karjalanpaisti

jos joltakin löytyy hyvä karjalanpaistin ohje sekä hedelmäkakun ohje en pistisi pahakseni vaikka antaisit ne minullekkin

4

1497

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KARJALANPAISTI K-KAUPAN OHJEELLA;

      http://www.pirkkatori.com/0078.html

      Ja sama tässä;

      n.1,5 kg karjalanpaistilihaa (puolet possua, puolet nautaa)
      1 l. vettä
      2 lihaliemikuutiota
      2 laakerinlehteä
      4 sipulia lohkoina
      2 porkkanaa paloina
      muutama pippuri

      Kuumenna vesi ja ja laita sinne lihaliemikuutiot. Laita kaikki ainekset pataan ja sekoita. Hauduta uunissa kannen alla 175 asteessa 2,5- 3 tuntia. Tarkista suolaisuus. Tarjoile keitinperunoiden kera.


      Oma vihjeeni; alkuperäistä karjalanpaistia EI sitten tehty laatulihasta, vaan juuri siitä läskisestä ja luisesta... Njam... =b

      Ole hyvä ja herkkuhetkiä!

    • amatörköksa

      En edes tiedä, mistä tämä ohje on aluksi otettu muistivihkoon, mutta kauan on mukan pysynyt:

      Possunlihaa, lampaan lihaa ja naudanlihaa kaikkia suunnilleen yhtä paljon. Panen aina itse uuniin joulualusöinä matalaan lämpöön ja pitkäksi aikaa.

      Lihat melko isoina paloina uunivuokaan, possunliha päällimäiseksi. Vettä päälle, niin että juuri ja juuri peittyvät. Ja joukkoon suolaa, maustepippuria ja sipulia.

      Lapsien niuhottelun jälkeen olen alkanut suurustamaan liemen, samoin olen lisännyt porkkanoita, joskus herkkusieniäkin mukaan. Mutta silloin ruoka onkin jo joku muu kuin alkuperäinen karjalanpaisti.

      • tarja

        monia.Meidän karjalanpaistin nimellä kulkevaan ruokaan ei tule kuin porsaanlihaa,sipulia,suolaa,lihaliemi ja pippuria.
        Kun lisään sinne porkkanaa tai mitä muuta tahansa meillä puhutaan jo lihapadasta.


    • -1,5kg possua
      -1,5kg nautaa
      kuutioi varsinkin nauta mahdollisimman pieniksi suupaloiksi, kypsyy nimittäin hitaammin kuin possu. Lihat vuokaan 200´C uuniin ruskistumaan ilman kantta, kääntele kauhalla välillä, kunnes kaikki kuutiot ovat pinnalta sopivan ruskistuneita, pata uunista pois. Uuni 150´C.

      -4 isohkoa porkkanaa viipaloituna
      -2 isohkoa sipulia puolirenkaina, tai maun mukaan
      -pallonmuotoinen, teräksinen "teesihti"
      mauste/valko/mustapippuria maun mukaan n.1/2 sihdillistä, tekeleessä se hyvä puoli, että voi välillä maistaa ja ottaa pippurit pois jos meinaa tulla väkevää!

      Laita porkkanat ja sipulit lihojen sekaan, lisää kuumaa tai kiehautettua vettä niin, että lihat peittyvät, lisää suola ja sihti pippureineen ja kansi päälle. Hauduta lihat kunnes lihassyyt irtoilevat toisistaan ja ovat siis mureita, myös naudanliha! Loppuvaiheessa kannattaa tarkistaa vielä suola ja lisätä tarpeen mukaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      99
      7853
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      107
      5617
    3. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      275
      4881
    4. Haluun sua niin paljon

      ❤️🥰🥹 Miehelle
      Ikävä
      49
      4843
    5. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      76
      3607
    6. Mitä palveluita mies..

      Haluaisit tilata minulta? -N
      Ikävä
      51
      2859
    7. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      63
      2605
    8. Olet oikeasti ollut

      Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.
      Ikävä
      22
      2468
    9. Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit

      Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘
      Ikävä
      29
      2412
    10. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      41
      2294
    Aihe