Kinkku suli huoneenlämmössä, sisälämpötila 20, paistettiin 125 asteessa kunnes sisälämpötila lähes 80. Jäähdytys ulkona terassilla peitettynä ~3h, sitten sisälle jääkaappiin.
Koska pääsi noin lämpimäksi sulamaan, uskaltaako edes syödä?
Sanomattakin selvää, että tumpelot asialla ekaa kertaa... ;)
kinkku pilalla?
8
1792
Vastaukset
- Konkkukinkari
Uskaltaa.
Itse annoin tuoreen kinkun (7,8 kg) lämmitä jääkaapista huoneenlämpöön noin 7 tuntia ennen paistamista.
Ei se kinkku hetkessä pahene.
Ja toisaalta: Kyllä sen suussa maistaa, jos huonoksi on mennyt mutta 98% varmuudella antaa rouskuttaa vaan!
Seuraava kinkku onkin sitten jo paljon helpompi käsitellä, kun on vänän reenannut !
Hyvää Joulua! - eräs mies vaan
Hei kysytkö piloillasi? Olet tehnyt juuri oikein. Mitä lämpimämpi kinkku on uuniin mennessään niin sen parempi kinkun suolainen maku siihen tulee. Ja se, että se on ollut uunissa 80 asteeseen asti tarkoittaa, että se on nyt mureaa syötävää.
Itse olen tehnyt noin jo n. 40v eikä kukaan ole moittinut vaan hyvin on kaupaksi mennyt joulupöydissä. Sellainen nopeasti kylmästä kinkusta paistettu hädintuskin 76asteiseksi juuri ja juuri kypsäksi saatu on tuskaa syötävää. Puoliraa'an sianlihan nesteet tirskuvat leikattaeesa...HYI
Onnittelut oikeasta tavasta ja Hyvää Joulua!
H ja nyt lähden minäkin pukin hommiin... - kinkunpilaajako
Kiitos vastauksista!
Siksi epäilen, koska jokapaikassa varotellaan sulattamasta kinkkua yli 10 asteen, bakteerit alkaa muhia pinnassa ja ruokamyrkytys on taattu...- Osastonjohtaja
Sinulle tulee erittäin vaarallinen pierutauti.
Pierutautien ylilääk. Rahikainen
- 80c ja muuta
Ei ongelma parempi noin kuin muuten ja sisälämpötilaksi olisi riittänyt noin 75 c mutta ylikypsä on parempaa.
Nautinnollista joulua. Jos hieno ravintola tarjoaa kinkkua niin sen pitää tietysti olla sisältä raakaa. Se on hienoa! Vai onko kuitenkin niin, että omat opit on 'sieltä'.
Olin taannoin syömässä jotain kaurista. Liha oli puoliraakaa, en syönyt kuin kypsän osan. Siis en ymmärrä hienosta liharuoasta mitään. MOT.- kukin makunsa mukaan
No kauriin sisäpaisti on parhaimmillaan kun sisälämmön jättää 40 asteeseen uunista otettaessa, sitten 20min. foliossa tekehtymässä ennen laikkausta, nam.
Kinkun sisälämmön jätin 75 asteeseen, että ei murene leikatessa, sekin on nam. - pilalla on
no hyi saatana!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881527
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla101390- 751306
- 691230
- 1151119
- 75991
- 68915
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n255910Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o12861- 34836