Olen ihan pihalla näistä sormusjutuista. Käsittääkseni nykyaikana näissä asioissa saa tehdä ihan miltä itsestä tuntuu, mutta kysympä nyt kuitenkin. Mieheni kosi minua toissapäivänä. Oli kuulema miettinyt asiaa jo pidemmän aikaa ja olihan siitä sivulauseissa puhuttukin. Varsinainen kysymys sitten tuli spontaanisti aamukahvia nautiskellessamme. Ei siinä mitään sormuksia ollut.
Kertoi kyllä katselleensa sormuksia minulle ja esitteli netistä erästä, jota oli minulle miettinyt. Kyseinen sormus oli mielestäni täydellinen. Löysimme mallistosta myös hänelle sopivan sormuksen. Mitään päätöksiä ei olla vielä kuitenkaan tehty.
Mietiskelin tuossa, että nuo valitsemamme sormukset olivat sieltä kalliimmasta päästä ja minulle suunniteltu sormus on myös melko paksu, etten kyllä tahtoisi toista kapistusta siihen rinnalle. Käsittääkseni perinteiden mukaan pitäisi olla kihla- ja vihkisormus erikseen, siis ainakin naisella.
Miten tässä nyt sitten voi/pitäisi toimia? Naimisiin ollaan varmaan menossa melko pian, muutaman kuukauden sisään. Laitetaanko ne sormukset vasta sitten sormeen ja skipataan kihlasormukset? Olisi kyllä kiva saada sormus heti sormeen eikä odotella hääpäivää :) Minkälainen rooli sormuksella itse toimituksessa on? Me menemme naimisiin maistraatissa koska emme kuulu kirkkoon.
Sormuspolitiikka
4
233
Vastaukset
- 0+0
Sormuksen suhteen on aina voinut toimia oman halunsa mukaan.
Voit ottaa yhden sormuksen, joko kihla-tai vihkisormukseksi. Kerrotte vain vihkijälle etukäteen, ettei teillä ole sormuksia. - joonatan5436
http://kingwarrior.info/clickjacker-yt - ostin kaksi sormusta yhteensä 3095434 katso lisä tuosta linkistä
Hei, kihlaus ei ole tosiaan pakollinen eikä näinollen kihlasormuksetkaan. Jos pari ei ole halunnut käyttää kihlasormuksia tai ei ns. ole mennyt kihloihin, niin silloin vihkimisessä voidaan käyttää kahta sormusta ja silloin molemmat antavat sormuksen toisilleen vihkimisessä. Sormuksien käytöstä voi sopia vihkijän kanssa.
Merja-pappi- jokumeistä1122344
Kirkon kommenttiin on kyllä sanottavaa. Pari, joka on sopinut menevänsä naimisiin, on kihloissa. Näin ollen jokainen pari, joka on naimisissa, on ollut myös kihloissa. Koska sovittaessa hääpäivää tai varatessa kirkkoa, on parilla aikomus avioitua ja siten olla kihlautunut (vaikka sitä ei erikseen olla sovittu tai kysytty).
Kihlaus on lupaus avioliitosta. Kumpikaan, kihlaus tai avioliitto, ei _vaadi_ sormuksia.
Käsittääkseni perinteisesti mies on hankkinut naiselle kihlasormuksen, jolloin aamenen jälkeen naisella on sekä kihla- että vihkisormus ja miehellä pelkkä vihkisormus.
Uuden trendin mukaan myös miehelle hankitaan kihlasormus, samalla kuin naisellekin. Kuitenkin miehen kihlasormus toimii samalla myös vihkisormuksena. Jotkut naiset tekevät siten, että siirtävät kihlan sitten johonkin toiseen sormeen, kun vihkisormus onkin isompi tai muuten vain soveltumaton kihlan kanssa samaan sormeen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692703
- 632644
- 681782
- 241617
- 201540
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91470- 151382
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81197- 371180