Mikä on paras tapa kypsentää makkarat saunassa?
Makkarapussiin? Folio? Makkaranpaistoastia (joka ripustetaan katosta)? Makkaraputki? Muu tapa?
Saunamakkaran kypsennystapa?
17
842
Vastaukset
- muu_tapa
rasvan käry ei kuulu saunaan
- Heli321
Käsittääkseni makkaran kypsentäminen saunassa on yleinen tapa, jota on harrastettu vähintään vuosikymmeniä.
- viis-kymmenen
minuuttia riittää kypsentämiseen ei siihen vuosikymmeniä mene
- Heli321
Ihan kunkin omia mielipiteitä kaipasin, siis keskustelupalstalle keskustelua...
- Rasvakaapeli
Helpompi on varmaan laittaa uuni 70 asteeseen ja makkarat sinne saunomisen ajaksi ja syö ne sitten, kun on saunonut.
Kiukaalla ne ainakin täytyy olla melko pitkään, että lämpenee.Samaa mieltä olen minä. Ikinä ei kiukaan päällä saatu kypsäksi, eikä jaksettu jäädä odottelemaan.
Usein on saunasta lähtiessä niin hyvä hiillos, että tekisi mieli paistaa siellä. Kypsyy nopeasti eikä tule kiukaalle rasvoja.- Heli321
Ajattelin mieluummin käyttää kiuasta kuin uunia, kun se kerran jokatapauksessa syö ihan pirusti sähköä. Lämpiää reilun tunnin ja sitten siellä istutaan max vartti.
- Kuohintaa
Istu kiukaalle, kyllä ne siinä kärvenee ajan kanssa.
- Heli321
Huumorikin on taitolaji.
- Hyvinkypsyy
Makkarapussi on ainakin meillä todettu hyväksi.
Folio on hyvä, kunnes se vuotaa. Ja sen se tekee joka tapauksessa jossain vaiheessa. Sitten haisee rasva... Heikoin ratkaisu tähän mennessä oli joku vuolukivininen makkaranpaistokivi, jossa makkara kärähti pinnalta, jäi kylmäksi sisältä ja onnistui vielä jotenkin valuttamaan rasvat kiukaalle. Paras taas on ollut vanhan uunipellin virittäminen kiukaan päälle rautalangalla. Koukku kattoon ja pari ruuvia seinään, joiden avulla voi säätää korkeutta, ettei ole tiellä jos tarkoitus on vain saunoa.
- Aluminifolio
Folion kanssa pärjää hyvin kunhan vähän taittelee ja jättää "liikkumatilaa" rasvalle. Sitä meillä on käytetty useasti.
- makkarapötsi
lapsuudessa isäni laittoi tinapussiin hk.sinistä ja loraus vettä sekaan ja kiukaalle paketti tiiviisti suljettuna. ne oli kunnon tinapusseja silloin. sitten tuli niitä joissa oli sispinta paperia, sytty välillä palamaan. foliopaperistakin voi paketin yrittää pyöritellä. oli muuten todella hyvää..
- 56yb345y
Laita makkara foliopussiin, laita pussi auton pakosarjan päälle, laita auto tyhjäkäynnille saunomisen ajaksi, ja näin sulla on kuumaa makkaraa saunomisen jälkeen.
- herkkuperse
omassa paketissaan vaan kiukaalle ja ei kun löylyttelemään.kunhan paketti vaan on ehjä eli avaamaton.pitkistä löylyistä nauttiva nauttii myös hyvistä makkaroista.pakettia voi siinä välillä myös kääntää.eikä käryä rasva!
- wanhahyväkonsti
Makkara ja pussit suoraan kivien päälle ja kohtuudella löylyä. Kypsyy kyrsä ja kärsii perso.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682640
- 622582
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096