Nämä linnun sisäelimistä keittämällä valmistetut isokokoiset pyörykät ovat suosittu joulupäivän herkku Turun ja Hangon rannikolla ja saaristossa.
10 allin sydämet, kivipiirat ja maksat (broilerin osia Hakiksen halli)
vettä
ripaus suolaa
4 dl lintulientä
2 rkl ruisjauhoja
muna
Keitä sydämet ja kivipiirat pehmeiksi lintuliemessä. Arvioitu keittoaika on 1 1/2 tuntia. Lisää maksat kattilaan ja jatka keittämistä viisi minuuttia. Leikkaa elimet hyvin pieneksi hakkelukseksi. Vatkaa muna ja lisää hakkelus ja jauhot munan joukkoon. Mausta massa suolalla ja pippurilla sekä kostuta hieman lintuliemellä. Keitä taikinasta pieni koepala liemessä. Kypsä pallero pitää olla mahdollisimman pehmeä. Kiinteytä taikinaa tarvittaessa jauhoilla tai löysää liemellä. Keitä kanamunan kokoisia kropoja liemessä noin viisi minuuttia. Tarjoa kropojen kanssa puolukkahilloa ja leipää sekä lientä kastikkeena.
'Alku hoituu painekattilassa sutjakasti 30 min
Kropo
perinneruoka
4
309
Vastaukset
- ällöttävää
no hyi saatana!
- Naapurin likka
Samaa tavaraa on einespyörykät, ja tuntuu maistuvan kaikille ;-)
- paskaa saatana
no hyi vittu!
- 50-luvun lapsi
En ole koskaan kuullutkaan kropista. Varmaan saariston vastaava kuin ainakin Itä-Suomessa tappaiskeitto, alias mykykeitto.
Siihen tulee verestä ja jauhoista tehdyt pallerot, maksaa, munuaista, sydäntä ja ehkä lihaakin.
En ole koskaan itse tehnyt sitä, mutta syönyt olen joskus lapsena ja hyvää oli.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682630
- 622582
- 681762
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91450- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096