Kanaramen
4 annosta
n. 2 l ramenkeiton lientä (ks. ohje)
4 maustamatonta broilerinleikettä
4 rkl vaaleaa soijakastiketta
2 rkl mirin-riisiviiniä
4 kananmunaa
4 kerää munanuudeleita
1 rkl rypsiöljyä
1 l suppilovahveroita tai siitakesieniä
4 minipaksoita tai 4 tavallisen paksoin tai kiinankaalin lehteä
kevät- tai ruohosipulia
1 ½ punaista chiliä
1. Irrota luut broilerinleikkeistä lientä varten. Laita liemi hautumaan (ks. ohje).
2. Sekoita broilerinleikkeet, soija ja mirin kulhossa. Anna marinoitua vähintään 30 minuuttia.
3. Keitä munia 8 minuuttia ja nosta ne kylmään veteen. Keitä nuudelit erillisessä kattilassa paketin ohjeen mukaan, noin 4 minuuttia. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä. Sekoita öljy joukkoon.
4. Perkaa ja paloittele sienet. Jos suppilovahverot ovat vetisiä, haihduta niistä neste kuumassa paistinpannussa. Muuten voit käyttää sienet raakoina. mm portobello, herkkusieni 5. Huuhtele paksoi ja irrottele ulommaiset lehdet. Jos käytät kiinankaalia, leikkaa kaali reiluiksi paloiksi.
6. Paista broilerinleikkeitä kuumassa pannussa öljyssä 3 minuuttia. Kun leikkeet ovat saaneet pintaansa kauniin värin, laske lämpöä ja jatka paistamista noin 6 minuuttia eli kunnes liha on sisältä mehevän kypsää. Mausta pinta halutessasi ripauksella suolaa.
Tee ramenliemi loppuun. Kiehauta liemi ja lisää sienet ja paksoi. Anna hautua 3 minuuttia, niin että kasvikset jäävät napakoiksi.
7. Kokoa annokset. Leikkaa broilerileikkeet viipaleiksi. Leikkaa kevätsipuli ja chili renkaiksi. Kuori ja halkaise munat. Lisää nuudeleita, lientä, sieniä ja paksoita keittokulhoihin. Asettele viipaloitu broileri, munat, kevätsipuli ja chili päälle.
Vinkki! Jos haluat tehdä keitosta kasvisversion, korvaa broileri pehmeällä, maustamattomalla tofulla.
Ramenkeiton liemi
4 broilerinleikkeen luut
2 l vettä Tai kasvispohjaisena Puljonki kasvisliemi
1 porkkana
1 sipuli
½ punaista chiliä
n. 4 rkl/4 ps misotahnaa (esim. Yutaka)
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl mirin-riisiviiniä
1 tl suolaa
1. Laita luut kattilaan. Lisää vesi. Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli joukkoon. Viipaloi chili ja lisää liemeen. Hauduta kannen alla 40 minuuttia. Kuori vaahto pois liemen pinnalta kiehumisen alussa.
2. Siivilöi ramenliemi toiseen kattilaan. Lisää miso, riisiviinietikka, mirin, suola sekä vettä tarpeen mukaan: lientä tarvitaan vähintään 4 dl/annos.
Japanilainen RAMEN
ramenisti
5
202
Vastaukset
- nofuulaa
Ja sitten ne sanoo, että aasialainen ruoka on simppeliä - montako ainesta tossakin oli. Mikä tahansa, mikä menee yli kymmenen aineksen on turhake ja snobismia vaikka miten wokin kautta kierrättäisi.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742912
- 642763
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171649- 241647
- 201590
- 191498
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249