Eipä tullut mieleen keittää ulkomaisia marjoja ennen viiniin laittamista. Todennäköisesti vedetään riskillä vain kurkusta alas, mutta voikohan sitä valmista viiniäkin kuitenkin keittää jos varman päälle haluaa ottaa? Vai tuhoaako keittäminen jollain tavalla viinin koostumuksen? Ja jos sen voi keittää, niin riittääkö n. 5 minuuttia keittämistä, vai mikä on aika?
Keittämättömät marjat
3
85
Vastaukset
- hoituusenäinkin
Keittäminen muuttaa siinä mielessä viiniä, että alkoholi haihtuu ja näin yksi hapokas elementti poistuu juomasta tehden siitä makeampaa.
Suosittelisin viini-annoksen käyttämistä mikrossa eli lasillinen umpinaisessa astiassa täydellä teholla minuutin ajan ja mikron jälkeen kylmään vähäksi aikaa - näin viinistä on tuhottu bakteerit ja se on jälleen juotavaa.
Kotiviinin kohdalla maun muuttuminen kuumentamisessa ei ole olennaista vaan ne prosentit. - Ultraviolettilamppu
Auttaisiko 15 min. valaisu UV-B UV-C -putkella, jollaisia käytetään veden desinfiointiin? Saattaa antaa otsoniaromin ja hyvät suojalasit ovat tarpeen jos katsella aikoo.
- radiation_yes_indeed
näköjään viininvalmistuksessa tämä on jo jossakin muodossa keksitty
http://www.fluidquip.com.au/uv-technologies/food-beverage/winery/
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692653
- 622592
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81187- 251096