kehkeytyneet vuos-satoja. Helpoin tapa laittaa eineet uuniin/leivinuunissa yön hautunut , leipomispäivän lopuksi -siinä teossa ei nokka tohise ja kiireinen emäntä ehti muuanne !
Suomessa on jo ammoin tehty Karjalanpaistia ja Lemin särää l
Läskisoosi porsaan kylkipalasta
6-7 henkilölle | Valmistusaika: n. 60min | Erityisruokavaliot: Laktoositon
1 kpl (n. 1,1 kg) HK Rypsiporsas® kylkipala
2-3 kpl sipulia
2-3 rkl vehnäjauhoja /tms tai ruskea kastikejauho Maissi -joka valmiiksi rukseaa.
8 dl vesi
1 rkl suolaa
Valmistusohje
Leikkaa kyljestä noin 1 sentin paksuisia siivuja. Ruskista siivuja paistin pannussa miedolla lämmöllä niin, että niistä irtoaa rasvaa ja ne ruskistuvat kunnolla.
Ota kylkisiivut pois pannulta ja lisää sipulit. Hauduta sipuleita käännellen niin kauan, että ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin. Ota sipulit pois pannulta ja lisää pannulle vehnäjauho. Ruskista jauhoja niin kauan, että ovat kullanruskeita. Lisää joukkoon vesi koko ajan sekoittaen. Lisää lihat, sipuli ja suola pannulle ja Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Tarkista maku.
Tarjoile keitettyjen perunoiden ja suolakurkkujen /etikkapunajuuri kurkku , tai /ja puolukka kanssa.
ja kalalle
http://www.ruokala.net/reseptit/kalapata
Uuniruoka :Padat ja laatikot
4
130
Vastaukset
Ihan kiitettävä aloitus ja resepti, mutta muutama selvennys noihin alkusanoihin.
"Laatikot" tulivat suomalaiseen ruokatalouteen nykyisessä muodossaan vasta 1800-luvulla, eivät !ammoisina aikoina". Suurin syy siihen, että erilaiset uunissa haudutetut ruoat yleistyivät oli se, että teollisuus alkoi valmistaa halpahintaisia läkkipeltilaatikoita, joissa ruoka uunissa valmistui helposti jälkilämmöllä. Tämä oli varsinkin itäsuomalainen ilmiö, missä oli tuvan sisustukseen kuuluvana aina uuni. Länsi-Suomessa pitäydyttiin erillisiin ruokahuoneisiin, joita ei suinkaan lämmitetty joka viikko kuten karjalaismaamo teki.
Karjalanpaisti nimenä tuli käyttöön evakkojen myötä vasta sotien jälkeen ja sitä alkoi käyttää valtaväestö, eivät karjalaiset itse ainakaan heti. Karjalaiset puhuivat paistista, uunipotista, pätsilihasta tai ruukkupaistista aivan sen mukaan mistä pitäjästä evakkoväki tuli. Liha kun haudutettuun saviastiassa, olivat useimmat nimet yhdistelmiä keittoastiasta ja uunikypsennyksestä.
Särä - nimi merkitsee koivupuista keittoastiaa - oli tapa säilöä ja valmistaa lampaanlihaa ja aivan totta! lienee vanhimpia yksittäisen ruokalajin nimiä Suomessa.- karjalaisläppi
Aika paljon tuli ruokatottumusta Vennäänmaalta
http://www.datsha.com/ruokanurkka/
ammoinen tuli, kun lapsenlapsi kutsuu muinoseksi ellei peräti metusalemiksi
- Vanhakokki
Laatikkoruuathan on puolta parempia leivinuunissa hauduttamalla kuin sähköuunissa.
Potttulaatikon pikaohje:
Raakoja perunoita siivuina kerros pohjalle. Sitten kerros possunkylkisiivuja, päälle sipulia runsaasti ja maun mukaan maustepippureita. Toinen kerros perunoita ja päällimmäiseksi kerros possusiivuja. Mausta suolalla. Suurus, kukkura ruokalusikallinen vehnäjauhoja veteen sekoitettuna. Kaada lopuksi vettä niin että perunat peittyy, lihakerros ei peity vaan ruskistuu.
Valmistan myös esim. herne- ja kaalikeiton leivinuunissa hauduttamalla.
Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881507
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla101370- 751146
- 1151109
- 661068
- 74965
- 68895
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n255890Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o12831- 33803