Olen aina inhonnut kalaa, mutta kaveri tarjosi hyviä kalapuikkoja muusin kanssa. Miten ne valmistetaan, että tulee tuollaisia rapeita herkkuja.
Kalapuikkojen valmistus
8
443
Vastaukset
- naminamnam
http://jennitamminen1.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/150276-arkiherkku-kalapuikot-ja-juuresmuusi'Kun noiden pakastekapuikkojen päälle vielä sitruunamehua....
- ArkiherkunTietämättömyys
Häpeä pakotti DELETOIMAAN arkiherkun..
- valmistustapa
Kalapuikkojen aineksena käytetään paloja, jotka jäävät jäljelle kalan keskiosasta ja pyrstöstä, kun kalan etu- ja takapäästä on ensin poistettu kokonaisena pakastettavat filepalat. Kalanpalat jauhetaan koneellisesti ruodottomaksi massaksi. Kuorrutukseen käytetään korppujauhoja, jauhoja, tärkkelystä, suolaa ja mausteita.
- fishfingers
Mutta aina se "paras" osa eli filee ei ole sitä parasta kuten moni kalastajakin tietää vaan niska ja varsinkin poskiliha on maultaan parempaa kuin siivutettu kylkiliha.
Kalapuikkojen rapeuteen vaikuttaa rasvan laatu ja lämpötila eli hyvää rypsiöljyä pannuun pohjan peittäen, kuumenna öljy riittävästi (öljyn aaltoilluista ja hajusta voi päätellä öljyn olevan kuumaa), lisää kalapuikot pannulle, tiputa lämpöä keskitasolle, paista puikkoja noin 3 minuuttia per puoli, tarkista paistopinta aina välillä ettei tummu liikaa (jos tummenee niin nosta pannu levyltä vähäksi aikaa kääntäen puikot - pannun lämpö riittää fisun kypsentämiseen), kun puikot ovat pinnaltaan kullankeltaisia ja rapeita niin nosta ne lautaselle ja nauti itsetekemäsi muussin kera.
Puikkojen liha on yleensä fileiden jätöspaloista koostettu eines, mutta välillä maku on parempi kuin itse fileessä ja kalaliemikin on valmistettu ruoteista eli jäännöspaloista (nahka, ruodot, muut jäänteet jne...) ja maku on parasta fisussa.
Tärkeintä on siis hyvä öljy ja lämmönsääntely niin ettei polta puikkoja vaan aikaansaa rapean pinnan oikeassa lämpötilassa.
Muussin tekeminen taas vaatii oman sivuston vaikka reseptejä löytyy varmaan netistä vaatien vain haun ja toteutuksen.
- KokkiKuopiosta
http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2010/10/16/kohukirja-paljastaa-nain-ruokateollisuus-vedattaa/201014362/135
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/15658-kalapuikot-pois-kouluruokalistalta-epaterveellista
Kalapuikot ja mutakaviaari!!---------- Kuuluu samaan junttiporukkaan!
Kalapuikot ja mutakaviaari! Puistattaa!!- simpelionhyvä
Itseasiassa kalapuikotkin voivat olla herkkua kuten nakkikastike kunhan ne tekee oikein.
Kuopion kokki on taas saanut opit Välipalalta tai ainakin yrittää olla jonkin sortin ABC-tseffi taitojen kumminkaan riittämättä edes siihen tasoon.
- Perhon.käynyt
EI VOI OLLA !!!!.
- KokkiKuopiosta
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih465727Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j5852160Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens821161Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä3591038- 771013
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä53981Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.61926- 60897
- 228844
Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses58768