
- 241627
- 201550
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91490- 151392
- 481257
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91209