Etsin taalla kaukana Suomen tyylisia mannaryyneja puolukkapuuroon enka loytanyt. Tutustuin erilaisiin ryyneihin ja loysin cous cous ryyneja. Olivat liian karkeita, tai muuten erilaisia, ei tullut kuohkeutta vaikka kuinka vatkasin.
Sitten kokeilin aamupuuroksi ja se onnistui! Tee nain: Kiehauta maitoa, lisaa vahan voita ja kaada cous cous ryynien paalle. Suhde 2:1 eli maitoa 2x enemman. Anna hautua n 10min. "Puuron" pitaa olla silloin kuohkeaa. Maistuu erittain hyvalle!
Cous cous vihje
Nomad Finn
7
122
Vastaukset
- spelttinisti
speltti dingen nimellä on alkuvehnää Triticum aestivum
- kuskunsti
- Itämaan_kokki
Oletko löytänyt ja kokeillut semolinaa siellä kaukana? Pitäisi olla aika lailla sama asia. Couscous on ulkonäöstään huolimatta teknisesti pasta eli tehdään jauhoista.
- keittiömestari
Ettekö tyhmät tiiä että kouskusiin tulee makarooneja !
oPETelkaa kattomaa niitä ruoka ohjeita - semolinakuskus
Tulee muistaa, että esim. cous cous, bulgur ja mannasuurimo/semolina ovat myös vehnäpohjaisia viljavalmisteita.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 732805
- 632694
- 681792
- 241637
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä151568- 201560
- 151412
- 481267
- 381243
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91229